San Francisco – april 2018

San Francisco – april 2018

Reisverslag van een city trip naar San Francisco.

Tijdens deze city trip heb onder andere ik een aantal locaties uit de serie “Full House” bezocht, de beroemde Lombard street & genoten van het uitzicht vanaf Coit Tower.
En niet te vergeten: de Golden Gate Brigde & Alcatraz.

Dag 1 – zondag 15 april 2018
Nederland Amsterdam – United States of America San Francisco

Net even na kwart voor acht, om 7:47 op Schiphol. Mooi en toepasselijk tijdstip ook!
Daar de koffer afgegeven en door de douane heen. Dat duurde lang genoeg dat ik vrijwel in 1x door kon lopen naar de gate, alwaar de PH-BFG (City of Guayaquil) klaar stond voor de vlucht naar San Francisco.
De Co-piloot zag mij staan fotograferen en keurde dat goed gezien zijn duimpje. Altijd leuk!

Ik was ook blij dat een Boeing 747-400 deze vlucht uitvoerde. Over 3 jaar zijn ze allemaal weg, helaas. Althans, bij KLM. Vervangen door de 787/777 en wellicht nog de A350. Eeuwig zonde…
Eenmaal aanboord lekker gaan zitten om te genieten van wat komen gaat.
Het vertrek was vanaf de Kaagbaan (24) en helaas weinig te zien, want het was vrij grijs weer. Ook onderweg, op een paar uitzonderingen na, eigenlijk vrijwel de gehele route over een dik wolkendek heen gevlogen. Erg jammer, want ik had wel graag IJsland, Groenland en Canada vanuit de lucht willen zien. Schijnt erg mooi te zijn. De paar foto’s die ik er wel van heb kunnen maken, bewijzen dat.

Na bijna 11 uur vliegen werd San Francisco bereikt, waar ik op hoopte gebeurde, nét even een gat in de bewolken waardoor ik een prachtig uitzicht had op de Golden Gate Brigde en Alcatraz. Wat een geweldige manier om mijn bezoek aan San Francisco te beginnen!

Terwijl de bocht naar baan 28L gemaakt werd, werd ik nog getrakteerd op een prachtig uitzicht op een aantal zoutpannen.

Na de landing op 28L en een kort stukje taxien (waar ik de PH-BFB nog heb zien staan, die was een dikke 20 uur vertraagd).
Ook nog wat andere leuke toestellen gezien die je niet zo snel op Schiphol zal tegenkomen.

Amsterdam-San Francisco

Eenmaal aangekomen bij de gate, kon ik lekker vlot het toestel uit en door de douane heen. Wel een beetje een desillusie, daar het totaal niet leek op Border Security van TV, maar ja ik had dan ook niks bij me wat niet het land in zou mogen.
Wat kom je doen? “Foto’s maken in de stad” Ben je hier al eerder geweest? “Nee, nog nooit in de USA geweest” Veel plezier & doei. Nou oke… mij best.
Snel mijn koffer gevonden en met de shuttlebus werd ik in een kleine 45 minunten afgeleverd bij het Green Tortoise Hostel. Onderweg nog wat leuke plaatjes gemaatk van de skyline van San Francisco en de vertrekkende PH-BFB.

San Francisco Airport – Green Tortoise Hostel

Voor de tijd dat ik in San Francisco zou zijn, was dit het voordeligste wat ik kon vinden. Centraal gelegen, niet in een achterbuurt en betaalbaar. De normale hotels begonnen met $250 per nacht en nu zat ik voor mijn hele reis op $285. Nog steeds wel wat aan de prijs voor 3 nachtjes, maar ja… ’t is San Francisco, geen Nepal.
Na dat ik de koffer had gedropt de stad in gegaan.
Hoewel het hostel niet in een achterbuurt ligt, ligt het wel tussen wat ander soort gebouwen. Verder niks van gemerkt, omdat ik zodra het eigenlijk donker werd al in mijn nest lag met een jetlag.

Aangezien ik vlak bij Chinatown zat, ben ik daar als eerste doorheen gelopen, op aanraden van de receptie van het hostel via “Grant Street”.
Prima advies, maar het waren vooral winkeltjes met heel veel zooi. Maar zoals wel vaker in dit soort straatjes, vind je de leuke dingen in dat ene zijstraatje. Waar ik dan ook wat toffe muurschilderingen aantrof.

Chinatown kwam uit op Unionsquare. Dat kun je echt wel overslaan, stelt niet zoveel voor.
Vond het maar een saai plein met eigenlijk alleen maar dure warenhuizen. Als je wil shoppen, vooral doen. Maar ik vond er niks aan. Gauw door naar het volgende.

Toen begon de uitdaging voor het zoeken van een taxi, want ik wilde naar de Painted Ladies (huisjes die je op de achtergrond ziet in de intro van Full House).
Je zou denken dat taxi’s wel in overvloed te vinden zijn in een stad als deze. Maar helaas, niks is minder waar.
Na een kwartier toch eindelijk eentje gevonden die me afzette bij Alamo Square. En inderdaad, de huisjes uit Full House stonden daar.

Na wat foto’s te hebben gemaakt, begon het wat te miezeren, tijd om terug te gaan naar het hotstel. Maar ja… taxi…
Die was daar dus niet te vinden. En aangezien ik me totaal niet had georienteerd op het openbaar vervoer, werd dat dus lopen tot ik een taxi tegenkwam. Dat heb ik geweten. Lekker nat geregend voor ik eindelijk een taxi vond die me naar het hostel bracht. Daar opgedroogd en wat gaan eten bij een italiaan Tommasos aan de overkant. Die durfden wel wat te vragen voor een wijntje en een pizza. $29.
Maar goed, het smaakte wel prima, dus het was ’t wel waard ook.

Inmiddels was het lokale tijd even voor 20:00, voor mijn gevoel 5 uur ’s nachts in Nederland en was ik dus al zo’n 23 uur wakker.
Het licht ging vanzelf dus bij mij uit.

Chinatown & Painted Ladies

Volgende Pagina »

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: