Curaçao – Juli / Augustus 1994

Curaçao – Juli / Augustus 1994

Dag 16 – Maandag 1 Augustus 1994

Vanochtend zijn we met z’n vieren Punda in gegaan. We beginnen zo langzamerhand wel weer naar huis te verlangen. In Punda hebben we nog gezocht naar souvenirs. Rianne kocht een plafondhanger met papegaaien er in. Deze was versierd met roze schelpjes.
Arnoud kon niet slagen.
Voor oma (moeder van Jacqueline) hebben we een mooi badlaken met papegaaien uitgezocht, nog voor haar verjaardag.
Daarna wilden we bij de bank wat geld halen, alleen stonden daar enorme rijen. Aangezien het de eerste van de maand was vandaag, was iedereen op het eiland voorzien van salaris en ging dat massaal opnemen.
Na veel zoeken hebben we uiteindelijk een bank gevonden waar het niet zo druk was, maar… de handtekening van Jacqueline was anders dan die in het paspoort… toch wel verdacht. Uiteindelijk is het toch goed gekomen.

Op een terrasje wilden we onze dorst gaan lessen. Hier kwamen we wederom in aanraking met de traagheid van ’t eiland. Het duurde (voor het gevoel) een eeuwigheid voordat we eindelijk eens wat kregen.
Na het bezoek van ’t terras liepen we verder door Punda. Op een gegeven moment hoorde we iemand roepen “Ey… Meneer Raeven, wat doet u nou op mijn eiland?” En ja hoor… 10.000km van huis en nog kom je oud-leerlingen tegen van het Pieter Nieuwland College. Ene Petra met haar man en dochter was op visite bij familie. Net als wij eigenlijk.
Als lunch wilden we wat pastechi’s eten, alleen waren die overal uitverkocht. Pech!

Leo ging ’s middags naar de kapper en wij met het gespuis richting Sonesta Beach. Heerlijk!
’s avonds het bekende ritueel: Douchen, eten (biefstuk met rijst, worstel salade en ijsbergsla, watermeloen als toetje). Daarna nog een spelletje mahjongg gespeeld en dan naar huis.
Rianne blijft bij Leo & Irene slapen. Anouk was inmiddels weer hersteld.

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: