Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 15 – zaterdag 6 maart 2011
Nieuw-Zeeland Nelson – Greymouth

Vandaag een lange rit op het programma, van Nelson naar Greymouth. Om half 8 vertrokken.
De route was langs/door mooie valleien en met prachtige uitzichten op diverse heuvels en bergen. Helaas werd niet verteld welke dit allemaal waren.

Rond 10 uur de eerste stop voor wat koffie of wie nog wilde, wat ontbijt.

Daarna door richting de zeehonden kolonie.

Helaas viel deze wat tegen, je kon helemaal niet zo dichtbij komen als ik op foto’s van anderen had gezien (waarschijnlijk op een andere plek), zelfs met een telelens nog moeite om een leuk plaatje te maken.

Wel lag de zeehonden kolonie op een mooie plek aan de kust.
De locatie sprak mij meer aan en heb daar dan ook interessantere foto’s van geschoten.


Filmpje: Melk witte zee

Op de parkeerplaats bij een picknicktafel uitgebreid maar laat geluncht, hier zaten meeuwen en weka’s te azen op elk kruimeltje dat viel. Winny lette even niet op en een weka hapte toen haar lunch uit haar handen en ging er mee vandoor. Kim had een weka gevonden die trucjes kon. Door brood boven het hoofd van de weka te houden, sprong deze er naar. Erg grappig om te zien.

Onderweg inventariseerde Sanne wie welke excursie in Fox Glacier wilde doen, waar morgen heen gereden wordt. Veel mensen uit de groep gaan voor een heli-hike. Mijn iets te duur, $400. Al zag het er wel gaaf uit, dat je in ijstunnels en dergelijke kon gaan lopen/staan.
Ik heb op mijn lijstje Mount Cook vanuit de lucht staan, en ga (als het weer mee zit) een heli vlucht doen om Mount Cook heen ($260), duur 30 minuten, helaas geen vliegtuig mogelijkheid, had aanzienlijk goedkoper geweest, of langer voor hetzelfde bedrag.

Vervolgens doorgereden naar een plek waar een mooie wandeling te maken was langs een rivier. Voor de totale tocht stond 2 1/2 uur. In anderhalf uur uitgelopen. De rugzak stond nog op mijn rug toen ik hem afdeed.

De laatste stop was bij de pancacke rocks, een plateau van kalksteen rotsen langs de kust. Erg mooi om te zien. Ook de zee ging hier flink te keer en beukte goed in op deze rotsen.

Na een ijsje weer de bus in om vervolgens naar Greymouth te rijden, Het hotel Revingstons Hotel werd omstreeks 18:00 bereikt.

Nadat ik mijn eenvoudige kamer had betrokken een rondje door de stad gelopen.
Niet veel te beleven. Erg uitgestorven en niet echt fotogeniek. Leek wel een spookstad.
Na een wijntje in de hotel lobby met wat anderen van de groep ben ik gaan slapen. Geen honger verder, zat nog vol van de uitgebreide en late lunch.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: