Nepal – februari 2017

Dag 7 – vrijdag 10 februari 2017
NepalPokhara

5 uur is toch wel vroeg… maar ja, je moet er wat voor over hebben.
Na een ritje in het donker over een bochtige en hobbelige bergweg en een wandeling van 10 minuten naar de top door het pikkedonker, was ik klaar voor de zonsopkomst.

Met mij een hele horde chinezen/japanners die er een andere beleving op na wilden houden dan ik, joelen, luide muziek en flink rochelen op dit prachtige uitzichtpunt in de vroege ochtend.
Niet mijn voorkeur om het zo te zien, liever in alle rust de natuur horen ontwaken bij het opkomen van de zon. Ik heb ’t er maar bij bedacht.
Helaas geen volledige onbewolkte bergen, maar er waren gelukkig een paar goede gaten in de bewolking waardoor er een prachtig uitzicht was op de mooi gekleurde bergen. Dit was al mooi, maar wat moet het mooi zijn als het volledig onbewolkt is.

Daarna weer met de taxi naar beneden voor een ontbijtje in de stad met Jeanine, Pascal & India.
Bij het ontbijt ook Ayden (uit Canada) ontmoet.

Na het ontbijt met z’n allen twee boten gehuurd (voor nog geen 20 euro) en naar de overkant van het meer geroeid om vanaf daar omhoog te lopen naar de stupa. Leuke overtocht!
Pascal en ik moesten het nog wel even uitvinden, maar naar wat tips van Ayden lukte het aardig.

De weg omhoog naar de stupa was prachtig, door het bos en onderwijl geweldige uitzichten op het meer met af en toe de Himalaya op de achtergrond tussen de wolken door te zien.
Met wat rust/adem pauzes werd de stupa in een uurtje bereikt.

Was er gisteren al geweest met India, maar nu was het zelfs nog een stukje mooier om te zien omdat het wat helderder was.
Na wat foto’s en even rond gekeken te hebben, weer terug naar beneden gelopen. Met wederom een prachtig uitzicht.

Onderweg vertelde Ayden mooie verhalen van zijn vele reizen en dingen die hij daar had geleerd en meegemaakt. Hoe hij het, met name op de weg naar boven, deed zonder buitenadem te raken was mij een raadsel, maar ’t waren leuke verhalen om naar te luisteren!

Eenmaal beneden wist Ayden nog een mooie plek om te gaan lunchen, geen woord aan gelogen. Fantastisch! Prima lunch met een supermooi uitzicht!
Na de lunch weer de boot in en terug geroeid richting het eilandje in het meer met een tempel er op. Die stelde niet zo heel veel voor, dus daar gauw uitgekeken. Vervolgens de boten ingeleverd en het dorpje weer ingelopen.
Ayden doet zelf aan solo paragliding en na een praatje op de club in het dorp, heb ik me ingeschreven om dat morgen ook maar eens te gaan doen. Spannend! Van een berg rennen met een zeil boven je! Dan wel als tandemsprong.

’s avonds met Ayden & India Gaan eten bij Godfathers (Italiaan), even wat anders dan Nepalese/ Indiase rijst, eieren, etc. Hoewel dat ook best lekker smaakt, wilde ik na 2 weken ook wel weer eens wat anders.
Na het eten nog naar het Busy Bee Café geweest, waar ze lokale Whiksy schonken en live muziek hadden, leuke en gezellige afsluiter van de dag!

Pokhara

Er zijn 5 reacties geplaatst:

  1. Nicole

    Gave foto´s, kleurrijk. Leuk om eens een ander soort vakantie te doen zeker?
    Ennuh, wat is er mis met rijst en groente? Dat eet ik elke dag. 🙂

    Reageer

Geef een reactie