China – November 2009
China 2009

China – November 2009

Verslag met foto’s en route kaarten van mijn 16-daagse reis door China.
2 november 2009 t/m 17 november 2009.

Ik ben onder andere in Beijing, Xi’an, Yangshuo, Guillin, Louyang & Guangzhou geweest.

Dag 1 – Maandag 2 november 2009
Nederland Amsterdam – China Beijing

Vandaag het begin van de vakantie. Dag 1, helaas geen dag in China, maar gewoon nog thuis. Rustig aangedaan, koffer ingepakt en om 17:00 naar het huis van mijn ouders gereden. Daar stond mijn galgenmaal al klaar. Konijn uit het zuur, met friet en snijbonen. Lekker!
Helaas ging een glas bier nog over mijn broek en trui heen. Daar het algemene beeld is dat Chinezen niet het meest nette volk zijn (ik zal het wel merken), was het glasbier over mijn kleren heen alvast een goed begin van mijn Chinese inburgeringcursus. Nadat het eten op was richting Schiphol, waar ik om 18:50 was en afscheid nam van mijn ouders.

Fox had aangeven dat de groep zich tussen 19:00 en 19:30 zou verzamelen en daarna zou inchecken. Bij de Fox balie was niemand, stond een bord dat ik naar vertrekhal 2 mocht teruglopen. Onderweg kwam ik de dame van Fox al tegen, met nog 1 iemand uit de groep (Jettie). De dame van Fox gaf mij mijn paspoort terug (dat moest naar Fox voor een Chinees Visum) en ook gelijk mijn boardingpass, stoel 26K. Prima plek, aan het raam!
Ik hoefde verder alleen maar mijn koffer af te geven en langs de douane te lopen. Daar ik de laatste was (uh? Dat is nieuw…) en de rest van de groep al door de douane was, hoefde ik verder op niemand te wachten. Jammer, nou ja dan maar wachten tot in Beijing om de groep te ontmoeten..

Nadat de douane was gepasseerd, naar de bank om wat Yuan’s op te halen.
Om 19:25 zat ik al bij de gate te wachten. Het vliegtuig (een Boeing 777-200 registratie: B-2058, van China Southern Airlines) was er nog niet, dat zou pas met vertraging om 20:10 aankomen. Dan maar wachten. Nadat het vliegtuig bij de gate stond, begon het bagage controle verhaal. Ging gelukkig allemaal soepel. In de rij kwam ik Lin en Ad tegen.

Totdat het instappen begon een tijdje mee zitten kletsen. Eenmaal in het vliegtuig mijn plek op gezocht, naast iemand die voor z’n werk 4 dagen naar China moest. Nadat ik mijn GPS tracker had aangezet en het vliegtuig was vertrokken van de Aalsmeerbaan (18L), heb ik een tijdje met de man naast me zitten kletsen. Totdat het (slechte) eten was geserveerd. Daarna in slaap gesukkeld in de buurt van Moskou.

Toen ik wakker werd hing het vliegtuig ergens bij Novosibirsk. Toch maar weer verder geslapen. Boven Mongolie werd ik weer wakker, met nog maar 2 uur te gaan voordat het vliegtuig zou landen.
Het ‘ontbijt’ werd geserveerd, ravioli met spinazie en een brownie erbij. Althans, het moest er voor doorgaan.
Tijdens de daling maar wat plaatjes geschoten, de landing was op baan 36L op Beijing Capital Airport. Bij het uitstappen vroeg ik aan de crew of ik wellicht een foto mocht maken van de cockpit. Aanvankelijk geen probleem, maar nadat ik had staan wachten (terwijl het vliegtuig leeg liep) werd er toch maar met nee geantwoord. Jammer.

Gevlogen route van Amsterdam naar Beijing:

Volgende Pagina »

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hi Arnoud,

  Bedankt voor het mooie reisverslag van de reis “Wuivend Bamboe”.
  De kleine vergeten details, altijd leuk nog eens te horen.
  praat ik echt zoveel? nooit gehoord …haha..
  Je fotogalerij is prachtig geworden, knap wat je ervan gemaakt hebt.

  Agnes.

 2. ALLES!!! gelezen. 😀 Bij dag 8 stierf ik van de honger. Omdat het bijna etenstijd was heb ik niet naar de schokkende foto’s gekeken.
  Mooi verslag.

 3. Wat een geweldig verslag: met zeer veel plezier gelezen!!!

  ENJOY!!!

 4. Superreis zo te lezen! Erg leuk verslag weer 🙂
  Groeten, Stefan

 5. Hoi Arnoud

  Zeer mooi verslag,krijg weer trek na
  het zien van de foto’s van het eten.

  groeten Lin en Ad

 6. Hoi Arnoud,

  Ik heb dezelfde reis twee weken eerder afgelegd. Zo te lezen heb je nogal wat regen meegemaakt, wij hadden geen druppel regen. Terwijl we ons goed hadden voorbereid.

  Bij aankomst in het hotel te Beijing deed ik hetzelfde als bij alle overige hotels, ik laat me gewoon op het bed vallen, alleen ze hadden me niet verteld hoe de matrassen zouden aanvoelen in China. Het leek gewoon een houten plank, terwijl overige mensen uit de groep zeiden dat ze thuis ook zo’n hard matras hadden. Ik dacht dus dat het aan mezelf lag.

  We hebben dezelfde reisgids gehad Tony, die hield gewoon niet op met praten en net als bij jullie was hij wel erg blij dat hij het Nederlandse woord pioenroos kon uitspreken, echter hoe dit in het Chinees wordt uitgesproken zou ik niet weten, dat zei hij nou niet en de aandacht van de meeste mensen dwaalde ook nogal af.

  Ook heel typerend in het hotel met het draaiplateau waar mensen hun tas neerzetten, dit was ook reeds bij mijn tante gebeurd, ze was hem gewoon kwijt. Bleek deze een eindje verderop te staan.

  Jammer dat je niet bij Longshen naar de platforms hebt kunnen toegaan. Wij bleken haast de enige groep te zijn die in zijn geheel had besloten verder te gaan. Het uitzicht was fenomenaal en je liep echt tussen de natuur. Alleen aan het eind kwamen we ook weer verkopers tegen dus het was even lekker zonder verkopers rond te lopen en echt tussen de trapsgewijze rijstvelden te lopen. Dit zijn echt van die momenten die onbetaalbaar zijn.

  Het is ook jammer dat je in Guilin niet de kleine Verboden Stad hebt kunnen bezoeken. Onze reisleider kende het niet, maar het is echt een bezoek waard. Je hebt alles dan in 1, heuvel met uitzicht (mooier dan de Fubohill), koninklijke vertrekken, theater, Chinese opvoering, Keizerlijk examen, studenten want die wonen hier ook, basketbalveld (dit is in China momenteel heel erg hot), een grot, een meer, een paviljon, echt te veel om op te noemen. En buitenom twee andere mensen uit onze groep die hier ook heel toevallig waren hebben we geen buitenlander kunnen zien, dus echt een Chinese attractie die nog ontdekt moet worden door de buitenlanders.

  Een mooi verslag, het leek net weer of we er weer waren. Toevallig dat je vorig jaar ook op reis bent gegaan naar Mexico.

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: