Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 22 – zaterdag 13 maart 2011
Nieuw-Zeeland Dunedin

Helaas alweer de laatste volle vakantiedag. Morgen nog een reisdag naar Christchurch en overmorgen de lange reis terug naar Nederland. Had de aardbeving in Christchurch niet plaats gevonden, dan was ik daar 2 volle dagen geweest. Wel had ik dan de zeehonden, zeeleeuwen & pinguïns van gisteren moeten missen.
Maar goed, zolang als het nog duurt, volop genieten!

Eerst maar eens lekker uitgeslapen vandaag tot half 9. Daarna alles lekker rustig aangedaan en rond 10 uur het hotel uitgelopen. Eerste doel van vandaag, de steilste straat ter wereld oplopen.
Onderweg er naar toe kwam ik Ruud & Jolanda tegen. Samen met hen verder gelopen naar de straat: Baldwinstreet.
Steile straat, dat zeker. Maar echt lang was deze niet. In 5-10 minuten omhoog gelopen. Krijg je het wel lekker warm van. Na wat foto’s en filmpjes te hebben gemaakt, weer terug naar beneden. Daar bij een winkeltje een certificaat gehaald dat ik ook echt omhoog ben gelopen.

Na het bezoek aan de langste straat via de supermarkt en de botanische tuin even langs het hotel om de boodschappen te droppen en voor Ruud en Jolanda een kort broek te halen.

Vervolgens via George Street richting het centrum van Dunedin gelopen.

George Street komt uit op het centrale plein, het Ocatgon.
Aan dit plein ligt o.a. de St. Paul kathedraal, deze heb ik bezocht. Niet echt heel bijzonder, buiten het feit dat dit de enige kerk is waarin een stenengewelf is te vinden in Nieuw-Zeeland.

Daarna op een terrasje een lokaal witbiertje gedronken en even bij gepraat met Henk & Kees die daar voorbij kwamen lopen.

In de Capitool reisgids van Nieuw-Zeeland staat een wandeling door het centrum van Dunedin, die gaan lopen met zijn 3-en. Langs diverse mooie gebouwen gelopen.

Het mooiste was het treinstation. Erg mooi neergezet. Zowel van binnen als van buiten erg mooi.

Binnen mij ook staan vergapen aan de vele details. Zo mooi dat ik zelfs de laatste (versprongen)trede van de trap miste en goed onderuit ging. Zelfs mijn knie open gehaald, wat met een pleister erop snel verholpen was. Nadat het station uitvoerig was bekeken, de route verder gelopen langs nog wat mooie gebouwen.

De tweede kerk was helaas een dienst bezig dus geen mogelijkheid om even rond te kijken.

Daarna op het centrale plein van Dunedin wederom een biertje gedronken. Peter kwam ook nog even voorbij lopen.

Toen ook dat biertje weer op was, richting een rijtje huizen gelopen (laatste stukje van de wandeling) en daarna langs het Municipal Chambers gebouw richting het hotel.

Daar nog lekker een dik uur in de tuin gezeten en wat gekletst met Ruud & Jolanda en later nog met Henk & Kees.

Het plan was om daarna bij de Irish Pub te gaan eten, maar Winny vertelde (die er gisteren was geweest) dat dit geen goed idee was. Uiteindelijk met Winny, Agnes, Kim, Diana, Ruud, Jolanda, Henk & Kees naar een Indisch restaurant gegaan. Smaakte erg goed en kostte wederom niks! Ik was voor een flink hoofdgerecht ($15), wijn ($7), naan brood ($3) en een voorgerecht ($9) kwijt, Voor $34 dus gegeten en gedronken.

Na het eten terug naar het hotel. Morgenochtend om half 8 op, voor de laatste busreis in Nieuw-Zeeland, naar Christchurch.
De route van vandaag:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: