Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 16 – zondag 7 maart 2011
Nieuw-Zeeland Greymouth – Fox Glacier

Wederom om half 8 het vertrek vanuit het hotel. Als eerste werd er naar Hokitika gereden voor een bezoek aan een Jade fabriek en een glasblazerij. Ook was er in dit dorpje een ontbijt mogelijkheid.

Bij de Jade fabriek werd er wat uitleg gegeven over het proces van het bewerken van deze steensoort, uiteraard kon je ook het e.a. aan Jade spulletjes kopen. Had er niet veel interesse in. Wat er wel grappig uit zat (beeld van een papegaai) was gelijk weer $2000,-. Laat maar dus.

Daarna lekker ontbeten, een glas verse jus d’ Orange en twee spiegeleieren met spek op brood.

Het bezoek aan de glasblazerij heb ik over geslagen. Ik zag namelijk in de verte het massief van de Nieuw-Zeelandse Alpen liggen. Ik ging dus voor de foto shoot. Een aantal mooie shots. Helaas niet te weten gekomen welke bergen het waren. Verder dan de Alpen kwamen Sanne en Craig niet.

Eenmaal onderweg vanuit het dorpje, werd gestopt bij een meer. Met witte alpen toppen op de achtergrond. Een paar aardige plaatjes gemaakt.

Daarna door richting Franz Josef.

Voordat dit stadje bereikt werd, eerst nog een stop bij een replica van het eerste vliegtuig dat naar Nieuw-Zeeland was gevlogen en daar vlakbij was neergestort. Craig zei “a shot stop for our aviation guy”. Helaas zat het toestel achter bekrast plexiglas een goede foto niet kunnen maken. Toch wel aardig dat daar gestopt werd.

Daarna verder naar Franz Josef, met onderweg weer mooi uitzicht op de Alpen (al dan niet met witte toppen). Bij de Franz Josef gletsjer een korte stop van helaas maar 30 minuten. Naar een uitzichtpunt op de gletsjer gelopen, om er helemaal naar toe te lopen was helaas geen tijd voor.

Daarna de reis voort gezet naar Fox Glacier. Daar kon gelijk ingecheckt worden in het hotel Heartland Hotel en worden geluncht. Om half 3 was het tijd voor mijn vlucht over de Fox Glacier gletsjer en langs Mount Cook. Nadat ik de $260 had betaald met een mini busje richting de heli. Het werd de ZK-HNJ.
Deze was net geland met Maartje, Edminda & Anja, die hadden een 40 minuten durende vlucht gemaakt ($360).

Dit keer mazzel, ik mocht naast de piloot zitten. Goed zicht op de instrumenten en de omgeving.
Helaas werd er geen toelichting gegeven op het besturen van de heli. Daar had de piloot niet veel zin in. Jammer.

Tijdens de vlucht genoten van het uitzicht en veel foto’s en filmpjes gemaakt. Elke cent meer dan waard! Wat ontzettend gaaf! Na een 20 minuten werd er geland op de Fox Glacier gletsjer. Daar ongeveer 10 minuten genoten van het fantastische uitzicht.

Daarna de heli weer in om in 10 minuten weer terug te vliegen naar het vertrekpunt. Wederom met een fantastisch uitzicht!

Filmpje: Helicopter vlucht Fox Glacier
Fragmenten van de vlucht

Na aankomst nog even snel de andere heli’s gefotografeerd alvorens terug te kregen naar Fox Glacier. Daar liep ik Anja & Agnes tegen het lijf. Die gingen een stuk wandelen.

Bij een restaurant kwam ik Edminda tegen, gezellig zitten kletsen (al deed Edminda dat het meeste) en wat gedronken. Na verloop van tijd kwam Sanne er ook bij zitten. Gezellig met z’n 3-en verder gekletst.
Ook Peter kwam er even later bij zitten, die had een fietstocht gemaakt door de omgeving.

Rond half & kwam de groep die was gaan heli-hiken terug. Ook die hadden het erg naar de zin gehad. Met bijna de gehele groep wat gegeten. Smaakte prima! Had een garnalen caesar salade. Een mooie zonsondergang was de afsluiter van de dag.

Daarna terug naar het hotel om te wachten tot het goed donker was. Om 22:00 op de parkeerplaats verzameld om de glimwormen in het bos te gaan spotten.
Dat was erg leuk, je zag geen hand voor ogen in het bos. Met wat zaklampen werd het pad beschenen. Op sommige plekken waren de glimwormen goed te zien. Helaas te donker voor een foto. Ook met statief lukte het niet. Verder was het wel erg mooi om te zien.
Bij terugkomst bij het hotel nog een foto van de sterrenhemel gemaakt. Daarna het bed weer in, morgen een vroegertje, voor een zonsopgang wandeling naar een meer met mooi uitzicht op een gebergte.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: