Peru & Bolivia – April / Mei 2013
Machu Picchu

Peru & Bolivia – April / Mei 2013


Reisverslag van mijn 24-daagse reis door Peru & Bolivia
20 april t/m 13 mei 2013.

Begonnen in Lima (Peru), daarna doorgereist naar Pisco, Ica, Nazca, Arequipa & Puno, daarna de grens overgestoken met Bolivia om daar La Paz, Uyuni, Potosí & Copacabana te bezichtigen. Tenslotte de reis afgesloten met een bezoek aan Cuzco & Machu Picchu in Peru!

Dag 1 – zaterdag 20 april 2013
Nederland Amsterdam – Peru Lima

Tijd om weer eens wat van de wereld te gaan bekijken!
Even na 9 uur werd ik opgehaald door mijn ouders en een kleine 20 minuten later afgezet op Schiphol.

Daar vlot de koffer ingecheckt en door de controle heen. Even voor 10-en was ik al bij de gate. Veel te vroeg, dan maar opzoek naar wat leuke foto’s van vliegtuigen bij andere gates.

Na een aantal leuke plaatjes te hebben geschoten, bij de gate wat staan kletsen met wat grondpersoneel waarvan ik een gesprek opving dat ze dezelfde fascinatie hebben voor vliegen en vliegtuigen als ik heb. Wat foto’s laten zien en voor ik het wist was het tijd om te boarden.

Even na 11 uur begon het instappen, toen de bemanning kwam aanlopen gelijk gevraagd of ik eventueel al mee mocht om wat plaatjes te maken van de cockpit voor vertrek. Dat was prima!
Nadat de foto’s gemaakt waren nog wat zitten praten met de crew en wat van mijn foto’s laten zien aan ze. Ook die van eerdere reizen.
Na vertrek vanaf de Polderbaan (36L) was er al heel snel een prachtig uitzicht over Londen, je kon diverse bekende plekken heel goed zien!

Daarna werd het uitzicht naar buiten wat saai, er werd nog een A340 van de Lufthansa ingehaald, die helaas niet scherp op de foto te krijgen was.
Behalve dat was er alleen heel veel water te zien.
Het volgende wat na enkele uren vliegen te zien was, was Aruba. Gelukkig tussen de wolken door een paar foto’s kunnen maken.

Het laatste stuk van de vlucht ging over land heen, uitzicht op de jungle van o.a. Venezuela en Colombia. Toen de daling werd ingezet was er nog een prachtig uitzicht over de uitlopers van het Andes gebergte.

Na de landing op baan 15, moest er nog even gewacht worden voordat we de gate bereikten, er stond nog een oud vliegtuig van Peruvian Airlines in de weg. Helemaal niet erg om zo’n oude 737 te kunnen fotograferen.

De gevlogen route: