Dubai – november 2013

Dag 6 – woensdag 13 november 2013
Meydan Horse Tracks & Woestijn tocht

Om 10 voor 6 de wekker. Daarna zonder ontbijt naar de metro en vervolgens vanuit “Business Bay” met de taxi naar het Meydan Hotel bij de paarden racebaan.
Ondewerg een mooi uitzicht op de markante skyline van Dubai in het ochtendgloren!

Voor 250 Dirham, een luxe ontbijt en tour door de stallen. Het ontbijt was voortreffelijk, lekkere croissants, vers bruinbrood, verse sappen en vruchten en lekkere zalm en kaasjes. Lekker gegeten dus.

Met een volle buik op weg naar de stallen, waar een aantal racepaarden stonden. Nu heb ik geen verstand van paarden, maar ze zagen er goed verzorgd uit.
Er stonden verschillende soorten paarden, vol en halfbloed. Een goed paard is al snel een paar miljoen waard, een wat minder goed paard een paar 100-duizend.

Het ontbrak de beestjes aan niks, een zwembad, 24/7 dokter, loopband, douches met zeep, ijskussens voor de spieren af te koelen en meerdere keren per dag vers hooi. Wat ze doen met een paard dat te ziek is om racen kreeg ik geen antwoord op.

Na het bezoek aan de stallen ging de tour verder in de ruimtes waar het publiek en de wat beter bedeelden de races kunnen zien. Daarna door naar de ruimtes speciaal voor de jockeys. Ook hen ontbrak niets, sauna, stoombad, jacuzzi, restaurant, tv kamer, etc. Daarna was de tour afgelopen. Met een taxi retour naar het centrum, naar de Burj Khalifa.

Bij de Burj Khalifa nog de nodige foto’s gemaakt.

Twee foto’s in het bijzonder van de Burj Khalifa:
(Verticale panorama’s, 10MB per foto!)

Ook in de Dubai Mall nog een paar plaatjes geschoten.

Daarna door een nabij gelegen soek geslenterd, opzoek naar een souvenir.
Nadat die gevonden was, terug naar het appartement om op te frissen voor de volgende excursie.

Om even voor 4en stond er een 4wheel drive auto voor de deur om een ritje door de woestijn te maken.
Na een uur rijden zonder verdere toelichting van de chauffeur werd de woestijn bereikt en werd je flink door elkaar geschut.
Geen fotostops helaas. Pas toen een andere auto vast kwam te zitten een gelegenheid om even snel daar dan maar een foto van te maken.

Daarna werd gestopt bij een klein kamp. Net voor zonsondergang, helaas met de zon die achter een zooi hoogspanningsmasten verdween, maar na wat aandringen bij de chauffeur werd er toch even wat verder gereden zodat er een mooie zonsondergang te zien was zonder draden in de weg.

Daarna terug naar het kleine kamp alwaar een maaltijd geserveerd werd, zonder kameel helaas, die bleef buiten staan.

Voor en na het eten werd er een buikdans show en lichtshow gegeven.

Het was aardig, maar ze hadden hier veel meer uit kunnen halen en omheen kunnen doen, toelichting, fotostops, etc.

Na afloop terug naar de auto en naar na een uur rijden weer terug bij het appartement.

Geef een reactie