Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Nieuw-Zeeland februari / maart 2011

Dag 8 – zondag 27 februari 2011
Nieuw-Zeeland Rotorua

Vannacht wat onrustig geslapen, wat een slecht bed… twee losse, flink doorgelegen matrassen, ik rolde steeds naar het midden, irritant!

Om half 9 verzamelde iedereen zich bij de receptie om door Charlie met de bus afgezet te worden bij “The Kiwi Encounter“. De enige plek waar je in Nieuw-Zeeland kiwi’s kunt zien (buiten de keren dat je er wellicht eentje in het wild ziet). Soort ecomare, maar dan voor kiwi’s. Was erg interessant. Ze proberen de populatie op peil te brengen door eieren die in het wild worden gelegd, op te sporen met gemuilkorfde honden. De eieren nemen ze dan mee naar dit centrum om ze vervolgens daar uit te laten komen, voeden en als ze 1 kg wegen weer uit te zetten.

Op het moment van de rondleiding werd er zelfs een pas geboren Kiwi bijgevoerd omdat deze niet goed at. Was erg leuk om dat te zien.
In het wild lukt het de Kiwi nu bijna niet om te overleven doordat de dieren die de Europeanen mee brachten ze allemaal opeten. Zoals bijvoorbeeld fretten en opossums. Een volgroeide Kiwi kan een fret wel doden, een jonge heeft geen enkele kans. Helaas was het niet toegestaan om foto’s te maken van de levende kiwi’s, waar ze dan ook wel op letten. Wel een opgezette kon je foto’s van maken. Wel een apart beestje. In het wild moeilijk te spotten omdat ze pas ’s nachts naar buiten komen. En veel al in een hol in de grond zitten. Bovendien zijn het er niet erg veel.

Na de rondleiding nog wat door het park bij de Kiwi’s gelopen, opzoek naar een levende opossum. Erg leuk opgezet en je kon veel dieren dan ook dicht benaderen voor een goed plaatje. Gelukkig hier nog geen gekke toeristen die er voor zorgen dat alles achter glas moet, zoals in Europa veel al het geval is.
De opossum uiteindelijk wel gevonden, maar was niet echt uit zijn hokje te lokken voor een goede foto. Wel een opgezette gevonden. Best nog een groot en apart beest.

Na het bezoek aan de Kiwi’s was het de bedoeling om de berg er naast op te lopen naar een restaurant en daarna met de gondel omlaag te gaan. Ruud, Jolanda, Henk, Kees, Kim, Diana, Anja, Edminda, Winny, Peter & ik gingen op weg naar de berg.
Helaas liep er geen toegankelijk pad omhoog, het was er wel maar dat was alleen voor de vrachtwagens die de bevoorrading deden. Net of die daar de hele dag rijden. Beetje onzin om daar geen wandelaars op toe te laten. Jammer, dan maar omhoog en omlaag met de gondel. Kosten $25.

Eenmaal boven kon je een aantal wandelpaden volgen. Winny besloot te gaan eten in het restaurant bij de gondel. De rest ging een wandeling maken. Eentje die hogerop ging. Een bord op het pad zei dat rechts de wandeling verder ging, echter werd unaniem besloten linksaf te gaan. En dat pad kwam uit op een weg omhoog. Anja besloot hier terug te gaan naar Winny. De rest besloot de weg omhoog te volgen.
Uiteindelijk leidde dat naar een restaurant waar echt een fantastisch uitzicht was over het kratermeer waaraan Rotorua ligt.

Daar wat geluncht voordat terug gelopen werd naar de gondel. Eenmaal daar ging Peter met de rodelbaan een paar keer naar beneden, ook kwamen we daar Winny tegen die Anja niet voorbij had zien komen.
Peter achterlatend op de rodelbaan, ging de rest naar beneden met de gondel. Met de bus richting het centrum opzoek naar een supermarkt voor wat water. En daarna terug gelopen naar het hotel, alwaar ik lekker in mijn eigen jacuzzi heb gezeten.

Daarna op de kamer, alvorens te gaan slapen, wat brood gegeten en twee films gekeken, The Hangover & Remote Control. Beide al gezien, maar zijn grappig genoeg voor een 2e keer.

De route van vandaag:

(Route bij benadering, achteraf ingetekend)


Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Hoi Arnoud,

  Ik vond je verslag geweldig met prachtige foto’s en leuke filmpjes erbij.

  Toppie Arnoud.

 2. Fantastische foto’s Arnoud, het lijkt wel National Geographic! Leuk om China, Cuba en Thailand te zien, we hebben hier en daar letterlijk op dezelfde plek gestaan 🙂

  groetjes!
  G.

 3. Beste Arnoud,

  Wat een mooie foto’s en een geweldige mooie en professionele site!

  Ik ben zelf samen met mijn vrouw (toen nog vriendin :)) vanaf half december 2011 – half januari 2011 in Nieuw Zeeland geweest. Helaas hadden wij een stuk minder mooi weer, maar dat terzijde.

  Dikke complimenten voor de foto’s en de site.

  Groet William

 4. Hallo Arnoud, wat een mooie site. Mijn man en ik gaan volgend jaar november ook naar nieuw Zeeland. Druk bezig met plannen vd route. Heb ook n canon 350 maar vraag me dus af waar je de foto’s mee hebt gemaakt. Fijn weekend. Mvg Conny

  1. Hi Conny,

   De foto’s heb ik allemaal met mijn 7D gemaakt.
   En voornamelijk met de 24-105L, een paar met de 100-400L.
   Ook alle filmpjes zijn met de 7D gemaakt. Top ding!
   Investering waard geweest!

   Alvast veel plezier in NZ!

   Arnoud.

 5. Hallo Arnoud,

  Via een tweet over je foto’s van de Dreamliner-vluchten van vandaag, kom ik op je website. Mooie foto’s!
  En laat ik daar nou ook je reisverslag van Nieuw-Zeeland zien staan. Leuk, want dezelfde Djoser-reis heb ik in 2004/2005 gemaakt (en ook een reisverslag op mijn website). Een feest van herkenning dus! En dankzij jouw foto’s van de Bay of Islands, weet ik nu eindelijk op welk eilandje ik ook geweest ben (en waar ik in het gras m’n zeeziekte heb laten zakken). Ik had eerder al op Google maps gekeken, maar het bleek nu toch een ander eilandje te zijn geweest, nl. Motorua.

  Groeten,
  Ronald.

  1. Beste Ronald,

   Dank voor je reactie en je complimenten!
   Grappig dat we dezelfde reis hebben gemaakt en je nu na jaren eindelijk weet welk eiland je bent geweest! 🙂

   Groeten,

   Arnoud

Geef een antwoord

Menu Sluiten
error: