Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 23 – zondag 14 maart 2011
Nieuw-Zeeland Dunedin – Christchurch

De laatste volle dag in Nieuw-Zeeland alweer. Ging allemaal veel te snel! Maar goed nog niet weg, dus nog een aantal dingen om te bekijken. Om half 9 weg met de bus richting Christchurch.

De eerste stop was nog in Dunedin zelf, bij de steilste straat. Niet iedereen had deze al gezien en of bedwongen. Jorrit, Jan & Sanne gingen al rennend naar boven. Nadat ze een certificaat hadden gekocht ging de rit verder. Langs wederom een prachtig uitzicht.

Er werd na een goed uur gestopt bij de Moekari Rocks, een stel ronde stenen op het strand. Uiteraard omgeven door toeristen. Toch nog een paar toerist loze foto’s kunnen maken. Tevens hier ook de eerste koffie stop.

Nadat dit op was, verder richting Christchurch via Oamaru, de stad waar Craig geboren was. Niet heel veel zin om deze stad te bekijken, dus mee gegaan met Kim, Diana, Henk, Kees & Peter naar een kroeg. Gelukkig na een half uur al weer verder.
Deze dag voelde sowieso al een beetje aan als opvulling van de dag, om maar niet te vroeg in Christchurch te hoeven zijn.

Nadat Oamaru bekeken was, nog via de haven (waar ’s avonds en ’s ochtends pinguïns te bekijken waren) door gereden naar Timaru, voor een (erg) late picknick lunch.

Aangezien ik in de bus al had gegeten toen ik honger kreeg, maar wat rondgewandeld langs het strand en wat meeuwen een bewegingsoefening gegeven.
Na een uurtje weer de bus in.

Onderweg kreeg ik nog een leuk cadeautje van Sanne. Omdat ik de voucher had gekregen en dat had afgehandeld, een grappig speldje met daarop “No I won’t fix your computer”. Erg goed gevonden! Had ze in Auckland al gekocht.

Toen eindelijk door richting Christchurch wat nog 2 uur rijden was. Tegen 6-en werd de stad bereikt. Aan de buitenwijken was nog weinig te zien. Naar mate het centrum dichterbij kwam, was her en der al wat schade te zien. Pas vlak bij het hotel Southern Comfort Motel was pas goed te zien wat er voor schade allemaal was aangericht. Het centrum kon je niet in, dat was hermetisch afgesloten door het leger en de politie, veel gebouwen rondom het hotel waren volledig verwoest, terwijl anderen die er naast stonden niks hadden. Erg bizar om een hoop puin te zien dat eerst nog een huis was geweest.
Zelfs nog winkels gezien waarin het brood nog in de etalage lag weg te rotten, omdat er al 3 weken geen mens is binnen geweest. Onvoorstelbaar…
“Pics or it didn’t happen…?” I wish this didn’t happen at all… op tv of op bijgevoegde foto’s zien is 1 ding, er met je neus bovenop staan en verhalen van mensen horen is echt wat anders. Niet gedacht dat dit zo’n indruk zou maken op mij.

Om 19:00 verzameld op de parkeerplaats van het hotel, om gezamenlijk naar een van de weinige restaurants te lopen die nog open was voor het afscheidsdiner. Hier vertelden ze ook dat ze mazzel hadden dat ze open waren, de overkant van de straat zat namelijk nog steeds zonder water en riool.
Maar ook al had je water, je kunt het water niet drinken, zelfs niet om je tanden mee te poetsen. Dit omdat het erg vervuild is door de aardbeving.

Na een lekkere steak en goed voorgerecht, was het tijd om Sanne te bedanken voor de leuke reis. Winny had een omslagdoek gekocht voor haar, ook was er voor Sanne gecollecteerd. Nadat Sanne de kaart had gelezen had ze als bedankje voor iedereen een leuk gedicht gemaakt. Het mijne was:

Arnoud dacht lekker vakantie te gaan vieren.
Helaas werd hij gelijk aan het werk gezet, deze reisbegeleider in hart en nieren.

Met zijn grappen had hij me geregeld beet,
Maar hij moet uitkijken dat hij zijn portemonnee naast zijn bed niet vergeet.

Gek op al het moois van het land,
Camera altijd bij de hand.

Morgen mag je weer naar ons eigen paradijs,
Arnoud, ik hoop dat je hebt genoten van de reis.

Nou Sanne, genoten heb ik zeker! Jammer dat het voorbij is!

Rond half 11 terug naar het hotel, voor de laatste nacht in Nieuw-Zeeland. Toch ergens maar gehoopt dat de aarde rustig blijft vannacht… ik slaap liever onder een deken dan onder puin.
De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: