Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 2 – maandag 21 februari 2011
Maleisië Kuala Lumpur

Toen ik net sliep ging de hotel telefoon, de receptie. Er waren een aantal mensen uit de groep die een tour naar Kuala Lumpur gingen doen. En de vraag was of ik mee wilde. Ik wilde heel graag verder slapen dus daar heb ik voor bedankt. En bovendien, ik had al andere plannen in gedachten. Spotten op de luchthaven!

Nadat ik een paar uur had geslapen (uurtje of 5) weer wakker rond 13:00 lokale tijd, de tijd in Nederland maar niet aan denken. Nadat ik me had opgefrist naar de receptie gelopen om een ritje naar de luchthaven te regelen met de transferbus (ik mocht zo vaak heen en weer als ik wilde). Eenmaal op de luchthaven vrij snel het observatie deck gevonden.

Helaas alles achter glas, voordeel was wel dat er airco was, dus niet zo klef als buiten, nog wel warm, maar goed te doen.
Niet alles wat ik wilde, kon ik goed fotograferen, jammer maar helaas. Wat ik wel redelijk kon fotograferen was ik blij mee. Nog even gepraat met een stewardess die daar met haar 10 maande oude baby was (kind was op 20 cm na net zo groot als mijn camera + telelens), die vrouw vond dat prachtig.
Vervolgens sprak een andere Nederlandse spotter mij aan, eentje die ook op een spottersforum waar ik lid van ben zit. Toch wel leuk om dan samen op zo’n ver vliegveld te spotten, hij was bezig met een uitgebreidde spotters trip door Azie, Australie & Nieuw-Zeeland.

Nadat ik diverse toestellen (voornamelijk van Malasyian Airlines) had gefotografeerd en het nieuwste Boeing 777-300 toestel van de KLM (PH-BVF) binnen was gekomen (dat helaas op een te grote afstand voorbij taxide), afscheid genomen (inmiddels ook al half 5 lokale tijd) en terug naar het hotel gegaan, waar ik alweer kon gaan douchen. Daarna iets kleins gegeten en terug naar het vliegveld. Daar bleek dat er 45min vertraging was. De tijd doorgekomen met wat praten met anderen uit de groep en iemand (Joris) die voor en paar maanden naar Neuw-Zeeland ging. Voor het instappen weer kunnen regelen dat mijn vragenlijst werd ingevuld en dat ik na afloop van de vlucht nog de cockpit in mocht om ook daar weer een foto te maken! Dit keer wel een raamplaats, 38K.

Tijdens de vlucht naar Due Date gekeken en wat met Winny gepraat, die zat naast mij. Kwam er al snel achter dat zij erg graag lacht. Wordt een vrolijke boel dus in Nieuw-Zeeland! Tijdens een rondje benen strekken nog de achterste galley bezocht waar een van de stewards met droogijs aan het spelen was. De damp liep lekker van het aanrecht af. Toch ook wel een paar uurtjes iets geslapen, niet veel, maar ach maakte ook allemaal niet uit.

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: