India – februari 2016

Dag 4 – dinsdag 2 februari 2016
India Pune

Om even na half 8 het bed uit. Tijd om te douchen, te ontbijten en naar het werk te gaan.
Vandaag een goed gevulde agenda om samen met mijn team aan te gaan werken.
Nieuw op kantoor is dat er ’s ochtends de mogelijkheid tot een Indisch ontbijt is, er ook een Indische lunch wordt bereid en dat er tussendoor nog snacks zijn ook. Kortom, een feest voor iemand als ik die graag het e.a. van exotische keukens probeert.
Mijn collega’s vond het maar wat leuk om te zien dat het allemaal bij me in de smaak viel. De Indische keuken staat bekend dat er vooral heel pittig gekookt wordt. Dat is niet helemaal waar, er zijn veel verschillende soorten gerechten en hoewel er zeker ook regelmatig met pepers wordt gekookt, draait het meer om te balans.
Kortom, ik heb vandaag lekker Indisch gegeten en genoten.
Tussendoor samen met wat collega’s even een rondje buiten het kantoorpand gelopen. In die 10 minuten zie je een hoop!

’s Avonds ben ik met mijn Nederlandse collega’s naar Mainland China geweest.
Stond de vorige keer dat ik daar was, de flensjes met eend en hoisin saus (dat echt heel lekker was) nog op de kaart, was dit inmiddels geschrapt. Helaas geen mogelijkheid om het op verzoek te maken. Jammer…

Dag 5 – woensdag 3 februari 2016
India Pune

Wederom een werkdag met allerlei leuke dingen in de planning.
Tussendoor werd ik nog getrakteerd op een buffet lunch buiten de deur, door een paar collega’s die een nieuw huis hadden gekocht en promotie hadden gekregen, waaronder één iemand uit mijn team.
Nog meer keuze uit allerlei lekkere Indische hapjes!
Aan het einde van de werkdag ben ik met één van mijn Nederlandse collega’s nog naar een winkelcentrum geweest om het e.a. aan kruiden te kopen.
Geen idee natuurlijk wat waar voor gebruikt wordt, dus heb ik een willekeurig stel in de supermarkt aangesproken, met de vraag of zij mij wilden adviseren. Dat deden zij met alle plezier. Heb een leuke collectie aan kruiden verzameld. Hele boodschappentas vol. Vervolgens kom je bij de kassa, daar wacht je een verrassing. Kostte nog geen €10,-!

Daarna retour naar het hotel om wat te gaan eten.
Mijn collega zaten goed en wel en toen men kwam vragen wat we wilden eten, stond toevallig de chef van het restaurant daar. Met hem het nog gehad over de kruiden die ik allemaal gekocht had. En hij was zichtbaar verbaasd dat een westerling met deze collectie naar huis ging. Hij zou mij nog voorzien van een aantal kruiden die ik nog niet had, vanuit zijn eigen collectie. Wow!

Vervolgens kwam ons eten voor de avond ter sprake. Mijn collega en ik vroegen of hij wellicht een gemixte collectie van Indische hapjes als voorafje wilde maken. Gevraagd werd of er nog allergieën / diëten van toepassing waren. Een kleine 15 minuten later, stond er een geweldig voorgerecht op tafel voor zowel mijn collega als voor mij.

Toen het diner, een hele mooie zeebaars voor mijn collega en Nieuw-Zeelands lam voor mij.
Ook weer een feest voor de tong!

En wat volgt na deze twee gerechten, het desert!
Paan ijs voor mijn collega (ook erg lekker!) en voor mij New York Cheescake. Geweldig lekker!
Uiteraard de beste man uitvoerig bedankt voor zijn kookkunsten!

De avond was echter nog niet ten einde, aan de andere kant van de lobby was er een feest gaande. Er liep een paar 100 man (en vrouw rond). Blijkbaar een verlovingsfeest. Ze gingen goed los daar met z’n allen. Men vond het prima dat mijn collega en ik even kwamen kijken.

Daarna lekker gaan slapen.

Dag 6 – donderdag 4 februari 2016
India Pune

Na het ontbijt weer richting kantoor.
Dit uitzicht had ik trouwens vanuit mijn hotelkamer:

’s ochtends nog een storing in het systeem van ’t bedrijf opgelost. Wel balen dat zoiets gebeurd als je net in het buitenland zit. Maar goed, gelukkig alleen de (lokale) ochtend aan kwijt. Dus kon ik daarna door met mijn agendapunten & m’n team.

’s middags weer lekker gegeten in de kantine, een collega uit India van een ander team had nog gekookt en deelde maar wat graag haar kookkunsten uit aan mij en mijn collega’s. Smaakte prima!

Een van mijn Nederlandse collega’s had geopperd om een lokale motor tour te organiseren, daar veel van mijn collega’s met de motor/scooter naar werk komen (gaat sneller dan met de auto, gezien alle opstoppingen). Het werd geen massale tour, maar met een gezellig klein clubje gingen we naar een winkelcentrum om iets te eten en daarna te gaan bowlen, wat erg gezellig was, nog een strike gegooid ook!

Pune

Geef een reactie