India – februari 2014

India – februari 2014


Dag 6 – vrijdag 28 februari 2014
Pune / Mumbai – Amsterdam

De laatste dag alweer helaas.
Nog op kantoor de laatste dingen afgerond en de lijnen voor de komende weken uitgezet bij mijn collega’s. Wat ik van ze verwacht, etc.
Ook nog even kort met een collega uit Nederland die vandaag in Pune was gearriveerd gesproken. Die kwam om de familiedag mee te maken. Helaas wist ik te laat dat deze dag vandaag was, anders had ik het graag mee gemaakt. Ticket kon niet worden aangepast omdat het een non-flexibel ticket was. Volgende keer dan maar!

Tegen 16:00 afscheid genomen van Abhijeet, Rahul & Hemant en daarna retour naar het hotel, nog even opgefrist en een kleine maaltijd genuttigd om vervolgens in de taxi te stappen die me weer terug bracht naar Mumbai, voor de vlucht naar huis.

Op de valreep onderweg nog een paar foto’s kunnen maken van zo’n typische Indische vrachtwagen.

Pune-Mumbai

Eenmaal bij het vliegveld rond 21:30 vlot ingecheckt maar wat een gedoe daar met de beveiliging:
Mijn tas met camera spullen moest zonder inhoud apart door de scanner (nog nooit meegemaakt). Goed dat je je tablet, etc apart er doorheen moet doen oke. Maar slechts alleen een lege tas zonder camera spullen was wel erg apart. Dan denk je nou ja, het zal wel. Kom je bij de gate, moet weer dat hele verhaal opnieuw… lekker handig/klantvriendelijk.
En dit alles in de nieuwe internationale terminal van Mumbai, waarbij ze aan een hoop hebben gedacht, behalve aan een logische manier van instappen, dat doe je gewoon door naar een groep van ruim 250 passagiers te gaan schreeuwen welke rijen aan de beurt zijn. Omroep installatie? Informatieschermen bij de gate? Blijkbaar hadden ze daar niet aan gedacht bij het maken van deze terminal. Apart…

Toen ik eindelijk tegen 01:00 op mijn plek 14J zat, duurde het niet al te lang voordat de kist naar achteren ging.
Nog een leuke 757 cargo kist gezien tijdens het starten van de motoren.

Nadat de motoren gestart waren taxiede het toestel naar de startbaan om vervolgens in iets minder dan 10 uur de vlucht naar Schiphol te voltooien alwaar ik om 07:00 aankwam. Helaas geheel in het pikke donker.

Mumbai-Amsterdam

« Vorige Pagina

Dit bericht heeft één reactie

  1. Wat waanzinnig leuk om jouw verslag te lezen, net of je er beetje bij bent geweest als lezer. En wat een super mooie foto’s…. echt gaaf !

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: