Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 10 – dinsdag 1 maart 2011
Nieuw-Zeeland Tongariro National Park – Napier

Afgezien van een koelkast die elk uur een keer aansloeg alsof er een diesel aggregaat werd aangezet, heerlijk geslapen. Ik werd wakker van de blatende schapen en loeiende koeien die in het gebied voor mijn hotelkamer aan het grazen waren. Fantastisch uitzicht!

Helaas regende het wel pijpenstelen, ik had gelijk medelijden met Ruud, Jolanda, Kim, Diana, Anja, Henk & Kees. Die waren om & uur vertrokken om een 5 uur durende wandeling door het Tongariro National Park te maken. Omdat dit zeikweer toch al enigszins was voorspelt (daarom ging de Crossing ook niet door) besloten om niet mee te gaan.

Om 9 uur met de bus richting het punt waar gewacht zou worden op de wandelaars. Sanne had het wel zwaar te verduren in de bus, iedereen was benieuwd hoe het met haar en de piloot was afgelopen. Een duidelijk antwoord is er nooit op gekomen, maar de grijns op haar gezicht zei volgens Charlie genoeg. En dat heeft de dus de hele dag nog moeten horen.

Voordat het punt bereikt werd waar de wandelaars opgehaald zouden worden, werd rechtsomkeert gemaakt naar het hotel omdat Maartje dacht dat ze haar toilet tas had laten liggen. Eenmaal daar bleek na grondig zoeken dat ze deze toch in haar tas had gestopt. Charlie gaf toen te kennen dat hij ook in het Nederlands kan vloeken. Erg gelachen.

Niemand had nog animo om een kortere wandeling door de regen te maken. De verwachting was dat men rond 13:00 zou terug zijn. Echter kwamen ze al rond 10:00 aanlopen, drijfnat. Om 11:00 de bus in, richting Napier.

Onderweg een aantal mooie stops om foto’s te maken van geweldige uitzichten en een kiwi bord.

Om 12:50 werd de bus langs de kant van de weggezet, omdat om 12:51 een week geleden de aardbeving in Christchurch plaats had gevonden. Het hele land hield 2 minuten stilte. De hele groep deed er ook aan mee.

Aangezien de route wederom langs Taupo zou voeren, een 2e poging voor het vliegtuig dat gisteren net was vertrokken.
Dit keer geluk, het was net geland. Er werd helemaal niet moeilijk gedaan over een plaatje maken van het toestel en mocht zelfs ook even in de cockpit kijken. Erg blij met deze “vangst”. De rest was blij met een toilet stop.

Daarna verder richting Napier, een prachtige tocht door de heuvels, onderweg helaas weinig plekken om te stoppen. Wel een bij een mooie waterval. Door het raam toch ook nog wel aardige plaatjes weten te schieten. En nog bij een restaurantje voor een koffiestop.
De vrachtwagen op onderstaande foto heeft een leuke nummerplaat. Deze zijn te koop voor $700 (inclusief registratie). Er zijn nummerborden die erg veel geld waard zijn, zoals 888888 (geluksgetal voor Chinezen, waarvan er nogal een aantal in Nieuw-Zeeland zijn). Er zit in de normale nummerborden geen verder logica.


Eenmaal in Napier gelijk naar het Masonic Hotel.

Daar de spullen gedumpt en samen met Diana & Kim een wandeling door het dorp gemaakt uit de Capitool gids. Bleek helaas niet echt heel bijzonder te zijn. Het stadje Napier is in 1931 bijna volledig verwoest door een aardbeving en weer helemaal opnieuw opgebouwd in Art Deco stijl. De stijl hebben ze goed aangehouden maar heel indrukwekkend was het nou ook weer niet. Daarbij ben je in 30 minuten door heel de stad heen gelopen, inclusief foto stops bij diverse panden en in het theater. Bij een sushi tent wat sushi gegeten als voorgerecht.

Na de wandeling naar 2 Irish pubs geweest, de eerste schonken ze Murphy’s Red, de tweede Kill Kenny. Bij de tweede zaten ook Ruud & Jolanda.
Daarna opzoek naar wat te eten, niet veel soeps in dit stadje. Weinig keus en ook daarin moest je nog selectief zijn. Charlie gaf nog een tip om met een taxi het centrum uit te rijden naar de iets duurdere restaurants. Dat was nou ook weer net iets teveel moeite. Uiteindelijk bij een restaurant neergestreken en daar samen met Kim een flinke steak zitten eten. Eindelijk een goede portie! Diana had geen honger meer na de sushi en ging opzoek naar een geo-cache, die ze uiteindelijk had gevonden en zo doende nog een mooie botanische tuin had gevonden.
Daarna terug naar het hotel om te gaan slapen.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: