Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 12 – woensdag 3 maart 2011
Nieuw-Zeeland Napier – Wellington

Vandaag de laatste dag met Charlie als chauffeur. Blijkbaar wist het weer dit ook, want de zonsopgang was flut. Jammer, geen foto van een zonsopgang boven de Grote Oceaan. Had ik gisteren maar eerder moeten opstaan. Toen was deze wel mooi te zien.

Nadat iedereen in de bus was, opweg naar Wellington, 320km verderop. Om half 8 vertrokken, rond 1 uur waren werd het Comfort hotel bereikt.
Voordat dat echter zover was, een pauze in een dorpje waar een groepsfoto met Charlie gemaakt werd bij de bus. De enige stop tijdens deze trip.

Groepsfoto
(Hou de cursor op het gezicht van een persoon voor de naam):

Groepsfoto

Maartje Tineke Jan Mea Peter Sanne Dé teen! Agnes Diana Kim Winny Anja Kees Kristy Henk Jolanda Edminda Ruud Jorrit Arnoud Charlie

Eenmaal in Wellington zei Charlie zijn dankwoord, deze groep was de beste die hij tot nu toe had meegemaakt. Nog wat adressen en websites met hem uitgewisseld over vliegtuigen (http://commemorativeairforce.com) en daarna afscheid genomen.
Vervolgens mijn spullen in het hotel gedropt en met Diana & Kim naar Peak Victoria gelopen voor een uitzicht over Wellington.

Eenmaal bij het park, stond er op een bord dat hier delen van Lord of the Rings zijn opgenomen. Er waren zogenaamde “Hobbit Tracks” te lopen. Interessant, eerst maar eens naar de top toe. Die op 200 meter hoogte lag. Een leuke wandeling door het bos, eenmaal boven zag ik het vliegveld van Wellington liggen, mooie plek om te spotten aangezien de toestellen voor je neus voorbij vlogen bij vertrek. Helaas geen telelens bij me, dus dat was wel jammer. Behalve het vliegveld was het uitzicht erg gaaf. Je kon vrij om je heen kijken over heel Wellington.


Henk en Kees kwamen ook langs gelopen, die hadden een andere route omhoog genomen.
Nadat van het uitzicht was genoten, terug het bos in, opzoek naar de Hobbit Tracks. Stond in het bos zelf niet echt goed aangegeven. Maar na wat zoeken en een pad dat ik herkende, toch gevonden.
Het pad was uit deel 1, waar Frodo roept “Get off the road, quick!” en even verderop waar Frodo en de andere Hobbits zich verschuilen voor een Black Rider. De boom waaronder ze dat doen in de film, bestaat niet.

Bij deze plek, stond ook een man met een groep meiden en een laptop. Blijkbaar kon je ook een rondwandeling doen waarbij hij langs alle plekken in het bos liep. Wat er ook bij hoorde, is dat ze een scene na gingen spelen uit de film… heb nog nooit zoiets stoms gezien. Maar wel erg om gelachen.

Filmpje: Lord of the Rings – Scene na spelen.

Filmpje: De échte scene
Te zien in Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Op aanwijzingen van een paar meiden nog een boom gevonden waar Frodo in de film met de ring zit te spelen. Uiteraard even in de boom geklommen en erin gezeten. Aan de boom te zien, hadden een hele boel anderen ook al gedaan. Zowel Diana als ik gingen op de foto in de boom.

Filmpje: De boom in kwestie
Te zien in Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Extended Edition!

Daarna terug naar Wellington, op naar het Civic Center. Een centrale plek in Wellington zelf, waar een grote ijzeren bol boven het plein hangt. Wel grappig om te zien, maar niet spectaculair.

Vervolgens ergens iets gaan drinken, toen de drankjes bijna op waren kwamen Winny, Agnes & Anja voorbij lopen. Ook Sanne rende even voorbij, opzoek naar een kaart voor Peter, die morgen jarig is.

Na wat verhalen uit gewisseld te hebben, verder gelopen door het zakelijke district van Wellington en wat plaatjes geschoten van de architectuur aldaar. Winderig Wellington (de bijnaam van deze stad) doet zijn naam wel eer aan, het waait tussen de hogere gebouwen goed door.

Uiteindelijk in de haven uitgekomen, opzoek naar wat te eten. Het was inmiddels al 18:30 geworden. Kim zag een (verstopte) gitaar winkel en wilde even kijken, Toeval bestaat niet, maar in deze inham zat een Koreaans restaurant. Prima, dus daar lekker gegeten. Geen andere toerist of niet Koreaan gezien. Erg goedkoop ook, voor $30 goed gegeten en gedronken.

Na het eten bij een Irish Pub wat gedronken. Diana dacht nog een toetje te nemen door een stukje appeltaart te bestellen, dat het een halve taart zou zijn (voor $10) bleek een verassing. Naar zeggen smaakte het wel erg goed.

Eenmaal bij het hotel stond een iets wat zenuwachtige Sanne, de piloot die mij rond had gevolgen bij Tongariro, was naar Wellington komen rijden (3 uur…) om wat te gaan eten enzo met Sanne. Nadat die twee waren vertrokken met Kim, Henk & Kees wat gaan drinken in de hotel bar, alvorens te gaan slapen. Al met al vandaag ruim 20km gelopen gok ik zo.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: