Curaçao – Juli / Augustus 1994

Curaçao – Juli / Augustus 1994

Dag 2 – Maandag 18 Juli 1994
curacao Curaçao

Veel slapen doen we niet: echte hazenslaapjes en vanaf 4 uur ~ half 5 doen we geen oog meer dicht. Om kwart voor 6 staan we op. Het is dan nog donker maar binnen een kwartier is het licht, klaar licht!
Om kwart over 7 is iedereen gedoucht, hebben we gegeten en zijn de kasten ingeruimd. Het waait lekker, zoals altijd hier.

De honden van de familie waar we het huisje van huren/lenen lopen rond het huis. De familie zelf is met vakantie in Suriname. Later zal blijven dat het familie van de buren van Oma Rini (moeder van mijn moeder).
Hun dochter is een vriendin van Debbie. Even na 8 uur arriveert Leo, nog niet ontbeten want de auto moet naar de garage: de hoeklichten en het contactslot zullen worden geïnstalleerd, het starten van de auto gebeurd nu met een schroevendraaier. We gaan naar de Kaya Lima, waar we de hele ochtend lekker bijkletsen en koffie drinken.

Om ongeveer 11 uur gaan Wil & Jacqueline met Irene naar de bank om traveller cheques te wisselen. Na 40 minuten eindelijk aan de beurt. Daarna gaan we naar de centrum supermarkt. Irene heeft eerst laten zien dat zij vanuit de auto geld kan pinnen uit de “flappentap”. Intussen komt er een man vertellen dat hij graag een kwartje heeft voor een broodje. Helaas, bij Irene is hij aan het verkeerde adres!

Vandaag eten we tussen de middag macaroni. Ook nemen we papaya en ijsjes mee. Het lijkt wel koud in de supermarkt. Ongeveer 21C, maar dat is schijn.
Leo en Wil koken vandaag, Irene en Jacqueline wassen af. Dat zal nog vaak gebeuren, als je ook maar iets laat staan krioelt het van de doorzichtige mieren. Al het water wordt (het)gebruikt. Het oude afwaswater gaat bij de planten, evenals het spoelwater van de wasmachine. Slechts het wc water gaat de gierput in.
Intussen heeft de troepiaal zich laten zien! Een prachtige vogel, zo uit Artis ontsnapt!

Arnoud vermaakt zich prima met de twee honden van de familie, Knoeki (vuilnisbakkie) & Chiki (kleintje).
Tijdens de afwas wordt de videoband uit Nederland bekijken. Vooral het nieuwe nichtje & neefje worden graag bekeken!
Langs de muren lopen kleine bruine hagedissen: Totecki’s. Ze hebben zuignapjes aan de pootjes en eten insecten. Ze zijn dus graag geziene gasten. In ons huisje lopen ze ook. Zelfs over het aanrecht en in de slaapkamers.
We wennen al aardig aan de warmte, rustig aan en in de wind!

Om kwart voor 5 gaan Leo, Irene en de kinderen naar Hato om familie van Irene op te halen. Intussen eten wij en als de gasten er zijn drinken we met z’n allen koffie. Om half 9 gaan we naar ons eigen huis. Douchen en naar bed! Zowel Arnoud als Rianne is binnen 10 minuten onder zeil.

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: