Curaçao – Juli / Augustus 1994

Curaçao – Juli / Augustus 1994

Dag 6 – Vrijdag 22 Juli 1994
curacao Curaçao

Om 6 uur staan we na een onrustige nacht (veel blaffende honden) op. Om 7 uur zijn we in het Raevennest, waar men nog zit te ontbijten. Wil gaat bij de Toko Eric ijsblokjes halen voor onderweg en na de beklimming.
Om 10 over half 8 vertrekken we richting Christoffelpark. Een mooie rit van ruim een half uur naar het groenste deel van het eiland. Erg mooi!

We stoppen bij de ingang van het park om entreekaartjes te kopen. Na een “wilde” rit over een weg vol hobbels, kuilen en steile hellingen komen we bij de voet van de Christoffelberg aan, die we vandaag gaan beklimmen. Hier zien we ook eindelijk voor het eerste een dividiviboom.

De klim naar boven is een prachtige tocht, vreselijk warm, maar ruim de moeite waard. Het pad is omring door dichte begroeiing van bromelia’s, kalanchoë, de mimosa, en grote cactussen. Ook vliegen er diverse vogels voorbij. Zoals de dwergpapegaai en de troepiaal. Teveel om op te noemen. Je hoort ook de echte “jungle geluiden” om je heen. Als we bijna boven zijn geeft Jacuqeline op. Ze blijft bij de tassen en de waterkan wachten op de rest. Die ondertussen genieten van een prachtig uitzicht over de rest van het eiland. Na een klein half uurtje keert de rest weer terug, druipend en wel op weg terug naar de cola en de ijsblokjes.

Na deze tocht gaan we naar landhuis Savonet, waar een museum is ingericht over het ontstaan van Curaçao.
Daarna zoeken we een baai op. Na twee pogingen: Knip en Kleine Knip komen we bij Playa Lagun. De kinderen Raeven weigeren te komen zwemmen. Er zouden ‘bijtbeestjes’ in het water zitten. De rest zwemt daarintegen lekker in het water en zien weer allerlei prachtige tropische vissen.

Daarna terug naar ons huisje om ons op te frissen en van kleding te wisselen. Daarna gaan we rond 5 uur weer richting Kaya Lima, waar maar weer eens de was wordt opgevouwen. Als dat gebeurt is gaan we lekker barbecueën. We blijven als maar drinken, drinken en nog eens drinken om het verloren vocht van vandaag weer aan te vullen, wat niet echt lukt.

Barbecuen op Curaçao gaat als volgt: Men neemt een wielvelg, legt een paar stenen op de grond om een oud rek op te leggen. Plaatst daar de wielvelg op, vult deze vervolgens met kolen en legt daar bovenop een stuk kippengaas. En dat werkt!
Barbecue vlees wordt op Curaçao per emmer verkocht.

Vanavond gaat Rianne weer in het huis bij de rest van de familie uit Diemen slapen, ze was afgelopen nacht blijven logeren bij Debbie, dat heeft aardig wat slaapgebrek opgeleverd.
Na de barbecue geeft Arnoud een aantal kluifjes aan Knoeki & Chicki en vermaakt hij zich (zoals gewoonlijk) bij de barbecue die nog net niet genoeg uit was, hij maakt er dus weer een lekker kampvuur van. Dorre palm takken uit de tuin branden erg goed, Anouk vond de vlammen maar niks en zette het op een gillen.
Als het vuur dan tenslotte gedoofd wordt gaat hij voetballen en schiet per ongeluk de bal tegen het hoofd van Wilma. Na “sorry” te hebben geroepen smeert ie hem. Wilma krijgt hem uiteraard niet te pakken.

Om half 9 nemen we afscheid van Geert, Wilma, Daniëlle, Stephanie & Elianne. Morgen gaan ze via Miami naar New York en dinsdag verder naar Nederland.

Om 9 uur zijn we ‘thuis’, was opruimen, Rianne in bed, Arnoud in de douche en schrijven maar!

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: