Egypte – November 2006

Egypte – November 2006

Verslag met foto’s van mijn 15-daagse reis door Egypte.
9 November 2006 – 23 November 2006.

Vanuit Caïro de Nijl afgezakt en heb onder andere Giza, Aswan, Abu Simbel, Luxor, Edfu & El Myna bezocht.
Uiteraard piramides bekeken maar ook vele tempels gezien.

Dag 1 – Donderdag 9 November 2006.
Nederland Amsterdam – Egypte Caïro

Eigenlijk nog de hele dag in NL, maar om 18:00 was ik al op schiphol, want ze hadden gezegd dat het extra druk zou zijn ivm de nieuwe bagage regels. Achteraf viel dat enorm mee. Had thuis al via internet ingecheckt dus dat hoefde ik niet meer op Schiphol te doen.
Enkel mijn 23KG wegende koffer af te geven. (Handbagage was 15KG, laptop + camera mee).

Om 18:15 was ik al bij de gate (E22). Waar verder niks was te beleven, dus toen maar een broodje gaan eten ergens.
Rond acht uur begon de check in (en dus het gelul met die bagage). In de rij zag ik al iemand staan van de groep naar Egypte (had een Djoser label).
Kennis gemaakt, gast bleek Dennis (28) te heten en had nog nooit gevlogen.
Nou dan kun je het al raden, ik heb hem bij gepraat over vliegen, vliegtuigen, procedures, etc.

Vervolgens ingestapt (in een MD-11 van de KLM, PH-KCG. Nog nooit eerder mee gevlogen en ben dus weer blij dat ik die ook heb mogen meemaken) en tja het was donker dus je zag weinig anders dan zwart en lichtjes.
Na zo’n 4 uur vliegen waren we precies op schema (02:15 lokale tijd) aan de grond in Cairo.

Tijdens het uitstappen ben ik uiteraard eerst even langs geweest in de Cockpit, Dennis die vlak bij me zat (rij voor me) heb ik mee genomen en die vond het erg interessant om gezien te hebben. Uiteraard heb ik ook weer een Flightplan (route van het vliegtuig) en een paar foto’s van de cockpit gescoord. Ik mocht ook nog plaats nemen in de captain’s chair, maar ja omdat er buiten een bus vol passagiers stond te wachten dat maar niet gedaan. In de bus bleken ook nog mensen van de groep te zitten die dus later daar commentaar op hadden wat ik uiteraard mooi weerlegd heb.
Nadat de douane gepasseerd was en de koffers opgehaald was het tijd om de andere mensen van de groep te ontmoeten.

De groep bestond (incl. mezelf) uit 14 personen, waarvan ik de jongste was.
Naast Dennis hadden we de volgende mensen in de groep:

Everhard (30)
Renate (35)
Otto
Allen
Jan & Jacqueline
Bart & Lia
Ed & Marjan
Els & Liesbeth

Van de andere leden weet ik de leeftijd niet, maar laten we zeggen dat ze meer dan voldoende levenservaring hadden.

Rond 3 uur waren we in het hotel, dat aan een drukke weg lag (waar niet eigenlijk in Cairo, 20 miljoen inwoners).
De oordoppen waren dus erg handig!

Volgende Pagina »

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Ik vind het een indrukwekkende reis. Ik hoop het ooit een keer zelf te doen. Vooral de piramides zijn mooi. Dan wil ik met een boot naar Egypte en er daar een Wietsvakantie van maken. Een Wietsvakantie is als je een gedeelte loopt en een gedeelte fietst. Deze loop/fietstocht ga ik dan vanaf Cairo maken. Ik wil dan helemaal door de woestijn en binnen drie weken weer terug zijn. Ik wil Alexandrie ook zien. Goed, wat een reis, nou ga nu weer stoppen.
    Groetjes José

  2. Hoi,

    Goede plaatjes heb je geschoten.

    Ik zit er over te tobben om een nijlcruise te maken, maar de jury is er nog niet over uit.

  3. Mooi verhaal en mooie foto’s! Egypte staat nog steeds op het verlanglijstje hier, misschien kan het volgend jaar, als het weer wat beter gaat met de economie!

  4. je kan de plaatjes geen een s kopieren ik wou hem voormijn werkstuk gebruiken

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: