Curaçao – Juli / Augustus 1994

Curaçao – Juli / Augustus 1994

Dag 17 – Dinsdag 2 Augustus 1994
curacao Curaçao

Vandaag zijn we vroeg opgestaan voor een nieuwe tocht over het eiland. Helaas hadden de drie jongsten geen zin om mee te gaan (Rianne, Debbie & Anouk). Irene offerde zich dus op om bij ze te blijven, dan kon ze gelijk wassen.
Dus gingen we met z’n vijven op pad (Wil, Jacqueline, Leo, Arnoud & Nienke).

Allereerst richting st. Martha Baai. Dat is tegenwoordig een binnenbaai, ontstaan door het zakken van de zeespiegel. Vroeger was het dus een ‘gewone’ baai. Er stonden heipalen langs de kant van de baai. Blijkbaar heeft men hier getracht een hotel te bouwen, maar is daar het toen het te duur bleek, weer mee gestopt. Nu staan er dus alleen heipalen.

Daarna hebben we de sociale werkplaats St. Martha bezocht. Er worden leren tassen, poefs, stoelen, etc. gemaakt. Ook worden er kleihuisjes gebakken. Het landhuis was erg mooi. Je waant je met al die klei er omheen zo 200 jaar terug.

We hebben als souvenir een drinknap/schep gekocht, gemaakt van een beschilderde kokosnoot.
Daarna richting het Mangrove bos. Waar we heel veel mangrove hebben gezien. Bomen die in zout water leven.

Aansluitend zijn we naar de kapok boom gegaan, een boom met enorme wortels.
De vruchten van deze boom leveren de zogenaamde “kapok” vullingen voor kussens e.d.
Helaas werd Arnoud daar door een wesp/bij gestoken. Na de eerste schrik zijn we door-gegaan met de tocht. Maar niet voordat er een kolibri op de videofilm was vast gelegd.

Onderweg naar de Ascension baai (ook wel bekend als de “plastic” baai) kwamen we nog langs de “zittende” boom. Helaas wilden Arnoud en Nienke niet opschoot bij deze boom voor een foto.
Deze boom moet al zittend, heel wat hebben meegemaakt.

Het andere dat we op weg naar de baai tegen kwamen was een kadaver van een dooie geit. Helaas nog te vers om de schedel mee te nemen. Het touw zat zelfs nog om zijn half vergane nek.

In de “plastic” baai spoelt voornamelijk het “lichte” in zee gedumpte afval aan. Zonder al dat plastic zou het hier erg mooi geweest kunnen zijn. Deze baai is een voormalige zoutwinningspan.
In de buurt van de “plastic” baai was een vervallen landhuis wat mooie plaatjes heeft opgeleverd. Het landhuis staat bij een aangelegd palm bos. Deze palmen waren hun kokosnoten helaas al kwijt.
Via de opslagtanks in de “Bullenbaai” (waar een aantal jaar later de Jetski scene uit “Filmpje” van Paul de Leeuw is opgenomen) zijn we weer naar de Kaya Lima gereden.

Het avond eten bestond vanavond uit een lekkere maaltijdsoep. Morgen wordt het spinazie stamppot met gehaktballen. Echt zomers!
Rianne gaat weer eens mee naar huis om daar wat bij te slapen.

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: