Nepal – februari 2017

Dag 5 – woensdag 8 februari 2017
NepalPanauti – Pokhara

Na een koude nacht wat kort te hebben geslapen, kreeg ik een eigen gemaakte donut als ontbijt. Ook deze smaakte weer prima. Vervolgens was het tijd was om afscheid te nemen van Rajendra & Sajen die naar het werk en school moesten.

Heb met Sarina nog naar wat meer foto’s gekeken. Met een atlas erbij nog laten zien waar Nederland t.o.v. Nepal ligt en welke landen ik allemaal al bezocht heb (met wat ondersteunende foto’s vanaf mijn laptop).
Ook zij liet als trotse oma nog foto’s en filmpjes zien van haar kleindochter die lekker aan het dansen was op Nepalese muziek.

Tegen 10 uur was de taxi er alweer voor de rit naar het vliegveld van Kathmandu voor mijn binnenlandse vlucht naar Pokhara.

Panauti – Kathmandu

Dit keer geen oponthoud onderweg, was om 11:30 al op de luchthaven.
Mijn vlucht zou pas om 14:20 vertrekken.
Blijkbaar zijn ze niet zo moeilijk in Nepal met het omboeken, ik kon zonder problemen mee met die van 12:30. Geen extra kosten, niks. Mooi, meer tijd in Pokhara! En toch nog een uurtje om wat vliegtuigen te fotograferen.

Helaas vloog ik wederom met een ATR42 van Buddah Air (9N-AIT), jammer want ik had eigenlijk gehoopt op een nog kleinere kist. Beetje dubbel pech, want het was ook nog eens exact hetzelfde toestel als waarmee ik naar de Mt. Everest was gevlogen.
Nou ja, niks aan te doen. Dit keer stoel 5D, keek dus tegen een motor aan. Beetje balen, want de Himalaya zouden op ooghoogte voorbijkomen.
Ik had al gezien dat ze stoel 1D niet hadden verkocht, dus dat die vrij was naast de stewardess. Zodra na takeoff het lampje riemen-vast uit ging, ben ik daarnaartoe verhuist en lekker zitten fotograferen en genoten van het uitzicht op de bergen.

Voor de landing moest ik wel terug naar mijn eigen stoel, en wat voor landing was dat!
Ik kon vanuit mijn stoel het veld (bijna haaks) op het vlucht pad zien liggen. Dat beloofde een mooie bocht naar rechts te worden. Wat ook zo geschiedde, en ondertussen steeds lager over de bebouwing. Voordat de baandrempel bereikt werd hing de kist netjes op de centerline en kwam deze met een goede ‘postive’ landing neer op de blokken om vervolgens flink in de ankers te gaan.
Helemaal mijn ding! Jammer dat het alweer voorbij was.
De monnik naast mij deelde de passie voor vliegen en vond ook foto’s op mijn telefoon daarvan erg indrukwekkend.

Na de landing mocht ik nog even in de cockpit kijken en een paar foto’s maken.

En op het platform stond er ook nog wat leuks om te fotograferen.

Kathmandu – Pokhara


Aangezien ik vroeger dan gepland was in Pokhara, maar een taxi geregeld naar de Blue Planet Lodge die vanuit het Valley Guesthouse geregeld was.

Daarna gedoucht en contact gelegd met Pascal en Jeanine die al een dagje in Pokhara waren. Afgesproken om ze te ontmoeten bij Pearky Beans even verderop in het dorp.
Onderweg ernaartoe werd ik nog aangesproken door een man uit Ierland die een irritante dustspot in zijn camera had.
Of ik eventueel iets beters dan een blaasbalg bij me had om dat te fixen. Dat was toevallig zo, want Jeanine had hetzelfde en ik had een kwastje bij me om dat op te lossen.
Helaas bleek later dat hij met z’n blaasbalg op de sensor had gezeten, wat niet te fixen was met mijn Artic Butterfly. Desondanks was hij enorm dankbaar voor mijn hulp, kreeg een lekkere smoothie als dank.

Daarna met Pascal, Jeanine & Emilie (ook op reis door Nepal en kende Pascal & Jeanine weer via/via) langs het meer gelopen en genoten van het uitzicht.
Later kwam ook nog Sanne erbij, zij en Emilie waren samen op backpack tour door Azië.

Na de zonsondergang (die was best snel door alle bergen) wezen eten bij “Once Upon a Time”.
Momo’s vooraf en daarna voor mij Chicken Tikka. Erg lekker en ondertussen gezellig zitten praten.
Behalve ik deed heel het gezelschap de Pabo en waren om die reden ook in Nepal terecht gekomen voor een stage. Leuk om daar verhalen en inzichten over te horen!

Na het eten afgetaaid naar het hotel om nog wat aan mijn verslag te werken, wat foto’s uit te zoeken en daarna en beetje bij te slapen.

Er zijn 5 reacties geplaatst:

  1. Nicole

    Gave foto´s, kleurrijk. Leuk om eens een ander soort vakantie te doen zeker?
    Ennuh, wat is er mis met rijst en groente? Dat eet ik elke dag. 🙂

    Reageer

Geef een reactie