Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 21 – vrijdag 12 maart 2011
Nieuw-Zeeland Te Anau – Dunedin

Vandaag het vertrek uit Te Anau richting Dunedin. Om half 7 de wekker.
Om 7 uur nog met een paar anderen uit de groep Anja uitgezwaaid die vanaf nu zelf door Nieuw-Zeeland gaat reizen langs wijnhuizen.
Daarna om half 8 de bus in.

Na ongeveer 20 minuten kwam ik er achter dat mijn portemonnee niet in mijn tas zat. Toen herinnerde ik mij dat ik die gisteravond door het raam van mijn kamer naar binnen had gegooid (te lui om de deur open te maken),
Dus toen zat er niets anders op dan rechtsomkeert te maken en de portemonnee te gaan halen. Een paar mensen uit de groep ging niet mee terug, maar wandelen in het natuurgebied waar op dat moment gekeerd werd.

Na een korte rit bij het hotel mijn portemonnee terug gekregen en toen voor de tweede keer op weg richting Dunedin, onderweg de anderen weer opgehaald.

Vlak voor het plaatsje Gore, was er nog een mooi vliegtuig museum, helaas kon hier niet gestopt worden. Omdat we anders te laat in Dunedin zouden zijn voor de excursie die om 15:00 zou beginnen. Het plan was om uiterlijk rond 14:00 in Dunedin te zijn.
Na 2 koffie stops van een half uur, werd toch het hotel Quality Hotel Cargills om 13:05 in Dunedin bereikt. Had er toch nog gestopt kunnen worden bij het museum.

Nadat de kamers waren betrokken, even snel gaan pinnen om de hoek en daarna het nieuws maar eens gekeken, er was in de bus wel wat verteld over de aardbeving in Japan van een dag eerder, maar had er nog niks van gezien. Nadat ik een uur naar de tv had gekeken, tijd voor de geplande excursie naar een Albatros, Zeehonden, Zeeleeuwen en Pinguïn locatie. Kim, Diana, Jorrit, Kristy, Ruud, Jolanda & Peter gingen ook mee. Onderweg werden bij andere hotels nog meer mensen op gehaald.

Na een goed uur rijden werden de Albatrossen bereikt. De bus zat bijna helemaal vol met Nederlanders, een stel verdwaalde Duitsers en een Zweed zaten daar tussen. Bij de Albatrossen een paar vliegende gezien, verder niet echt veel.

Na en uurtje daar te hebben rond gehangen, verder gereden richting de zeehonden.

De zeehonden werden rond 6 uur bereikt, de weg er naar toe was geweldig, langs baaien waar diverse vogels in de modder aan het zoeken waren naar voedsel. Een enkeling schrok van de bus en ging er van door.
De heuvels in de omgeving waren mooi groen en vol met schapen die het geïmporteerde gras uit Wales aan het opeten waren.

Aangezien de zeehonden op een lager gelegen punt lagen, een wandeling van de heuvel af naar een klif met een geweldig uitzicht op de zeehonden. Zo te zien hadden die het allemaal erg naar hun zin.

Er waren ook een hoop jonge zeehondjes te zien, een aantal waren leuk aan het spelen met een touw/zeewier.

Filmpje: Zeehondjes

Na een half uur te hebben gekeken alweer door naar de volgende plek. Eerst de heuvel weer op (waarbij je goed moest uitkijken dat je niet in de schapenstront stapte). De zeeleeuwen en pinguïns zaten aan de andere kant van de klif, op het strand. Om het strand te bereiken werd er een mooi pad gevolgd, met onderweg uitzicht over de baai.

Bijna aangekomen bij het strand kwam er een geel oog pinguïn het pad opgewandeld die ruim baan kreeg. Een geweldige kans om er een paar mooie foto’s van te maken. Meer dan 3 meter zal er niet tussen mij en de pinguïn gezeten hebben. Wat gaaf!

Nadat de geel oog pinguïn voorbij was gelopen, het strand op richting de zeeleeuwen. Er lagen een paar mannetjes en een vrouwtje op het strand. De mannetjes waren af en toe flink ruzie aan het maken. Erg mooi omdat van 10 meter afstand mee te mogen maken!

Filmpje: Zeeleeuwen

Verderop waren een aantal geel oog pinguïns bezig om vanaf de zee via het strand de heuvels te beklimmen voor de nacht. Ook erg leuk om te zien.

Filmpje: Berg klimmende pinguin

Filmpje: Pinguins komen uit de zee

Vlakbij zat nog een nestje van de blauwe pinguïn, erg uniek omdat te mogen zien. De jongen die erin zaten waren aan het wachten op de ouders die met voedsel terug zouden komen. Helaas kon daar niet opgewacht worden omdat het steeds donkerder begon te worden. Het was inmiddels ook al bijna half 9.

Via het strand de heuvel weer opgelopen. Voordat de bus weg reed, nog maar eens gekeken hoe ver ik nou van huis was, verder kan bijna niet op het land namelijk.
18754 kilometer van Schiphol vandaan. Had daar voor ik weg vloog nog even snel de coordinaten opgeslagen.

Met het busje om in ruim een uur weer terug te gaan naar het hotel. Moe van alle indrukken snel in slaap gevallen.
Dit was (alweer) een geweldige dag!
De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: