Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 5 – donderdag 24 februari 2011
Nieuw-Zeeland Auckland – Paihia (Bay of Islands)

Na een nogal rumoerige nacht om kwart over 7 van iets wakker geschrokken, even haasten dus om op tijd klaar te zijn, want om 8 uur zouden we al vertrekken richting Paihia bij de Bay of Islands. Gelukkig op tijd beneden. De bus was lekker knus en werd bestuurd door Charlie. Deze bus was voorzien van stoelriemen op elke stoel. Wat inhoud dat iedereen verplicht is deze vast te doen. Wordt bij een politie controle vastgesteld dat dit niet het geval is, dan betekend dat een gevangenisstraf voor chauffeur.

Ruud was vandaag jarig en werd er dus elk uur voor hem gezongen. Dat mag tot 12 de volgende dag want dan pas is deze datum in Nederland voorbij.

De eerste stop was bij het Waipoua Kauri Forest, hier stonden een paar bomen van wel 50 meter hoog en 700 jaar oud.

Ook hier een wandeling door het dichtbegroeide woud gedaan. Naar een uitzichtpunt waarbij niet helemaal duidelijk was wat er op dat punt nu was te zien. Maar goed, de tocht was niet minder mooi daardoor.

De tweede stop was bij een wegrestaurant om even wat te drinken en een taart voor Ruud zijn verjaardag te eten. Sanne stelde daarna voor om vanavond met zijn allen in Paihia te gaan eten voor Ruud zijn verjaardag. Prima plan.
De derde stop vond plaats bij een waterval, ook hier weer een korte wandeling om wat mooie plaatjes te schieten.

Tenslotte vlak voor Paihia nog een foto stop bij een uitzicht op een van de baaien.

Op de weg terug naar Rotorua zouden er nog stops worden gemaakt voor uitzichten over de heuvels, bij roze schapen en een bord waar “Jezus for Lease” op stond.

Onderweg naar Paihia had Sanne geïnventariseerd wat iedereen wilde doen, Diana en Kim wilde graag een boottocht gaan doen waarbij je kon snorkelen, dolfijnen spotten en op een paar plekken van mooie uitzichten genieten en vroegen of ik mee wilde. Mooi plan en het sprak mij ook nog wel meer aan dan wat er verder aan opties werd geboden. Een aantal uit de groep ging vanmiddag al een heli vlucht boven de bay of islands doen. Op zich erg interessant, maar koste wel aardig wat geld, en ik wil zoiets gaan doen bij Fox Glacier, langs de Alpen toppen.

Eenmaal in Paihia, rond twee uur, was er gelegenheid voor lunch. Vlak waarbij de bus stopte stond een heli, even gevraagd of ik daar wat plaatjes van mocht maken, ook van de cockpit. En dat mocht. Later deze heli nog gespot toen deze terug kwam met Maartje & Winny er in.
Met Henk, Kees, Diana & Kim sushi wezen eten en daarna een lekker yoghurt ijsje met (goede)vruchten erin, wat vers gemaakt werd waar je bij stond. Het smaakte prima. Daarna met de bus naar het hotel Casa Bella Hotel in Piahia.

Nadat ik was geïnstalleerd in mijn hotelkamer, lekker buiten naar wat muziek zitten luisteren, voordat de hele groep zou gaan eten bij een restaurant (Peppercorn) om de hoek ter gelegenheid van de verjaardag van Ruud.
Het eten smaakte prima, had een stuk lam besteld, echter de porties waren om te huilen, ook de service was ver onder de maat. Erg jammer.
Aansluitend nog in een bar geproost op de verjaardag van Ruud, bij de drankjes werden lootjes uitgedeeld. Kees was de gene uit de groep die wat kortingsbonnen had gewonnen. Daarna snel afgetaaid naar bed, toch wel nodig om wat slaap in te halen na die rumoerige nacht.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: