Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 3 – dinsdag 22 februari 2011
Maleisië Kuala Lumpur – Nieuw-Zeeland Auckland

Toen de zon begon op te komen wat foto’s gemaakt, dat blijft een mooi gezicht vanuit een vliegtuig.

Bij het naderen van Nieuw-Zeeland was het wachten op de eerste blik van het land, dat duurde voor het gevoel heel lang. Pas toen het toestel een laatste bocht maakte voor het aanvliegen naar de landingsbaan werd het zichtbaar. Heel apart gevoel wat je dan (behalve kippenvel) krijgt, iets wat je al erg lang eens wilde zien, gezien hebt op honderden foto’s, in vele films en op diverse videofilmpjes, dat zie je dan voor het eerst met je eigen ogen. Kan het niet goed beschrijven maar dat is in ieder geval iets wat ik niet snel zal vergeten. De reactie van Agnes (die zat een paar rijen verder) was: Oh… is dat het nou… Erg om gelachen.

Toen het vliegtuig eenmaal aan de grond stond, druk gaan spotten en veel leuks aan vliegtuigen gezien, helaas door het raam niet allemaal even goed vast te leggen.
Na het bezoek in de cockpit ook vanuit de terminal het e.a. gespot aan vliegtuigen. Een toestel wat ik graag wilde zien/fotograferen, een zwart toestel van Air New Zealand, kwam zelfs net binnen zeilen. Daar hebben ze er maar een paar van in die kleuren, zwart om het rugby te promoten. Helaas geen telelens op dat moment op de camera zitten dus die ging voor wat de foto betreft aan mijn neus voorbij. Maar goed, wie weet lukt het nog in Christchurch of bij het overstappen in Auckland op de terugreis.

Vluchtgegevens:
Vluchtnummer: MH131
Kuala Lumpur International Airport (KUL) – Auckland International (AKL)
Vertrek: 21 Feb 2011, 21:35 (werd dus 22:15)
Aankomst: 22 Feb 2011, 12:50 (werd 13:30)
Duur: 10 uur & 15 minuten
Type: Boeing 777-200
Registratie: 9M-MRG

Eenmaal bij de douane vertelde de beambte dat het vliegveld in Christchurch was gesloten omdat er die ochtend een aardbeving van 6.5 op de schaal van Richter geweest was en erg veel schade in de stad was. In Christchurch kom ik niet tot het einde van de reis dus voor nu nog geen gevolgen. Ook kreeg ik vragen over de inhoud van mijn baggage, maar de uitleg dat ik Border Security regelmatig heb gekeken op tv, was blijkbaar voldoende. Een van de andere beambten vroeg of ik hem wellicht uit de aflevering herkende waarin ze de mannen en auto’s van Top Gear onder de loupe hadden genomen. Hij vond het wel lachen dat iemand uit Nederland dat uberhaupt gezien had.
Helaas had ik hem niet herkend. Fotograferen mocht niet, anders had ik best een fan foto met hem willen maken.

Daarna de terminal uit en was het tijd om Sanne (de reisbegeleider) te ontmoeten.
Nadat iedereen van Nieuw-Zeelandse dollars was voorzien de bus in (nog even snel een heli gespot) en opweg naar Mount Eden, een oude vulkaan krater met een mooi uitzicht over Auckland.

Mijn GPS tracker had er echter geen zin meer in, en kon geen fix krijgen, toen ik eenmaal internet had, werd mij al vrij snel duidelijk dat dit een bug in de software van het apparaat is. Op het zuidelijk halfrond wil dat niet met select aantal geleverde modellen waar deze fout in zit. Hopelijk kan dit nog kosteloos worden gefixed. Wel jammer dat ik er dus deze vakantie vrijwel niks aan heb gehad. Enige momenten dat deze goed gewerkt heeft is, tussen Amsterdam & Kuala Lumpur en omgekeerd.
Helaas dus geen route kaartjes en geotagging bij deze reis.


Nadat Mount Eden was bezocht, door naar het hotel The All Seasons Hotel in Auckland. Helaas niet echt een hotel dat bulkt van de luxe, ergste gemis was nog wel de airco en goede stoel om in te zitten. De kamer was erg klein en ontzettend benauwd. Geen plek om lang te blijven hangen dus.

Om half 6 was het tijd om in de (net zo benauwde lobby) voor het welkomst woord van Sanne en een welkomst drankje van Djoser. Ook een voorstel rondje hoorde daarbij. In Kuala Lumpur werd ik nog aangezien als de reisbegeleider, nu toch echt dat stokje overgedragen aan Sanne. De humor in de groep zat er al goed in!
Sanne vertelde wat over wat er in Nieuw-Zeeland te verwachten is, wat haar rol is tijdens de vakantie, hoe de aardbeving in Christchurch de reis mogelijk zal beinvloeden en dat het heel belangrijk is om je goed in te smeren, aangezien er een gat in de ozonlaag boven Nieuw-Zeeland is en je zo erg snel kan verbranden.

De groep bestond uit:

AgnesWinny
AnjaHenk & Kees
ArnoudKim & Diana
EdmindaRuud & Jolanda
PeterJan & Mea
MaartjeJorit & Kristy
TinekeSanne (Reisbegeleider)

Om 7 uur richting de haven om te gaan eten in een visrestaurant. De red snapper met risotto en een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc smaakte prima! Daarna ging bij mij het licht rond 21:00 wel een beetje uit.
Nadat iedereen 1 voor 1 had betaald (wat uren leek te duren) kon ik rond 22:00 terug naar het hotel om als een blok in slaap te vallen en de volgende ochtend om 6:50 weer wakker te worden.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: