India – februari 2014

India – februari 2014


Dag 5 – donderdag 27 februari 2014
Pune

Om even voor 7 de wekker. Daarna douchen en het ontbijt. Vervolgens gewapend met de nodige fotoapparatuur de taxi in om 8 uur. Vervolgens eerst Abhijeet opgepikt. Die vertelde me dat de eerste stop bij het huis van Rahul zou zijn, waar we hem gingen oppikken om de tour door de omgeving te maken. Helemaal top! Hemant bleef op kantoor.
Rahul woonde echter niet in Pune, maar een stuk verderop een slordige 125km, tegen 10:00 was ik daar. Onderweg uiteraard ook al het e.a. van de omgeving gezien en snel bekeken.

Zo ook een bergpad vol mensen die een offer gingen brengen aan een van de goden (Maha Shivaratri), wiens feestdag het vandaag was. Interessante drukte dus her en der!

Eenmaal bij de collega thuis werd ik binnen uitgenodigd om het e.a. van de lokale keuken te proberen.
Smaakte echt prima! Best een eer om zomaar in hun huis te mogen komen. Rahul woonde (volgens Indisch gebruik) thuis bij zijn ouders, samen met zijn vrouw. Hij en zijn vrouw zijn getrouwd in een zogenaamd liefdes huwelijk, terwijl Abhijeet via uithuwelijking aan zijn vrouw was gekomen.
De ouders van Rahul lieten me van alles zien in hun mooie tuin en vertelden vol trots over hun werk in het verleden en stelden allerlei vragen aan mij over Nederland die ik maar al te graag heb beantwoord, ondersteund met wat foto’s op mijn telefoon van Nederland.

Na ruim een uur binnen te zijn geweest met een volle buik weer naar buiten, op weg naar de eerste bezienswaardigheid, de Karla Caves (Grotten van Karli/Karla).

Om bij de Karla Caves te komen moet je wel eerst een bergje op klauteren. Iets wat zeker de moeite waard is om te doen!

De Karla Caves zijn vooral beroemd omdat van alle grottempels in India deze de grootste chaitya-zaal heeft, een heilige zaal voor bijeenkomsten of vergaderingen. In de zaal vind je 37 zuilen met afbeeldingen van knielende olifanten en achterin de zaal een stupa of symbolische voorstelling van de kosmos.

Wanneer dit enorme complex is gemaakt weten men niet, men vermoed in dat dit in de de 2de eeuw v.Chr. door boeddhisten werd uitgehouwen.

Uiteraard brachten ook vele Indiërs een offer.

Een groepje wilde zelfs met mij op de foto. Nou geen probleem hoor, maar dan ga je ook zelf wel in ruil even terug op de foto!

Abhijeet & Rahul waren maar wat verbaasd dat ik dat zomaar deed. Vonden ze wat ongebruikelijk dat een Westerling zomaar dat deed. Uitgelegd dat ik graag een positief beeld neerzet van Nederlanders in het buitenland en ik er echt geen moeite mee heb als ze het zo komen vragen. Daarna lieten ze me ook gewoon met rust, wat prima was.
Daarna nog genoten van het uitzicht vanaf de berg. Helaas iets wat heiig, maar daarom niet minder mooi!

Vervolgens door naar een ander mooi uitzichtpunt over een enorme kloof, tabletop. Ook wederom een fantastisch uitzicht gehad aldaar. Waar ik een van mijn collega’s een van mijn lenzen even leende, wat hij een enorme eer vond en er gretig mee aan de slag ging. Met wat tips maakt hij ook een paar mooie platen, waar hij ook erg blij mee was.

Vervolgens door naar een ‘veilige lunch’, Domino’s pizza. Prima hoor, ga ik niet met een Delhi Belly naar huis.
Na de lunch door naar een dam bij een meer (Lonavala Lake) wat in de zomerperiode opdroogt en in de moesson periode volledig vol met water staat.

Midden in dit opgedroogde meer ligt een tempeltje op een eiland. Wat een oase van rust was het daar. Neem daarbij een prachtig uitzicht, verkoelend biesjes en een lekker zonnetje bij in gedachten en je kunt er zo een hele dag bijkomen van alle drukte om je heen.
Daar voorzichtig gevraagd aan wat mensen in mooie kledij of ik ze op de foto mocht zetten, wat geen enkel probleem was. Vonden ze zelfs een hele eer. Iemand uit Nederland die foto’s van hen wilde maken in hun mooie kledij.

Na de fotosessie kwamen er een paar waterbuffels voorbij gewandeld. Die even achterna gelopen voor wat plaatjes.
Vervolgens nog wat foto’s van de lokale fauna en vervoersmiddelen gemaakt.

Daarna de auto weer in om verder te gaan naar een andere dam (Bushi dam), eentje die tijdens de moesson simpelweg overstroomd, wat daar blijkbaar weer een toeristische attractie is, want er stonden daar toch diverse verkopers die het e.a. wilde slijten. Niet gelukt uiteraard.

Het bord op de onderstaande foto vond ik wel iets wat apart, natuurlijk is het erg als er iemand verdrinkt. Maar er komen in India dagelijks vele mensen om in het verkeer. Dit bord slaat met die wetenschap in het achterhoofd een beetje de plank mis daar. Maar goed… je kunt niet zeggen dat ze er niet voor waarschuwen.

Als laatste stop werd er naar de Aamby Valley gereden, naar het Lions Point, een plek met een geweldig mooi uitzicht over het mooie landschap, een prima plek ook voor de zonsondergang.

Dat er een hele troep apen ook woonde was een extra gave bonus!

De zonsondergang was een prima afsluiter van de dag.

Daarna eerst mijn collega Rahul weer thuis afgezet en vervolgens met de auto terug naar Pune, uiteindelijk was ik om even na 21:00 weer terug in het hotel. Eind van een geweldig mooie dag in India!

Morgen de laatste dag en helaas alweer naar huis! Jammer!

Excursie

« Vorige Pagina Volgende Pagina »

Dit bericht heeft één reactie

  1. Wat waanzinnig leuk om jouw verslag te lezen, net of je er beetje bij bent geweest als lezer. En wat een super mooie foto’s…. echt gaaf !

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: