India – augustus 2014

India – augustus 2014

Reisverslag van een korte zaken trip naar India.

Dag 1 – zondag 3 augustus 2014
Amsterdam – Mumbai / Pune

Even voor 7 de wekker, op zondag… lekker stukje vliegen dan mag dat!
Eenmaal op Schiphol zag ik tot mijn verbazing op een doek van KLM bij de check-in een bekende boardingpass afgedrukt. Eentje van mij!

Mijn naam, etc. hebben ze wel netjes weg gehaald, maar ik herkende de instapkaart direct!
Een van de grondstewardessen zag dat ik de foto van het doek maakte en vroeg zich af waarom, vervolgens liet ik op mijn telefoon het origineel zien en die vond het enorm toevallig.

Eenmaal bij de gate kreeg ik weer het inmiddels bekende kruisverhoor van de beveiliging. Die mensen moeten ook eten zullen we maar zeggen. Hoop vragen om niks… dit keer ging de interesse uit naar een stukje hardware van mijn werkgever.

Vorige keer wilden ze nog weten wie mijn ticket had geboekt etc, blijkbaar was dat nu niet relevant. Afijn, hoe je nou met zo’n gesprekje een potentiele idioot met kwade bedoelingen uit een rij met mensen vist, geen idee…
Eenmaal aan boord mocht ik nog even gedag zeggen voorin. Leuk cockpit van een 767 had ik al wel eens eerder gezien, laatste keer was met Martinair naar Mexico.
Mocht ook mijn gang gaan met plaatjes maken.

Nog gevraagd of ze konden regelen dat Dubai met uitzicht op de palm eilanden aan de rechterkant voorbij zou komen. Ze konden niks beloven, maar als het kon dan kon het.
Nou prima! Daarna mijn plekje opgezocht, 31G bij het raam.

Vanaf het moment dat het vliegtuig in beweging kwam, lekker foto’s zitten maken.

Herkende van alles boven Europa, zo ook het vliegveld van Dusseldorf, zonder te spieken op de kaart waar we zaten.
Ook mooi waren de Alpen!

Daarna werd doorgevlogen langs Albanië, Griekenland (Kreta) naar Egypte.
Heb nog mooi kunnen zien hoe water leven brengt in de woestijn, daar over de Nijl heen werd gevlogen.

Daarna was de rode zee aan de beurt om te passeren, om vervolgens boven Saudi-Arabië de zonsondergang te aanschouwen.

Deze langere route werd overigens gevlogen om Irak te vermijden, Delta vliegt daar op dit moment niet overheen. Extra uurtje in de lucht dus.
Nadat de zon onder was, tijd om Dubai te passeren, of het nou toeval was of niet, vlak daarvoor werd een korte bocht naar links gemaakt en daardoor gleed Dubai wel rechts onder mij voorbij.
Mooi om te zien en leuk om het e.a. te herkennen zoals de Burj Khalifa en ’t palm eiland. Daarna was er buiten niet veel meer te zien en werd om even voor 12 de landing ingezet.

Amsterdam-Mumbai

Na de landing moest er best lang gewacht worden, er stond nog een andere kist aan de toegewezen gate. Na ruim 20 minuten werd het dan toch een andere gate.
Er werd of een fout door de marshaller gemaakt of een stuurfout van de cockpit, maar de kist reed niet lekker de gate binnen.
Vervolgens moest er gewacht worden op een pushback truck en na ruim weer 20 minuten stond de kist uiteindelijk op de plek waar ie moest staan.
Voordat ik goed en wel uit het toestel was, stond ik al ruim een uur aan de grond.
De rest ging vrij vlot allemaal, snel door de douane, snel de koffer en al gauw de taxi chauffeur gevonden die me in een paar uur naar Pune heeft gebracht.
Onderweg heb ik lekker liggen slapen.

Rond 5 uur in het Novotel te Pune. Gauw gaan slapen. Morgen een drukke dag.

Mumbai – Pune

Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: