India – februari 2016

Dag 14 – vrijdag 12 februari 2016
India Pune – New Dehli – Nederland Amsterdam

Laatste dag is aangebroken.
De laatste paar dingen van de agenda afgerond en daarna richting hotel om de koffer in te pakken, te douchen en wat anders aan te trekken.

Beneden waren ze inmiddels wat van het afval aan het verbranden.

Vlak voordat ik de taxi in stapte, kwam de chef nog naar mij toe met de beloofde kruiden.
Erg gaaf om wat mee te krijgen dat speciaal voor mij was samengesteld.

Daarna richting vliegveld. De checkin ging lekker vlot. En zelfs mijn koffer kon nu in 1x worden gelabeld naar Amsterdam (kon voorheen niet). Daarna wat series zitten kijken tijdens het wachten op het toestel van Jet Airways dat naar Delhi zou vliegen.
Het instappen ging weer typisch Indisch, wachten, vervolgens mag je het platform oplopen waar ze je dan toch nog maar weer even tegenhouden. Nadat de vorige passagiers waren uitgestapt en een verse crew was ingestapt, mocht ook de rest van de passagiers instappen.
Daarna verder een rustige vlucht naar Delhi.

Wel nog mazzel gehad met mijn eten. Ik bestel meestal een low-sodium maaltijd.
Je krijgt dat dan als een van de eersten & het is nog warm. Daarnaast heb je dan ook altijd iets met vlees. Handig.
Echter was mijn maaltijd bij iemand anders terecht gekomen. Losten ze best netjes op, door mij dan te voorzien van een prima maaltijd vanuit de Business class.

Pune-Delhi

Na de landing naar de transferdesk gelopen om mijn instapkaart voor de vlucht naar Amsterdam op te pikken. De douane gepasseerd en vervolgens richting Security. Aldaar vonden ze de kruiden van de chef in mijn rugtas wel erg interessant.
Op Pune nog geen enkel probleem om die in mijn rugtas te hebben, hier mocht ik ze inleveren. Seriously… ik mocht dan maar met het grondpersoneel van KLM iets regelen om ze alsnog mee te krijgen. Maar ja… KLM India is niet KLM Nederland. Dag kruiden…
Vervolgens nog 4 uur wachten op de vlucht naar Amsterdam in een saaie terminal met geen / nauwelijks vliegtuigen om naar te kijken. Even na 3 uur ’s nachts vertrokken naar Amsterdam. Helaas weer niet de PH-BFA… dit keer de PH-BFY, ook een Boeing 747-400 van KLM.

Na de landing nog even in de cockpit gekropen voor een paar plaatjes en daarna was ik even voor 9 uur ’s ochtends weer thuis!

Delhi-Amsterdam

Geef een reactie