India – juli 2017
India

India – juli 2017

Dag 2 – zondag 2 juli 2017
India New Delhi – Pune

Na aankomst in DEL stond er iemand van de Ground Staff te wachten om je te helpen naar je aansluiting, was fijn want die ging je langs alle rijen heen helpen zodat je snel de koffer kon pakken en door naar de volgende vlucht. Ik had ook niet heel veel tijd, 1 uur en 40 minuten.

Eenmaal bij de bagageband staan wachten tot 02:45 (aansluiting naar Pune ging om 03:20). Tja, dan trek je toch maar de conclusie dat de koffer om een of andere reden niet mee is gekomen. Ook niet die van mijn collega, wat wel heel toevallig zou zijn. Toen maar zo’n lost bagage formulier in staan vullen. Ben je daar mee klaar om 02:50, komen ze toch nog met je koffer aanzetten.
Daarna als een gek door de terminal heen geleid, maar ja… de checkin was natuurlijk al dicht. Dus geen JetKonnect / JetLite vlucht. Ondanks dat ze van de Groundstaff zeiden dat het nog wel te halen zou zijn. Vroeg me al af hoe, want ik had nog niet eens een boardingpass. En die geven ze niet meer uit zo vlak voor vertrek. Wat dus ook zo bleek te zijn.

Vervolgens zeggen ze doodleuk, Ja… volgende vlucht is om 8:30. Dat zou betekenen dat er ruim 5 uur gewacht zou moeten worden op New Delhi, niet iets waar ik heel veel zin in had.
De vlucht naar Pune zou met JetAirways worden uitgevoerd, dus snapte dat ze als eerste naar die airline keken. Echter zijn er meerdere die vanuit New Delhi naar Pune vliegen. Gevraagd of ze derhalve ook naar AirI ndia, IndiGo of Spicejet konden kijken voor plek.
Vervolgens keken ze me met iets wat verbazing aan dat ik dat wist.
Wat bleek, om 05:00 met Air India was er nog ruimte.
Prima doe die dan maar, wel bij de nooduitgang en aan het raam. En zo geschiedde.
Enige nadeel was wel, ’t werd een Airbus A320 ipv een Boeing 737. Maar goed, nog 1,5 uur wachten t.o.v. 5 uur dan is het uiteindelijk toch maar een vervoersmiddel.
Toch ook wel weer leuk, want het bleek de VT-CIF zijn, een hagelnieuwe A320 (mei 2017) met Sharklets.

Nadat ik eenmaal zat, ging de airco aan. Gezien de hoge luchtvochtigheid door het regenseizoen deed de airco een leuk trucje en maakte wolken in het vliegtuig. Bijzonder, dat had ik nog niet eerder gezien.

Omdat het een latere vlucht was, werd het ook al licht, wat weer uitzicht gaf op mooie wolken partijen. Denk niet dat ik de zon nog zal zien de komende 14 dagen. Gewoon een compleet land van 1000den kilometers groot wat onder een dikke wolkenlaag ligt.

Aangezien het toestel geen schermen met vluchtinformatie had, had mijn collega zijn telefoon ingezet om dienst te doen daarvoor. De piloot had er overigens ook wel zin in, met een lekkere pittige vliegstijl. Go easy on the stick, had ie denk ik nog niet echt van gehoord. Lekker rap omhoog, mooie scherpe bochten en ook weer lekker vlot naar beneden. Of dit hoort bij de performance van de A320, kan ook. Zovaak zit ik niet in een Airbus.

Het was zowaar droog in Pune, tot nu toe nog geen wolkbreuken gezien dus.
Komt vast nog wel!
Rond half 8 eindelijk in het hotel (local time). In Nederland was het toen 4 uur ‘s nachts.
Ben vervolgens een uur of 5 gaan slapen, was rond half 2 weer wakker.

Daarna wezen ontbijten/lunchen met mijn collega. Gewoon lekker Indiaas eten. Lekker pittig je dag beginnen. Omdat het nog droog was ook even een rondje gaan lopen, richting de Phoenix Mall. Daar een uurtje rondgestruind (in de airco) en daarna terug naar het hotel.

Op de kamer nog wat voorbereiding voor morgen gedaan, filmpje / serie gekeken en daarna gaan dineren met mijn collega. Na het eten lekker op tijd gaan slapen. Morgen aan de bak met mijn team! Zin in!

New Delhi – Pune

Dit bericht heeft één reactie

 1. Hi Arnoud,
  How r u ?
  Nice Pictures as usual. … Some of them are really Awesome.
  Did not go through the blog as it is in Dutch ….waiting for english version …
  I am missing mine & Deepak’s Pic on the Bike.
  Can you send ( or add here ) me that one?
  See you soon !
  Reagrds,
  Hemant

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: