Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 17 – maandag 8 maart 2011
Nieuw-Zeeland Fox Glacier – Queenstown

Tot nu het vroegste dat ik ben opgestaan tijdens deze vakantie. Om 6 uur de wekker. Om kwart over 7 vertrokken met de bus naar Lake Matheson voor de zonsopgang.

Op Winny en Jorit & Kristy na ging de hele groep mee. Na een klein stukje rijden waren we er al. Om bij het uitzichtpunt te komen moest er nog een eindje worden gelopen. Maar wat een uitzicht! Zowel Mount Cook als Mount Tasman waren goed te zien. Ook de weerspiegeling in het spiegelgladde meer gaf een erg mooi beeld! Zeer zeker de moeite waard geweest om voor op te staan.

Nadat iedereen om half 9 weer in de bus zat kon de lange rit naar Queenstown beginnen. Gelukkig wel een paar keer gestopt onderweg, dit keer niet voor vliegtuigen maar voor mooie uitzichten. Ook onderweg weer genoten van de mooie vergezichten op de Nieuw-Zeelandse Alpen. Helaas weinig sneeuw op de meeste toppen.

De eerste stop was voor een kopje koffie en een toiletbezoek bij een zalmkwekerij. De zalmen zagen er niet heel gezond uit en op zich was voor mij een boom ook prima geweest. Na 45 minuten weer verder richting Queenstown.

Na 2 uur rijden werd er kort gestopt bij een waterval. Al dat kletterende water werkte bij menigeen op de blaas. Helaas geen toilet. Wel genoeg bomen. Ruud had een mooie plek gevonden. Kim had alleen niet begrepen dat het een mooie plek was om het bos te bewateren en liep vrolijk mee, gevolgd door Diana. Toen duidelijk werd dat het een toilet was, hard gelachen.

Na weer een uurtje rijden (inmiddels al bijna 13:00 uur) een aantal foto stops. Zo werd er gestopt bij Lake Wanaka en Lake Hawea. Prachtig! Daarna snel door naar Wanaka om te lunchen.


Voordat Wanaka bereikt werd, wilde Sanne weten wat iedereen morgen in Queenstown en over 3 dagen in Te Anau wil doen.
Mijn keuze was voor Queenstown vrij snel gemaakt, veel scenes van Lord of the Rings zijn hier in de buurt opgenomen. Er gaat een off-road tour langs die plekken. Ook Winny, Kees, Henk, Edminda & (tot ieders verassing) Maartje wilden dit ook graag doen.
In Te Anau een vaartocht over de Milford Sound fjord gekozen. Eens kijken hoe de fjorden hier anders zijn dan in Noorwegen.

In Wakana samen met Diana en Kim op een bank aan het water wat gegeten. Er was een uur de tijd voor de lunch (wel wat lang, zeker als je je eigen lunch al had meegenomen uit een supermarkt). Uit verveling samen met Kim maar geprobeerd om wat eenden te laten schrikken door er wat kleine steentjes heen te gooien. Blijkbaar gebeurd het vaker, want de eenden waren niet echt onder de indruk.

Wanaka zelf lag prachtig aan het gelijknamige meer. Had het niet erg gevonden om hier een (mid)dag te mogen blijven. Mooie bergen waar je ook vast prima wandelingen op kunt maken. Helaas bleef het bij dit ene uurtje, voordat de bus weer gestart werd om verder naar Queenstown te rijden.

Voordat Queenstown echter werd bereikt, werd er gestopt bij ’s werelds eerste bungyjump locatie. 3 waaghalzen gingen springen: Winny, Jolanda & Edminda.
De hele groep ging kijken en heb zelf nog wel een paar leuke platen ervan geschoten. Maar bij de eerste sprong (Winny) kreeg ik toch wel ff kippenvel. Moet er zelf niet aan denken om dat te gaan doen.
Na Winny was Jolanda en daarna Edminda aan de beurt. Jolanda was de enige die al eens van een brug was gesprongen. Edminda kon je duidelijk aan zien dat die het wel erg spannend vond.

Nadat de 3 dames weer met beide benen op de grond stonden, terug de bus in. Nog even langs Arrowtown (ik dacht eerste dat het Aerotown was… helaas… geen vliegtuigen). Arrowtown is een oude goudzoekers stad. Hier werd de groep meegenomen naar een winkel waar ze opossum vacht verkopen.

Zielig, dat mag je vinden. Echter is de opossum geen inheems dier, het komt uit Australië. De opossums zijn nu met zo’n 70 miljoen stuks en eten ongeveer 17-20 ton vegetatie per nacht! Ze eten de jonge blaadjes van bomen op, en blijven dit bij 1 boom doen, tot deze dood gaat. Daarna gaan ze verder met de volgende. De meeste dode bomen die je ziet zijn dus gestorven door de opossums.
Ook lusten ze eieren (van de kiwi). Veel Nieuw-Zeelanders vinden dan ook dat de enige goede opossum een dode opossum is. Er liggen er dan ook veel vastgeplakt aan het asfalt. Echter sinds bedacht is in Europa dat het dragen van bont (van welk dier dan ook) niet meer kan/mag, loopt de verkoop van opossum bont spullen erg terug.
Men zoekt nog steeds naar een goede manier om de opossum uit te roeien in Nieuw-Zeeland.

Daarna om 18:00 eindelijk bij het Lakeview Holiday Park in Queenstown. Wat een dag in de bus…
Wel een prachtig uitzicht op “The Remarkables” ook deze bergen zijn in diverse scenes van Lord of the Rings terug te vinden (maar dan met sneeuw op de toppen).

Met Diana & Kim daarna gegeten bij een erg goede Japanner, voor vrij weinig ook nog. Met zijn 3-en gegeten en gedronken voor $163.
Vooral de tonijn was erg lekker. Aansluitend nog een kort rondje door de stad.
Daarna terug naar het hotel om te gaan slapen na deze lange dag.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: