Dubai – november 2013

Dag 3 – zondag 10 november 2013
Mall of the Emirates, Burj El Arab, Dubai Mall, Burj Khalifa & Dubai Fountain

Na lekker uitgeslapen te hebben, op weg gegaan naar de metro.

Nadat een kaartje gekocht was arriveerde de bestuurderloze Metro al vrij rap.
Geen bestuurder betekend dat als je voorin staat je leuk naar buiten kunt kijken. Achterin kan dat niet, omdat dat het vrouwen en kinderen gedeelte is. Als man ben je daar niet welkom. Na een ritje van zo’n 20 minuten werd The Mall of The Emirates bereikt.

Een groot winkelcentrum. Daar wat rondgekeken en een aantal foto’s gemaakt. Qua winkelcentrum op zich niet zo heel boeiend, enige noemenswaardig is dat hier een indoor skibaan is, Ski Dubai. Voor een bedrag kun je daar van een kunstmatige helling van maximaal 400 meter af skiën, etc. Helaas geen zicht op de piste vanuit het winkelcentrum kunnen ontdekken. Na uitgekeken te zijn in de Mall of The Emirates te voet op weg richting de Burj El Arab.

Onderweg wel een mooi uitzicht op de Burj El Arab.

Vlak bij de Burj El Arab eerst wat door Soek Madinat Jumeirah (overdekte markt) gelopen.
Deze Soek is een nagebouwde Arabische markt. Aan de grachten waren diverse restaurants te vinden, maar gezien het vroege tijdstip daar niet neergestreken voor een hapje/drankje.
Bovenop de daken zijn de zogenaamde windtorens te vinden. Deze torens hebben aan 4 kanten luchtgaten die zorgen dat de onderliggende ruimte koel gehouden wordt. Water op de grond onder de torens zorgt voor verdere verkoeling van de ruimte.

Tenslotte nog wat foto’s gemaakt van de Burj el Arab. Heel dichtbij kwam je niet. Je mag alleen binnen als je een reservering hebt gemaakt voor een middagthee, cocktail of maaltijd, maar ook dan alleen in gepaste nette kleding niet in je korte broek of T-shirt.
Dat je niet binnen komt zonder getuigd wel van de beveiliging in de buurt die vele nieuwsgierige toeristen op veilige afstand hielden.

Daarna terug naar het appartement met de taxi. Daar wat gelunched en gerelaxed.

Tegen een uur of half 3 met de metro weer naar de stad gegaan. Dit keer naar de Dubai Mall en de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld op het moment van schrijven. De Dubai Mall is momenteel het grootste winkelcentrum van de wereld met ruim 1200 winkels. Geheel ingedeeld in zones, kleding, technologie, eten, etc.

Om in de Burj Khalifa te komen moest je eerst een flink stuk door het winkelcentrum lopen, bebording niet overal even duidelijk.
Eenmaal bij de toren ging het allemaal heel soepel en voordat je het wist was je al in de lift naar boven toe.
Jammer dat die lift geen mooi uitzicht bood over de omgeving, want het ging behoorlijk rap omhoog, tegelijkertijd werd er een spannend muziekje afgespeeld bij het omhoog gaan. Behalve aan je oren voelde je niks van de 42km/u die de lift omhoog gaat.

Eenmaal bovenop een geweldig mooi uitzicht over de stad vanaf de 124ste etage, op 452 meter hoogte.
Op deze hoogte sta je nog niet op de top van de 818 meter hoge toren & 162 etages, die overigens in slechts 5 jaar tijd is gebouwd.

De zonsondergang gaf nog een mooi uitzicht op de Palm Jumeirah.

Van de zonsondergang heb ik nog een timelapse gemaakt:

Nadat de zon onder was gegaan, begon aan de voet van de toren de show van de Dubai Fountain. Ook dat zag er van bovenaf gaaf uit, op de maat van I will always love you van Whitney Houston.
Al vind ik die in Barcelona mooier, omdat die nog wat met kleuren doet.

Nadat de show was afgelopen naar beneden gegaan en vanaf de grond nog eens naar de show gekeken, die dit keer op de maat van Bijan Mortazavi – Amvaj z’n kunsten vertoonde.

Fontein vanaf de Burj Khalifa & vanaf de grond:

Vervolgens bij TGI Friday’s wat gaan eten en ook vanuit daar nogmaals de show bekeken, dit keer met Thriller van Michael Jackson. Een mooi gezicht!

Daarna nog wat door het winkelcentrum gelopen en vervolgens retour appartement met de metro.

Geef een reactie