Cuba – November 2007

Cuba – November 2007

Dag 16 – Zaterdag 17 November 2007.
cuba Parijs – Nederland - Netherlands Amsterdam

Nadat we de 747 hadden verlaten moesten we met een transferbus naar de andere terminal, waar de Airbus A320 stond om ons terug te brengen naar Schiphol. Deze had helaas een half uur vertraging.
Bij het inchecken in Havana waren er geen window seats meer beschikbaar en zo doende kreeg ik dus stoel 25C toebedeeld, een gangpad stoel. Helaas wilde er ook niemand ruilen. Niet dat dit nu zo’n ramp was, want nog voordat het vliegtuig z’n pushback kreeg lag ik alweer te slapen en werd ik zo’n 15 minuten voor de landing weer wakker.

Vervolgens vanuit de lucht nog mijn ouders een SMS gestuurd dat ik met 10 min zou landen op de polderbaan. Na de landing en een stukje taxien waren we dan weer terug in Nederland. Maar niet meer wezen vragen in de cockpit voor een flightplan, geen zin meer in. Hopelijk neemt onze nationale blauwe trots deze mentaliteit niet over nu ze zijn samen gegaan met die gekke Fransen. De koffers waren er vrij snel en kon afscheid genomen worden van de groep. Eenmaal buiten voelde ik toch dat het vrij koud was en was dus ook erg blij dat m’n ouders een winterjas mee hadden genomen die ik dan ook maar snel aantrok. Met 27C het vliegtuig in gestapt in Havana en in Amsterdam was het niet meer dan 6C.

Al met al een enorm leuke vakantie! Erg genoten, lekker bruin geworden en wat mij betreft wat gezellige vrienden aan over gehouden!
Ook is dit echt weer zo’n reis waarbij je weer meer gaat waarderen wat er allemaal in NL als vanzelfspreken wordt ervaren, water bij het douchen, water uit de kraan drinken, welvaart, betere leefomstandigheden, etc. Het is toch af en toe goed om met je neus op de feiten gedrukt te worden over hoe het er elders in de wereld aantoegaat.
Deze reis ben ik zowel verrast als geschokt door het land van Fidel Castro.

De link naar de gallery met de foto’s bij dit verslag.

De groepsfoto (hou de cursor boven een persoon voor de naam):

Groepsfoto

(Re-make) Videomontage van de mooiste/beste foto’s van deze reis in FullHD:

De orginele montage uit 2007:

Harma Martijn Martin Renate Roos Patricia Peggy . Matthijs Emilieke Rudie Mireille Nienke Hannie Judith Esther Lieke Simone Maaike Annemiek Erwin Joost Yuri Marcel Arnoud

Dit bericht heeft eacties

 1. Bedankt,
  Dat heb je snel gedaan, het ziet er erg goed goed uit.
  Martin

 2. Arnoud

  mijn complimenten het ziet er fantastisch uit.

  Groet

  Hannie

 3. Leuk verslag! Vooral omdat ik er zelf in voorkom hahaha! Erg leuk om te lezen, alle herinneringen komen weer naar boven!

 4. Bedankt! Is echt een heel leuk reisverslag, ook leuk om alles weer terug te lezen!

  Groetjes Roos

 5. Mooi verhaal!!! Geweldig genoten! 😉

 6. Hee Arnoud,

  Erg leuk om je gedetailleerde beschrijving van de Cuba-reis te lezen (ondanks dat ik wel word afgeschilderd als toetjesmonster;-))
  Mag ik vast de groepsfoto van je jatten om op hyves te ztten?
  groetjes!

 7. Hey Arnoud,
  Super leuk om je reisverslag te lezen. Krijg gelijk heimwee…
  gr Judith

 8. Hoi Arnoud,

  Mooi verhaal en foto’s!! Ben benieuwd naar al je andere foto’s, maar daar neem ik een andere keer nog even de tijd voor 😉

  Groetjes,
  Nienke

 9. Hey Arnoud

  Echt een leuk en uitgebruid verslag. Leuk om alles nog eens terug te lezen. Ook al weer plannen aan het maken voor de volgende reis?

  Groet,

  Rudie

 10. He Arnoud,

  Super reisverslag en mooie foto’s!!
  Heb het met plezier gelezen, bedankt hiervoor!

  Martijn en Renate

 11. Hey Arnoud!

  Wat een leuk verslag! Ik ben wel blij dat jij het zo goed bijgehouden hebt! Ik heb er niet aan gedacht om trefwoorden op te schrijven, maar zo heb ik dus toch nog een uitgebreid reisverslag! Dat heb je echt snel gedaan! Ben je alweer begonnen met werken? Ik ben sinds gister weer aan het werk! Spreek je later!
  XXX Esther

 12. Hey Arnoud!

  Heerschend weer! 😀

 13. Zo zo Arnoud, ziet er leuk uit hoor. Uitgebreid verslag ook nog:-). Ik hoef zelf niet af te reizen naar Cuba. Als ik jouw verhalen lees, zit ik er middenin.ha…nou we spreken elkaar gauw.werk ze! Groetjes.. Jean Claude

 14. Allereerst leuk reisverslag om te lezen.

  Heb aantal vragen, wil zelf nl eind van t jaar die kant op,

  Is t goed te doen in 16 dagen? Ben zelf nl 12 dagen in Peru geweest en dat was in mijn ogen nl 2 weken tekort.
  Is georganiseerd reizen een aanrader? Ben meer van zelf dingen regelen, t onvoorspelbare zeg maar.
  En hoe is de infrastructuur daar? Qua wegen, Voor zelf auto huren, cq met local bus.

  Hoop op bruikbaar antwoord van je,

  Verslag leest echt leuk weg.

  Misschien heb je nog andere aanraders voor landen hahaha. Ik zou Peru ook een x doen als je kunt, tijd hebt
  en beetje geld(altijd makkelijk)

  Met Vriendelijke Groet

  Erik Deutekom

 15. fantastisch reisverslag.We(ik met mijn vrouw)gaan 09-07-08 de 23 daagse reis doen naar Cuba met shoestring.wij hebben veel reizen met fox gedaan wat heel goed was.ik krijg het idee uit het reisverslag dat de luxe allemaal wat tegen viel.Ben zelf ook een fanatieke ameteurfotograaf dus zal mijn hart wel kunnen ophalen daar.kun je me vertellen wat de cuc doet ten op zichte van de euro en of je ook makkelijk geld kon wisselen of opnemen met een of andere pas.begreep ook dat je wel voorzichtig moet zijn daar,maar dat moet je in nederland ook.nogmaals ontzettend genoten van je reisverslag.
  groetjes Fred & Joyce

 16. Hoi Arnoud,

  Wat een leuk reisverslag om te lezen! En je foto’s zijn super!! Ik kan bijna niet wachten tot februari. Dan reizen wij af naar Cuba. Wij willen de 23 daagse rondreis met Shoestring gaan doen.

  Heb je nog tips? Nog een vraagje: ga je wel samen met de gids op pad? Er staat nl in de reisgids dat je veel vrije dagen hebt dus zelf invullen. In jouw reisverslag lees ik dat jullie veel gedaan hebben. En hoe gaat het met geld wisselen/geld opnemen met Visa?

  Groetjes, Annika

 17. Hoi Arnoud,

  leuk reis verslag, heb er van genoten en het is voor mij een mooie en duidelijke beschrijving, wat mij te wachten staat op mijn reis naar Cuba, met mijn vriend.

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: