Londen – mei 2018

Reisverslag van een city trip naar Londen.
Tijdens mijn 5-daagse reis heb ik onder andere Camden, Hampstead, het Brooklands Museum, de hoogtepunten van Londen, Comic-Con & Greenwich bezocht.

Dag 1 – woensdag 23 mei 2018
Nederland Rotterdam – United Kingdom London

Na mijn city trip aan San Francisco vorige maand, tijd om de volgende stad om te bezoeken. Dit keer wat dichterbij huis: Londen.
Mijn 1e keer in het Verenigd Koninkrijk en voor de verandering niet alleen op reis, maar samen met Daniël.
Ook anders dan anders, is dat ik niet vanaf Schiphol het land uit ging, maar vanaf Rotterdam-The Hague Airport (of zoals ze het daar nog steeds graag noemen: Zestienhoven, of zoals Rotterdammer Daniël zei ‘niks Haags aan!’).
Nog anders dan mijn laatste vluchten, geen vliegtuig van mijn blauwe vrienden, maar eentje van British Airways.
En om het compleet te maken, ook nog in een type waarin ik nog niet eerder heb gevlogen, namelijk de Embraer 190, ook wel “The Jungle Jet” genoemd, omdat de fabrikant in Brazilië gevestigd is.
De G-LCYP vloog mij in een kleine 40 minuten naar Londen City Airport. Je komt dus ongeveer op dezelfde tijd aan als je vertrokken bent (met dank aan het tijdsverschil).

Onderweg lekker van het uitzicht genoten en een paar foto’s gemaakt van wat er te zien was.
Omdat het een korte vlucht is, wordt er niet heel hoog geklommen en zitten er ook wat bochtjes in het vluchtpad.
Geeft je lekker het gevoel dat je vliegt in plaats van uren lang rechtuit zonder bochtje of hobbeltje.

De landing op Londen City Airport is wat apart: je zakt een beetje tussen de gebouwen in en daarna wordt er zodra de grond geraakt is stevig geremd. Vind ik wel leuk!
Dit keer de hele vlucht met de GoPro vast gelegd, eitje want die duurde ook nog geen 40 minuten.
Op de grond nog een paar snelle plaatjes van wat vliegtuigen gemaakt en ik mocht even in de cockpit gluren en zitten voor wat foto’s. Altijd leuk!

Meevliegen? Bekijk hier de (versnelde) video:


Rotterdam-Londen

Nadat het vliegtuig verlaten was, de terminal in en snel door de self-service paspoort controle.
Na de controle wat te drinken gekocht, waarbij Daniël mij een apart Schots drankje introduceerde: Irn Bru.
Smaakte niet vies, maar hoef er ook geen liters van weg te drinken. Dan liever dat andere goedje uit Schotland.

Vol chemische energie van Irn Bru hebben Daniël en ik de Oystercard (OV-chipkaart in Londen) opgeladen en vertrokken we met de DLR & Tube naar Hampstead toe. Na een klein kwartiertje lopen vanaf halte Chalk Farm bereikten we het Britannia Hampstead Hotel. De kamer was nog niet klaar, dus we hebben de koffers in bewaring afgegeven en zijn snel richting Camden Town vertrokken om daar de buurt te verkennen.

Onderweg zijn we wat mooie muurtekeningen tegengekomen en uiteindelijk bij de Camden Stables Market uitgekomen.

Deze markt bevindt zich in een voormalig stallencomplex en bestaat uit wat kleding / souvenir winkels en een aantal kleine eetstalletjes.
Na een kort rondje door de Market besloten we dat het tijd werd voor eten en onze eerste pint in de UK!

Met de lunch achter de kiezen zijn we verder Camden Town gaan verkennen. Camden Town valt op, omdat ze de winkels wel erg bijzondere gevels hebben gegeven. Sinds de jaren ’70 staat Camden al bekend om haar ‘craft shops’, iets wat je nu nog ziet aan de soort winkels.

Na Camden uitgespeeld te hebben pakten we de bus richting Hampstead Heath, een groot en mooi park bekeken.
Wat een rust in vergelijking met de drukte van Camden.

Een aantal dode bomen in het park leenden zich voor wat creatieve plaatjes. Daniël had direct een nieuwe hobby.

Na de wandeling door het park uitgekomen in Hampstead zelf, een leuk en pitoresk stadje. Hampstead wordt vaak ‘the village inside the city’ genoemd.
Hampstead zit vol met statige villa’s waar veel van de UK’s celebrities wonen, zoals Emilia Clarke (Game of Thrones). Helaas niet gezien!
Gelukkig leende Hampstead zelf zich voor mooie foto’s.

Na al dat gewandel moesten wij weer even opladen. We vonden al snel een pub waar we weer een lekkere pint ale gedronken. We besloten dat het stil was om dichter bij het hotel wat te gaan eten en pakten de Underground terug naar Camden Town. We kozen al snel The Blues Kitchen als de plek hiervoor. Het bleek een goede zet, want niet alleen was het eten heerlijk, de bediening bleek ook vriendelijk. Na een geslaagde eerste dag zijn afgetaaid naar het hotel om te gaan slapen. De volgende dag wachtte immers een groot avontuur!

Camden & Hampstead

Één Reactie:

Geef een reactie