India – februari 2016

Reisverslag van een tweeweekse zaken trip naar India.
Dit keer heb behalve werken, ook een stop-over in New Delhi gemaakt om de Taj Mahal te bekijken en heb ik in een weekend bij Mulshi Lake van de Indische rust, natuur en keuken genoten!

Dag 1 – zaterdag 30 januari 2016
Nederland Amsterdam – India New Delhi

De vorige keren dat ik naar India ben geweest, heb ik met Delta Airlines gevlogen.
Delta heeft echter de vlucht tussen Amsterdam & Mumbai opgeschort. Gelukkig zijn er meer wegen die naar Pune leiden. KLM vliegt op Delhi, voor mij was de keuze dus gauw gemaakt.
Helemaal omdat ze in de winter met een Boeing 747-400 de vluchten uitvoeren, aangezien ik nog nooit vliegend in een KLM Boeing 747-400 heb gezeten, een leuk extraatje.

Om 10:00 werd ik opgehaald door een van mijn collega’s. Even na half 11 waren hij en ik op Schiphol, alwaar mijn andere collega ook net aan kwam rijden.
Nadat de koffers ingecheckt waren nog even een broodje gegeten met uitzicht op hét vliegtuig dat de vlucht naar Dehli zou uitvoeren.
Eentje van KLM, een Boeing 747-400, PH-BFB. Op het moment van schrijven de op 1 na oudste nog vliegende Boeing 747-400 ter wereld. Alleen de PH-BFA (ook van KLM) is nog ouder.

Bij de gate nog gevraagd aan de flightcrew of ik nog even een foto mocht komen maken in de cockpit. Wat goed was. Na een leuke foto sessie en wat verhalen, richting mijn stoel (62A) gelopen.

Onderweg kwam ik nog een bekende stewardess tegen, die mee was op de Welcome KLM Boeing 787 Dreamliner flight in november 2015.
Zij herkende mij ook nog en vroeg zich af of ik nu ook weer zoveel foto’s ging maken. Wat ik uiteraard positief kon bevestigen.

Daarna volgde het taxiën en het vertrek vanaf de Kaagbaan (24) richting Delhi omstreeks 13:00, met een mooie bocht naar links over Rijssenhout heen, lekker de wolken in.

Boven de wolken schijnt overdag altijd de zon. Alleen zie je dan de grond niet, wat jammer is.
Wel de schaduw van het contrail (witte streep achter een vliegtuig dat hoog vliegt) op de wolken!

Lekker vliegen bij daglicht richting de zonsondergang geeft altijd mooie plaatjes.

De Boeing 747-400 heeft als een van de laatste toestellen nog een purser kantoortje. Daarnaast is de PH-BFB nog voorzien van een mooie plaquette ter ere van het eerste bezoek aan Bangkok. Wat ook de naam van het toestel is.

Een van de stewardessen zag dat ik daar een foto van aan het maken was en wilde het fijne er van weten.
Dat zij toevallig bovenin bij de Business class stond, hield mij niet tegen om te trap te lopen en daar een gezellig gesprek te voeren met het aanwezige personeel. Ondertussen kreeg ik ook nog wat lekkere chocolade toegestopt. Prima. 😉

Zo vermaakte ik mij toch nog tijdens deze vlucht, want helaas deed het IFE (Inflight Entertainment Systeem) het niet. Waardoor alleen de flight tracking zichtbaar was. Ook mijn collega’s konden geen films kijken. Resets van de box onder de stoel hielp ook niet helaas.
Heeft uiteindelijk nog 8000 miles als compensatie opgeleverd.

Amsterdam-New Delhi

Geef een reactie