Paderborn – Augustus 2009

Verslag van een lang weekend fietsen in/rondom Paderborn (Duitsland) samen met mijn vader.


vrijdag 7 augustus 2009
NederlandAmsterdam – Duitsland Paderborn & Fietstocht 1

Op deze dag (die maar 1x in de 1000 jaar voorkomt, hier kom ik zo nog op), ging ik wederom voor het jaarlijkse uitje met mijn vader op stap. Dit keer naar Paderborn in Nordrhein Westfalen, Duitsland. Om half 10 de fiets op fietsendrager gezet, de bagage in de auto en op weg naar Duitsland.
Onderweg kwamen we nog de buren van mijn ouders tegen, ik moest nog even inhouden zodat mijn vader naar ze kon zwaaien. Nadat dat gebeurd was kon het gas er weer op. Op de radio maakten ze overigens veelvuldig melding dat er fietsen op de snelweg lagen. Er donderen dus nogal eens wat van die dingen van de fietsendragers af. Je zult er maar achter rijden…

Nu dan het bijzondere aan deze dag (beetje nerdy, maar goed daar zit je dan ook voor in de IT), om 12 uur, 34 minuten, 56 seconden (op 7 augustus (8) 2009) (12:34:56 7-8-9) zullen de meeste mensen op hun werk zijn geweest. Mocht iemand me ooit vragen waar ik nou precies was op dit aparte tijdstip, nou hier:

Op een niets zeggende Duitse Autobahn, rijdende met ongeveer 140km/u (harder ging niet i.v.m. de fietsendrager). Een half uur later waren we in Paderborn.

Route Amsterdam – Paderborn:

Nadat we de spullen in de hotelkamer hadden gelegd en de fietsen van de fietsendrager hadden gehaald. Was het tijd om op de fiets te gaan zoeken naar een plek om te lunchen. Dat werd bij een slagerij waar ze belegde broodjes verkochten.
Nadat het een en ander was verorberd kon de eerste tocht beginnen.

Vanuit het centrum van Paderborn langs wat drukke wegen reden we richting Wewer, vanuit daar zouden we naar Salzkotten rijden. Echter ging dat niet zoals gepland, nadat we Wewer hadden gepasseerd, reden we de weilanden in en kwamen we ergens anders uit. Toch maar even op de kaart gekeken en via Scharmede zijn we uiteindelijke toch nog in Salzkotten uitgekomen.

Bij een kanon in Salzkotten bekeken we hoe we het beste weer terug konden rijden naar Paderborn, het liefst zoveel mogelijk drukke wegen vermijdend. We vonden op de kaart een route die door de weilanden naar Elsen en vervolgens naar Schloss Neuhaus liep. Deze route hadden we snel gevonden, al bleef het goed opletten want de bewegwijzering stond her en der verscholen tussen de bosjes.

Aangekomen in Scholss Neuhaus, liep de route vlak langs een mooie tuin. Daar dus even naar binnen gereden om te kijken. Wat bleek dit was de kasteeltuin van Scholss Neuhaus zelf. Tijd voor wat plaatjes dus. Daarna wat op een terrasje gaan zitten en wat mineraal water naar binnen geklokt. Wel prijzig een 0,75l fles voor €4,10!
Vervolgens nog een rondje om het complex gefietst alvorens weer richting Paderborn te rijden, wat nog maar een klein stukje was.

De route terug liep door een mooi park, echter deel je daar het pad met de voetgangers. In tegenstelling tot in Nederland. Leuk om wat mensen te laten schrikken door er met een lekkere vaart langs te scheuren.
Bij het binnenrijden van Paderborn, was oriëntatie nog niet helemaal wat het moest zijn, na bijna een volledig rondje om het centrum van Paderborn te hebben gefietst kwamen we uit bij het hotel.
Zoals ook te zien is op onderstaand kaartjes, hadden we links in plaats van rechts gemoeten, dan waren we er zo geweest.
Maar goed, zo hebben we wel nog iets van Paderborn gezien, inclusief een mafkees die expres op de verkeerde weghelft ging rijden. Bij zowel mijn vader als ik.

Na een douche in het hotel was het tijd om te gaan eten, lekker Duits voer!
Niet ver bij het hotel vandaan lag restaurant Weinkrüger. Voor mijn vader een stuk lam, ik ging voor een lekker stuk ‘schwein’, uiteraard met het bijbehorende glas bier.

Nadat het op was zijn we nog door het centrum Paderborn gelopen. Heb daar nog een aantal foto’s gemaakt. En mijn vader heeft nog een kop koffie gedronken bij Café & Bar celona.

Daarna terug naar het hotel om nog wat tv te kijken en wat te lezen alvorens te gaan slapen.

De fietsroute van vandaag:


Afstand: 42.22 km
Duur: 2:24:35
Gem/snelheid: 18.21 km/u

Er zijn 3 reacties geplaatst:

 1. Nicole

  ALLES in 1x gelezen! 😀
  Ik zeg, 123456789 was mij bekend en ik ben geen nerd. Toevallig stond er een foto in de krant van een stel dat precies op dat moment (naast de atoomklok) elkaar het ja-woord gaf. Goed opgelet hè?
  Verder is bij ons de gevleugelde uitspraak: Als je de weg niet weet ………… waarom rij je dan zo hard?
  Komt uit een stripboek van Joe Barr, zal ik je wel eens laten zien. Ik moest er direct aan denken bij je extra rondje om het meer. hahahahahahaha

  Anyway, lekker gefietst dus en ook lekker gegeten. Altijd leuk jouw verslagen, zo heb ik weer adresjes voor hotelletjes en restaurantjes. Vooral doorrrrrrgaan. 😉

  Ennuh, Berhard leek op opa zeg!

  Reageer

Geef een reactie