Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 11 – woensdag 2 maart 2011
Nieuw-Zeeland Napier

Vandaag om 8 uur de wekker. Eerst bij de receptie een kom, lepel en mes geleend voor mijn ontbijt. Servies en bestek was niet aanwezig in dit hotel. Hoewel dit hotel mooi oogt, lag het bed belabberd, behoorlijk doorgelegen. Of dat nou bij de typische art deco stijl hoort, geen idee. Ik vind het in ieder geval oncomfortabel. Ander minpunt is dat het benauwd was in de kamer en dat voor mijn balkondeur de airco’s van het restaurant staan. Niet helemaal uitgerust dus.

Om 9 uur ging bijna iedereen uit de groep mee met de excursie naar de Jan van Gent kolonie bij Kidnappers Cliff. Voor vertrek werd een kaart voor Charlie getekend door iedereen, die zou vanavond worden aangeboden.

De rit naar de Jan van Gent kolonie voerde door een prachtig natuurgebied. Nog een havik gezien die net een konijn had gevangen, helaas te snel voor een foto. Het landschap was me niet te snel af, een aantal mooie shots gemaakt.


Filmpje: Uitzicht Kidnappers Cliff

Na 45 minuten rijden eindigde de tocht bij de Jan van Gent kolonie. Het waren er erg veel, de geur die er hing was nog niet zo erg als in het park bij Rotorua, maar stinken deed het wel! De Jan van Gents zaten allemaal op een plek achter een ketting. Wel apart… neemt niet weg dat ik daar mij redelijk goed heb kunnen vermaken met mijn camera en lenzen. Er waren ook nog jonge Jan van Gents te zien, een aantal had nog een dons vachtje.
Deze vogels met je camera uit de lucht plukken is lastiger dan een foto maken van een vliegende Boeing 747, daarvan weet je meestal welke kant die op vliegt en zoiets maakt (meestal) ook geen onverwachte bewegingen. Vogels zijn onvoorspelbaarder kwam ik achter. Toch heb ik platen kunnen maken waar ik erg tevreden mee ben.

Filmpje: Jan van Gent kolonie
Geluid niet te hard zetten! Ze maken een hoop herrie!:

Daarna terug met de bus naar Napier, om te gaan lunchen en wijnproeven. Charlie bracht Anja, Edminda, Agnes, Henk, Kees, Jan, Mea, Winny, Peter & mij naar wijnhuis “Mission“.
Sanne ging ook mee en voelde zich schuldig toen ze de prijzen van de lunchkaart zag, niemand zat er geloof ik mee. Ik was haar zelfs dankbaar, zo’n lekker stuk vis ($32) met een prima glas wijn was het beste wat ik tot nu toe had gegeten in Nieuw-Zeeland. Sanne gaf de wijn als goed makertje voor de hoge prijzen, ondanks protesten van iedereen die mee was. Alle gerechten die besteld waren zagen er erg goed uit en smaakten nog beter. Kortom, iedereen was tevreden! Ook vulde het goed!

Daarna de wijnproeverij, kosten $5, viel dan ook iets tegen. Ik Ben dat toch anders gewend. In 30 minuten werden er 7 wijnen geproefd. Zonder iets erbij om je smaak weer wat neutraal te krijgen. Jammer. In mijn ervaring heb je in 30 minuten 2 wijnen geproefd.
Al zaten er wel twee lekkere tussen, een Carbernet Sauvignon uit 2007 en een dessert wijn.

Daarna langs de supermarkt en terug naar het hotel. Om daarna rond 19;00 te gaan eten met de hele groep, als afscheidsdiner voor Charlie. Morgen de laatste rit met hem naar Wellington. Sanne vertelde nog dat daar vanmorgen een aardbeving is geweest van 4.5 op de schaal van richter. Er zou weinig schade zijn.

Het afscheidsdiner van Charlie was in een gebouw van de RSA (The Royal New Zealand Returned and Services’ Association Inc) vereniging. Een organisatie die zich inzet voor allerlei goede doelen, maar van oorsprong met de veteranen en oorlogsslachtoffers te maken had uit de 2e wereld oorlog. Charlie was hier lid van.

De ambiance deed denken aan een bejaardensoos, het gezelschap deed dat gelukkig verbloemen. Voor $20 mocht je zo vaak als je wilde naar het buffet toe. Aangezien de lunch nog goed op de maag lag, heb ik het bij 1x gelaten. Het vlees smaakte wel prima. Lekker mals.

De groep had wat leuke woorden op een kaart voor Charlie geschreven en wat in een enveloppe gedaan. Grap was nog dat er een condoom in de enveloppe zat, dit na aanleiding van een van zijn grappen / sterke verhalen:


Ik was gelukkig…Mijn vriendin en ik hadden al meer dan een jaar een relatie, dus besloten we te gaan trouwen..
M’n ouders hielpen me op elke manier die ze maar konden bedenken, m’n vrienden hadden me aangemoedigd en m’n vriendin??
Ze was echt een droom!!
Er was alleen één ding waar ik me ongerust over maakte, heel ongerust eigenlijk en dat ene ding was haar jongere zusje..

Mijn aanstaande schoonzusje was 20 jaar, mooi blond, droeg super korte minirokken en laag uitgesneden truitjes.
Ze bukte regelmatig wanneer ze in m’n buurt was en ik zag dan haar string…
Volgens mij deed ze het express.. Want ze deed het nooit als ze bij iemand anders stond..
Op een dag belde het jongere zusje me op en vroeg of ik even wou langskomen, om de uitnodigingen te bekijken..
Ze was alleen toen ik daar aan kwam…..

Ze fluisterde tegen me dat ik binnenkort getrouwd zou zijn en dat ze gevoelens en verlangens voor me had, waar ze niet overheen kon komen en eigenlijk ook niet overheen wou komen..
Ze zei tegen me dat ze één keer de liefde wou bedrijven met me voordat ik was getrouwd met haar zus, en de rest van m’n leven met haar zus was
verbonden..
Ik was helemaal in shock en kreeg geen woord meer uit m’n keel…
Ze zei: ik ga naar boven, naar m’n slaapkamer en als je ermee wilt doorgaan kom dan maar naar boven en pak me..

Ik was verbaasd en nog helemaal in shock terwijl ik keek hoe ze naar boven liep..
Toen ze boven aan de trap stond, deed ze haar string uit en gooide die van de trap naar beneden naar mij toe.
Ik bleef nog even daar staan, draaide me om en liep rechtstreeks naar de voordeur.
Ik deed de deur open en liep naar buiten.

Ik liep rechtstreeks naar de auto toe..
M’n aanstaande schoonvader stond buiten.

Met tranen in zijn ogen gaf hij me een hand en zei: “We zijn erg blij dat je geslaagd bent voor onze kleine test…
We konden ons geen betere man voorstellen voor onze dochter”.
“Welkom in de familie!!”

De moraal van dit verhaal is:

“Bewaar altijd je condooms in de auto”

Hij moest er erg om lachen dat die condoom bij de kaart zat!

Daarna terug naar het hotel, daar nog een biertje gedaan met Diana, Kim, Kees & Henk. Diana had een mislukte Pinacolada. Het bier smaakte goed. Een Macs Sassy Red Beer. En daarna weer richting het fijne doorlig bed.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: