San Francisco – april 2018

Dag 4 – woensdag 17 april 2018
United States of America San Francisco – Nederland Amsterdam

Helaas alweer de laatste dag van mijn reis.
Na het ontbijt was het tijd om richting het vliegveld te gaan voor de vlucht naar huis.
Het hostel had een ritje via Airport Express SFO geregeld. $15, prima bedrag zou je zeggen voor 45 minuten rijden. Maar service en klantvriendelijkheid kreeg je er niet bij.
Zelf je koffers in en uitladen. De chauffeur vond het ook geen tof idee dat ik voorin ging zitten. Aangezien de rest van het busje al best vol zat, was er nou niet echt bepaald plek over achterin. Daar ik geen sardientje ben gewoon lekker gaan zitten.
Voorin zitten bleek ook een goede keuze, want de rijstijl van de beste man leek wel een kermis attractie. Vol gas weg rijden, op het laatste moment remmen en de bochten wederen nog net niet met piepende banden genomen. Overigens piepte er genoeg in het busje, want een veiligheidsgordel had de chauffeur ook niet om.
Pas op de snelweg deed hij deze om.
Eenmaal bij het vliegveld mochten de inzittenden en ik zelf hun koffers uitladen.
Volgende keer toch maar een andere shuttle service.

Ondanks de dolle rit, toch nog een paar laatste foto’s van San Francisco kunnen nemen:

Green Tortoise Hostel – San Francisco Airport

De koffer was ik gauw kwijt en ook de security ging lekker soepel.
Tijd om even rond te kijken op het vliegveld, veel was er niet te zien helaas. Wel een erg mooi uitzicht op een Qantas Boeing 747 bij gate A8. Daar zou ook de KLM 747 (PH-BFH, City of Hongkong) komen te staan. Tof! Dat zouden dan mooie beelden worden.
Helaas schoot de groundcrew niet op met het vrijmaken van deze gate, waardoor de KLM 747 aan mijn neus voorbij reed naar A4. Balen.

Bij gate A4 maar gewacht tot het tijd was om in te stappen voor de vlucht naar huis.
De take-off was van baan 1R, helaas. Had liever baan 28L/R gehad, dan zou er nog een mooie bocht over de stad gemaakt worden. Ook onderweg niet heel veel te zien, door wederom een dikke wolkenlaag en omdat een groot gedeelte in het donker was.
Dus maar wat films gekeken en geprobeerd te slapen, wat maar zo’n 2,5 uur lukte.
De landing in Nederland (18 april inmiddels), was wel nog tof, je kon de schaduw van de 747 zien op de grond. Helaas net niet mooi boven een van de bollenvelden, maar ach wel nog een uniek iets en een leuke afsluiter van mijn city trip naar San Francisco.

San Francisco – Amsterdam