Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 7 – zaterdag 26 februari 2011
Nieuw-Zeeland Bay of Islands – Rotorua

Vanmorgen de wekker om half 7, een lange dag in de bus voor de boeg richting Rotorua. Het ontbijt dat ik gisteren in een supermarkt had gekocht in de bus maar opgegeten, wel lastig dat het ontbijt er steeds niet bij zit, kost je allemaal extra tijd om te kopen, etc. Ontbijten in het hotel kan (soms) wel maar dat is toch significant duurder dan wanneer je wat spullen in de supermarkt haalt. Wel lastig, heb op vakantie toch liever dat ook dat voor je klaar staat.

Onderweg naar Rotorua werd er gestopt bij verschillende mooie uitzichtpunten over het adembenemende landschap van Nieuw-Zeeland. En in Whangarei voor een kopje koffie.


Ook werd er gestopt bij twee opmerkelijke plekken, een bord waar je Jezus kunt huren (dat had ik toevallig een paar weken eerder al op FAILblog zien staan) en een wei met roze schapen. Bij dat laatste werd aandacht gevraagd voor Pink Ribbon, de strijd tegen borstkanker.

Nadat Auckland was gepasseerd, stelde Charlie voor om de route naar Rotorua niet via Hamilton te rijden, maar via Matamata.

Een goed voorstel, het uitzicht in de brede vallei was prachtig! Geluncht werd er in een wegrestaurant met gratis draadloos internet. Voor het eerst deze reis (behalve dan in Kuala Lumpur op het vliegveld) dat er gratis Wi-Fi is, voor de rest overal betalen. En dat doe je dan ook niet als Hollander zijnde. Dat is trouwens ook de eerste keer dat ik dat mee maak op een reis in het buitenland. Op mijn vorige reizen was het altijd gratis in de hotels. Nou ja, internet is geen must tijdens de vakantie, maar stuur toch liever een (gratis)mail dan SMSjes.
Charlie vertelde onderweg veel over de dingen die voorbij kwamen, zo ook over het dorpje (Matamata) waar de crew van Lord of the Rings heeft gezeten tijdens de opnames van scenes die zich afspelen in “The Shire”. Aan het landschap was al enig tijd te zien dat dat hier wel geweest moest zijn. Helaas geen mogelijkheid/tijd om hier te stoppen om dat te gaan bekijken. Ook een excursie naar die plek werd er helaas niet vanuit Rotorua aangeboden. Balen.


Onderweg ook alvast gepraat en wat informatie gekregen over de Tongariro Crossing, een wandeling van 18 kilometer waar je ongeveer 8 uur over loopt.
Iets wat op mijn lijstje staat van dingen die ik in Nieuw-Zeeland gedaan wil hebben.
Het wordt hoe dan ook stinken en uitzweten in de bus naar Napier, omdat er geen gelegenheid is om te douchen na de wandeling. Ranzig…

Sanne liet ook de map met mogelijke excursies in en rondom Rotorua rond gaan, veel mensen uit de groep (waaronder ik) hadden interesse om naar een park bij Waimangu te gaan. Waar je kon wandelen door een vulkanische vallei. Charlie vertelde echter dat er heel veel mensen van terug kwamen die het het geld ($160) niet waard vonden. De andere excursies in de map waren niet echt heel interessant, morgen dan dus een Kiwi farm bezoeken (moet tenslotte toch zo een beest eens gezien hebben) en met een gondel omhoog een berg op om van een uitzicht te aanschouwen over de stad Rotorua.

Rotorua werd rond half 5 bereikt, waar het welkomst comité bestaande uit: dampende plassen, borrelende modderpoelen en een lucht van zwavel en strontium de groep verwelkomde. Echte kenmerken van een stad die in een vulkaankrater is gebouwd.
Iets wat overigens op de weg er naar toe al was te zien. Her en der lagen nog grote rotsblokken, groter dan huizen, (die inmiddels wel wat begroeid waren) die uit de krater waren weg geslingerd, sommigen wel 15 kilometer ver!

Voordat naar het hotel gereden werd, eerst langs de supermarkt om inkopen te doen voor het ontbijt.
Eenmaal buiten de eerste Nieuw-Zeelandse hoosbui met onweer en bliksem ervaren. Lekker fris.

Het hotel Alpine Motel in Rotorua lag iets minder rustig dan het vorige, was wel iets luxer, een zitkamer, badkamer, slaapkamer en tuin met (lege) jacuzzi! Na aankomst maar gelijk een wasje gedraaid, helaas geen service waarbij dat voor je wordt gedaan.

Afgesproken om met Sanne, Charlie, Kim, Diana, Jorrit & Kristy te gaan eten bij de Japanner om de hoek. De rest van de groep was naar een toeristische Maori dans show. Helaas niet authentiek, anders was ik er ook wel heen gegaan. Verder niks van de Maori’s gezien tijdens mijn reis.

Helaas waren lukte het niet om met 7 mensen bij de Japanner te gaan eten, ze wilden niet dat we met zoveel om 1 tafel gingen zitten. Jammer. Dan maar naar een ander hotel in de buurt waar je volgens Charlie wel lekker kon eten. Echter was ook daar het restaurant vol, er werd besloten om in de lobby te gaan eten. De fishermansbasket zag er op de kaart goed uit, helaas was het een mandje vol met gefrituurde bende. Erg vet. Jammer, iets dat ik zeker niet had verwacht bij een chique hotel.
Het mindere eten nam niet weg dat het wederom gezellig was!

Nadat het op was nog een drankje wezen doen in een ander hotel, bij een bar. Daar was het vooral kijken naar hoe gasten van een bruiloft zich helemaal klem aan het zuipen waren en zowat omvielen. En het was pas half 10…
Toen die lui teveel herrie gingen maken, afgetaaid richting het hotel.

De gereden route:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: