Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 19 – woensdag 10 maart 2011
Nieuw-Zeeland Queenstown – Te Anau

Vanmorgen om 8:45 weg uit Queenstown richting Te Anau.

Onderweg weer genoten van het alsmaar prachtige uitzicht! Dat verveelt hier echt nooit! Misschien dat de foto’s veel van hetzelfde lijken, maar als ik er zo doorheen blader zie ik toch wel dat ik tot nu toe wel erg diverse landschappen heb gezien, ook al zijn het bergen/heuvels die op het eerste gezicht op elkaar lijken.

Onderweg naar Te Anau gestopt bij een historische trein “Kingston flyer” in Kingston die niet echt goed onderhouden was. Wel leuk voor de echte trein fanaten. Voor hen was dit wat voor mij een vliegtuig is.

Ook gelijk een toilet stop, waarbij Sanne nog een deur open trok waar iemand een nr.2 aan het versturen was.

Eenmaal weer in de bus vertelde Sanne dat het omboeken van haar ticket gelukt was, zodat ze nog een week langer in Nieuw-Zeeland kon blijven om met de piloot (James) van de Tongariro Crossing door te brengen.

Na de trein stop verder naar Te Anau, met nog 1 koffie stop onderweg. Daar maar wat met een hond gespeeld en wat van het uitzicht vastgelegd, drink namelijk nog steeds geen koffie.


Onderweg inventariseerde Sanne nog wie welke excursie in Dunedin wil doen. Voor mij viel de keuze op de tour langs een aantal koloniën van wilde dieren, zoals pinguïns en zeeleeuwen/honden.

Eenmaal in Te Anau gelijk al een watervliegtuig gespot, en de excursie naar Milford Sound betaald. Daarna ingecheckt bij het Great Lakes Holiday Park hotel. Waar wel een erg raar brand instructie bord hing.

Vervolgens was er de mogelijkheid om een wandeling van 2 en half uur te maken of eentje van 40 minuten. Aangezien ik geen zin had in een lange wandeling, ben ik samen met Jan, Mea, Ruud, Jolanda, Tineke & Maartje de 40 minuten durende wandeling gaan doen.
Anja, Kim, Diana, Kees, Henk & Agnes deden de 2 en een half uur durende wandeling langs het meer.


Na de wandeling met Ruud en Jolanda naar de bioscoop geweest om een half uur durende film over Nieuw-Zeeland te bekijken, “Fiorland on Film”. Slechts $10. Erg de moeite waard!

Vervolgens langs de supermarkt en het hotel. Daarna naar een pub om wat biertjes te drinken. Eenmaal daar zaten daar ook de anderen die de langere wandeling hadden gedaan wat te drinken. Aansluitend daar gegeten met Ruud, Jolanda, Kees, Henk & Peter. Smaakte prima! Voor het eerst een goed stuk lam!

Nadat het eten op was, nog naar een andere bar/restaurant geweest voor een laatste biertje. Hier hing nog een gesigneerd T-shirt van een aantal acteurs uit Lord of the Rings. Mocht het kopen voor $5000,-.

Vervolgens afgetaaid richting hotel, morgen weer vroeg dag om half 7, voor de excursie naar Milford Sounds.
De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: