Nepal – februari 2017

Dag 2 – zondag 5 februari 2017
NepalKathmandu

Prima geslapen, ondanks dat het een wat harder bed was. Rond 7 uur wakker geworden van de omgevingsgeluiden. Lekker rustig aan gedaan, want alles dat vandaag ‘moet’, moet van mijzelf. Niet van een reisleider met een strak schema.
Douchen was koud, snel wakker dus. Dit is redelijk gebruikelijk daar de warme douche zijn energie moet krijgen van een zonnecel. Voor een warme douche moet je er dus onder gaan staan na 12-en en voor 17-en. Anders heb je helaas geen warm water.
Je realiseert je derhalve best snel dat je in een minder ontwikkeld land bent dan je gewend bent.
Beneden stond een redelijk uitgebreid ontbijt klaar, pannenkoeken, broodjes (eventueel met pindakaas), eieren, kaas & fruit. Op verzoek kon je nog een gebakken eitje krijgen ook.
Even na 8-en de deur uit gegaan en op ontdekkingsreis door Kathmandu. Was nog geen 3 stappen op weg of een monnik spreekt mij aan met de vraag waar ik vandaan kwam.
Praatje gemaakt, zit er om de hoek een klooster waar hij naar op weg was en ik was meer dan welkom om een kijkje te nemen. Gaaf!

Na wat leuke foto’s te hebben gemaakt, opzoek naar een taxi richting Durbar Square.
Voor 400NPR moest dat wel lukken was me verteld. 3 taxi’s later lukte dat ook. Leuk dat onderhandelen!

Na een kleine 20 minuten werd Durbar Square bereikt.
Gelijk werd al zichtbaar dat veel tempels die hier ooit stonden er sinds de aardbeving van 2015 niet meer zijn. Best zonde, hopelijk krijgen ze genoeg financiële middelen bij elkaar om het e.a. weer op te bouwen.

Vanaf het punt waar ik was gedropt door de taxi, kwam ik als eerste de Kumari Chowk tegen, waar een 8-jarig meisje woont wat vereerd wordt door de lokale bevolking. Best zielig eigenlijk dat op deze manier haar jeugd ontnomen wordt. Heb dan ook niet staan wachten tot dat moment zou gebeuren, maar heb meer de pracht en praal van het huis zelf vast gelegd.
Vooral de vele details spraken mij erg aan. Al zijn de doodshoofdjes in de deurpost bij de ingang nou niet bepaald uitnodigend. Maar wel mooi gemaakt!

Vervolgens lekker gaan rondstruinen over Durbar Square, waarbij je ondertussen wordt aangeklampt door allerlei mensen die als officiële gids dienstdoen. Aangezien ik een telefoon vol informatie en ook nog een ‘ouderwetse’ lonelyplanet bij me had, geen behoefte aan iemand die continue in je oor loopt te tetteren. Wel een risico is dat je dan wellicht een paar dingen mist, maar ach… er is zoveel te zien hier dat ik daar niet van wakker ga liggen. Heb ze allemaal dus beleefd voor bedankt (meermaals) en mijn weg vervolgd (en ondertussen de rest maar genegeerd). Lekker al het moois op camera vast gaan leggen.

Vanaf het dak van Cosmo de Café Restaurant, wat ik gevonden had via de Lonelyplanet, had ik nog een mooi uitzicht over het plein en de omgeving.

Daarna richting de wijk Thamel gelopen. Veel drukke straatjes met veel winkeltjes en her en der een verstopte tempel.

Vond het eerlijk gezegd niet een heel erg interessante wijk, te druk en veel te veel rommel winkeltjes. Die ook echt allemaal op elkaar lijken.
Wel genoeg plekjes om ergens even wat te eten, wat ik dan ook maar even heb gedaan. Een lekkere chickenburger, even wat anders dan rijst en groenten.

Het mooiste wat ik dankzij de Lonelyplanet heb gevonden in Thamel was de Garden of Dreams.
Een oase van rust in hartje Kathmandu. Waar zelfs kleine eekhoorntjes rondliepen.

Daarna een taxi gepakt richting de apentempel, Swayambhunath.

Om bij de apentempel te komen, mag je 365 treden oplopen. Maar wat zeer de moeite waard is.
Ondertussen heb ik veel brutale apen gezien, die bij onoplettende toeristen etenswaren uit de tas stalen.

Eenmaal boven een prachtig uitzicht over Kathmandu.

Vervolgens een paar rondjes (met de klok mee) om de stupa heen gelopen en de directe omgeving van de stupa verkend.

Daarna van het uitzicht genoten en richting de World Peace Pond gelopen.
Daar ook nog een aantal leuke foto’s gemaakt.

Uiteindelijk helemaal de heuvel afgezakt en een taxi genomen terug naar het guesthouse, weer lekker onderhandeld en voor wederom 400 NPR de rit kunnen maken.
Eenmaal daar twee nieuwe gasten ontmoet Pascal en Jeanine die ook ’s avonds met de rest van de gasten mee ging eten bij Flavours, wat in de buurt van de Boudnath stupa ligt.
Pascal en Jeanine ook gelijk uitgenodigd om morgen middag mee te gaan naar de Pashupatinath tempel, wat hen erg leuk leek om te gaan bekijken!

Daarna vroeg naar bed, want morgenvroeg de vlucht naar Mt. Everest!
Prima eerste volle dag in Nepal!

Kathmandu

Er zijn 5 reacties geplaatst:

  1. Nicole

    Gave foto´s, kleurrijk. Leuk om eens een ander soort vakantie te doen zeker?
    Ennuh, wat is er mis met rijst en groente? Dat eet ik elke dag. 🙂

    Reageer

Geef een reactie