Curaçao – Juli / Augustus 1994

Curaçao – Juli / Augustus 1994

Dag 4 – Woensdag 20 Juli 1994
curacao Curaçao

Vanochtend zijn we de stad ofwel Punda in geweest. Heel leuk. De pontonbrug: Emmabrug was ovpen dus gingen we naar de overkant met ’t pontje.
We hebben t-shirts, curaçaose handdoeken en een heuptasje gekocht.
Geert & Wilma waren ook met de kinderen in de stad en dus hebben we met z’n allen iets gedronken.
Op Plaza JoJo Correa verkochten ze houtsnijwerken.
De drijvende markt was erg interessant om te zien, ze verkopen hier koopwaar uit Venezuela, de gedroogde vis rook nu niet bepaald lekker!
Om half een gaan we richting Kaya Lima.

’s middags zijn we naar de vlakte van Hato gegaan, waar we nadat er gekeken was naar een binnenkomende DC-10 een jeep safari gedaan.
Op de vlakte hebben we een ‘ondergrondse grot’ bekeken, waarin zich water bevindt. Het was er bloedheet!
Omdat de vlakte aan de noordkant van het eiland ligt, heb je daar nog hoog opspattende golven wat een spectaculair gezicht was!
Wegens verbrandingsgevaar konden we helaas niet te lang blijven kijken.
De vlakte van Hato is erg droog en het stuift er dus behoorlijk als er een auto rijdt, wat dus resulteert dat al dat stof op de auto blijft kleven.

De volgende stop was de ‘voodoo grot’, we liepen tussen meters hoge cactussen door om er te komen. In de grot lagen nog resten van de laatste voodoo bijeenkomst. Kaarsen en botjes. Soms schijnen er ook schedels enzo gevonden te worden.
De grot zelf is uitgeslepen door de golven toen het eiland nog lager in zee lag. Nu huizen er vooral vleermuizen in de grot.
Op weg naar huis zagen we nog een stel “parkieten”, het leken net apagonis.
Thuis gekomen gaan we om beurten douchen. Dat frist lekker op. Daarna wordt de bestelling voor de Mc Donalds opgenomen.

Voordat we daarheen zouden gaan, zijn we eerst langs het autokerkhof gereden en hier konden we gelijk vaststellen hoe ze hier met de inhoud van de gierputten omgaan, ze dumpen het gewoon in zee.
Op het autokerkhof liggen autowrakken te wachten op verscheping richting de USA.

Na het eten gaan Wilma & Geert vroeg naar huis met de kinderen. Die hebben afgelopen nacht mogen logeren en moeten nu eerst even bijslapen. Vannacht mag Rianne bij Debbie blijven slapen. Vandaag is ook de was nog niet gedaan, want het regende te vaak. Wel drie keer 5-10 minuten, maar het bleef dreigen. Er is in die tijd 7mm regen gevallen.
Het is verbazend hoe snel we aan de warmte en het tijdsverschil gewend zijn. Het is hier heerlijk, zo anders dan thuis. We genieten enorm.

Als we aan de koffie zitten geeft Arnoud een show van Bob de Rooy/Paul de Leeuw. Bij Irene lopen de tranen over de wangen! Ze komen niet meer bij. Daarna gaan we ook lekker naar huis. Vroeg naar bed!

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: