India – februari 2014

India – februari 2014


Dag 2 – maandag 24 februari 2014
Pune

Wat later dan gebruikelijk de wekker, toch even wat uurtjes slaap gepakt.
Daarna ontbijt besteld op de kamer, simpele omelet met wat toast en vervolgens met de taxi naar het kantoor om kennis te maken met mijn directe Indiase collega’s Abhijeet, Rahul & Hemant. En om de migratie te beginnen. Alles ging zoals gepland en gelukkig vrij soepel.
Geluncht op het ‘dakterras’ van het pand, waar je wat over de omgeving van Pune kunt kijken, alwaar zo’n 4,5 miljoen mensen wonen.

Even na 20:00 ’s avonds terug naar het hotel om wat te eten en daarna weer te gaan slapen.

Dag 3 – dinsdag 25 februari 2014
Pune

Lekker ontbijt buffetje, en daarna verder met de migratie op kantoor. Zoals gepland op een paar kleine punten na alles afgerond.
Daarna met de collega’s van de IT-afdeling wezen eten bij een Chinees. De trip er naar toe in een Riksja samen met Abhijeet. Erg lachen om zo tussen het verkeer door te hobbelen. De geur van uitlaatgassen was wat minder, maar dat hoort er allemaal bij.

Na het overheerlijke, maar veel te vele eten, achterop de brommer bij Hemant (uiteraard in India stijl zonder helm) terug naar het hotel door het drukke verkeer. Gaaf! 😀 Hopelijk ook nog eens overdag zo’n ritje, want dan is het nog wat drukker. Geeft nog leukere beelden.

Dag 4 – woensdag 26 februari 2014
Pune

Wederom een lekker ontbijt buffet. Toch best raar eigenlijk, binnen zitten te eten en buiten bedelen mensen op straat. Wat je niet kunt zien omdat het hotel is omringd door een hoge betonnen muur. De wereld is raar verdeeld. Vervolgens met de taxi naar het werk en de puntjes op de I gezet na de migratie.

Nog her en der wat collega’s geholpen met wat vragen en wat vergaderingen gehad met een aantal mensen over wat de toekomst plannen zijn met de IT in India voor het bedrijf. Allemaal erg constructieve gesprekken, leuk!

Aan het einde van de dag wederom met Abhijeet, Rahul & Hemant wezen eten, ook weer achterop de motor/brommer naar het restaurant. Een blanke achterop een brommer in Pune is blijkbaar toch interessant, vooral als ie een grote camera om zijn nek heeft hangen, veel van de locals lachten en zwaaiden naar mij. Altijd leuk!

Het eten was dit keer bij een BBQ restaurant, verschillende spiesen vlees en vis kon je aan tafel BBQ-en. Leuk! En lekker. Ook wat pittigere hapjes geprobeerd. Zoals ze zeggen, een goed pittig gerecht brandt 2x, ik zal het morgen wel merken.
Ook wat toetjes geprobeerd, wat brownies, tiramisu en een Indiaas toetje wat smaakte naar Brinta. Niet aan mij besteed dat laatste.

Daarna weer terug naar het hotel. Morgen op ontdekkingsreis door de omgeving. Ik ben benieuwd waar mijn collega’s me mee naar toe gaan nemen, heb aangegeven dat ik totaal geen interesse heb in van die standaard toeristen winkeltjes, etc.
Doe mij maar ranzige markten, mooie landschappen, indrukkwekkende tempels en de interessante echte lokale bevolking wil ik heel graag zien/ervaren. Het is een verrassing wat het gaat worden dus ik ben erg benieuwd!

Hotel-Kantoor

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Dit bericht heeft één reactie

  1. Wat waanzinnig leuk om jouw verslag te lezen, net of je er beetje bij bent geweest als lezer. En wat een super mooie foto’s…. echt gaaf !

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: