Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 24 – maandag 15 maart 2011
Nieuw-Zeeland Christchurch – Nieuw-Zeeland Auckland – Maleisië Kuala Lumpur

Vandaag echt de allerlaatste dag in Nieuw-Zeeland. Om 8 uur kwam de shuttle bus naar het vliegveld. Bij het hotel afscheid genomen van Peter, die ging naar Australië verder.

Eenmaal op het vliegveld ging het inchecken wat rommelig, maar had toch de stoel die ik wilde hebben gekregen, links achter de vleugel aan het raam.
Daarna afscheid genomen van Ruud & Jolanda, die gingen nog een weekje naar Rotorua. Ook Tineke gedag gezegd, ook zij ging naar Australië.

De vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 737-300 (ZK-NGR) van Air New Zealand.

Bij het instappen gevraagd of ze mij weer van wat gegevens wilden voorzien, en dat mocht.

Helaas bewolkt als de pest dus van het vertrek geen mooie plaatjes kunnen maken van de Alpen. Wel onderweg een paar mooie vergezichten vast gelegd vanaf mijn raamplaats 20A.

Na een goed uur vliegen werd Auckland bereikt. Bij het uitstappen waren de piloten er al vandoor en helaas waren ze ook vergeten het papier met de gevraagde gegevens aan het cabine personeel te geven. Die aangaven dat het wel ingevuld was. Wel jammer…

Vluchtgegevens:
Vluchtnummer: NZ514
Christchurch (CHC) – Aukland (AKL)
Vertrek: 09:40
Aankomst: 11:10
Duur: 1 uur & 30 minuten
Type: Boeing 737-300
Registratie: ZK-NGR

Daarna de koffer opgehaald en toen nam iedereen afscheid van Sanne, die nog een weekje langer bleef in Nieuw-Zeeland om de piloot van de Tongariro vlucht te bezoeken.

Daarna naar de internationale terminal van Auckland om in te checken voor de vlucht naar Kuala Lumpur en Amsterdam. Gelukkig op beide vluchten raamplaatsen kunnen regelen.
Bij de douane controle werd mijn tas nog onderworpen aan een drugscontrole, met een of andere borstel werd over mijn tas gewreven en daarna ging dat in een apparaat, net als in Border Security. Uiteraard werd er niks gevonden en kon ik verder.
Daarna nog wat gespot en gegeten alvorens het vliegtuig (Boeing 777-200 9M-MRM) naar Kuala Lumpur in te stappen, de eerste hop van bijna 11 uur richting Amsterdam.

Bij het wachten bij de gate zag ik nog een A380 van Emirates binnen rollen. Her personeel van de luchthaven was zo aardig om mij in al mijn enthousiasme even de aviobrug op te laten lopen voor een goede foto. Daarna netjes terug in de rij om in te stappen voor de vlucht naar Kulala Lumpur.

Eenmaal in de lucht nog het centrum van Auckland kunnen fotograferen vanuit mijn raamplaats 37K en daarna lijdzaam toegekeken hoe Nieuw-Zeeland aan de horizon verdween…
Na bijna 11 uur vliegen werd Kuala Lumpur bereikt, onderweg nog gekeken naar 2 films (Unstoppable & S.W.A.T) niet echt heel boeiend, maar de leukere films kijk ik liever in goede kwaliteit.

Na aankomst op Kuala Lumpur mocht ik nog even langs in de cockpit voor een foto en voor mijn ingevulde formulier.

Daarna de terminal in om te wachten op de vlucht naar Amsterdam. Met Kim, Diana, Henk & Kees een biertje gedronken. Toen dat net op was, werd bekend gemaakt dat er een fijne vertraging was van 45 minuten.

Vluchtgegevens:
Vluchtnummer: MH130
Auckland – International (AKL) -Kuala Lumpur International Airport (KUL)
Vertrek: 15 naart 2011, 14:15
Aankomst: 15 maart 2011, 20:05
Duur: 10 uur & 50 minuten
Type: Boeing 777-200
Registratie: 9M-MRM

Tja en als je dan terug denkt aan wat ik in de afgelopen weken allemaal heb gezien en waar ik allemaal wel niet ben geweest in Nieuw-Zeeland, krijg je dit:

De route in Nieuw-Zeeland:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: