Gent – augustus 2011

Verslag van een lang weekend fietsen (21 t/m 23 augustus 2011) in/rondom Gent (België) samen met mijn vader. We hebben onderandere de Schelde- & Lijeroute gefietst en hebben ook nog Brugge bezocht.
Uiteraard is ook de Belgische keuken niet aan ons voorbij gegaan!

Dag 1 – Zondag 21 augustus 2011
Nederland Amsterdam – België Gent & Fietstocht 1

Vanmorgen was mijn vader rond kwart voor 10 bij mij.
Snel alles in de auto geladen en de fiets op te de fietsendrager gezet en op naar Gent!
Met een tussenstop bij de grens voor wat te drinken waren we net even voor 1-en bij het hotel. De gereden route:

De kamer konden we helaas nog niet in, dus maar in een toilet even de fiets outfit aangetrokken, daarna de fietsen van de fietsendrager gehaald richting het centrum van Gent gefietst om opzoek te gaan naar een lekkere lunch. Eerst op een terrasje aan de graslei neergestreken, maar daar bleek dat ze alleen complete maaltijden aanboden. Dat leekt ons toch een minder idee, aangezien we straks nog een stuk zouden gaan fietsen. Dus opgestapt en wat anders gaan zoeken.

Dat bleek een goede keuze geweest te zijn, we kwamen namelijk terecht in het groot vleeshuis.
Niks obsceens, maar wel een hal waar 64 hammen aan het plafond hingen en waar je o.a. een proeverij van vlees & kaas uit de streek kon bestellen. De keuze was dus snel gemaakt! Smaakte prima!


Nadat alles op was, hebben we de fietsroutes rondom Gent bekeken en besloten de “Schelde route” te gaan fietsen, een tocht van ongeveer 30 kilometer langs de rivier de Schelde.
Deze route ging van Gent tot aan Gavere langs de oostelijke oever, en weer terug langs de westelijke oever.
Een leuke tocht, maar niet erg fotogeniek. Voornamelijk door het platte landschap zoals we dat in Nederland ook kennen en vreemd genoeg ook door diverse villa wijken.
Sommige stukken van de fietsroute waren echt typisch Belgisch, vol gaten in de weg, en soms slechts een kaal gereden stuk grasland. Houd het wel leuk!
Met een wat dreigende lucht aan de horizon hebben we redelijk doorgefietst en pas vlakbij Gent in het plaatsje Zwijnaarde een biertje gedronken.

De Schelde route:

Eenmaal terug in Gent lekker gedoucht en tegen 19:00 richting de stad gereden om in restaurant A Capella te gaan eten.
Het eten was niet heel er gevarieerd. Ik had als voorgerecht een bord met gemengde vis soorten. Mijn vader had als hoofdgerecht een pasta schotel, met vis.
Hij kreeg daarop exact dezelfde soorten vis die ik op mijn bord gemende vis had. Ook in exact dezelfde vorm. Dat lag overigens ook bij mijn salade niçoise zo op het bord.
Maar goed, het bietje smaakt er niet minder om.
Ik had trouwens ook nog ganzenlever op m”n bord liggen, ook dat smaakte niet verkeerd.

Na het eten nog de stad in geweest om wat rond te kijken in het mooie historische centrum van Gent.
Helaas was het al aardig aan het schemeren waardoor dat niet zo’n succes werd. Toen maar terug naar het hotel en daar nog wat tv gekeken alvorens te gaan slapen.
In slaap komen kost wel iets aan moeite, daar de deuren van de hotelkamers alleen maar sluiten als je ze met een harde knal dicht trekt, nou ja, oordoppen in en toen ging het slapen prima.

Vandaag toch nog 2 uur en 25 minuten gefietst.
Een afstand afgelegd van 43,35 km.
En dat ging met een tempo van 18,33 km/u.

Geef een reactie