Londen – mei 2018

Dag 4 – zaterdag 26 mei 2018
United Kingdom London – Comic Con

Vandaag de dag die eigenlijk de hele aanleiding was voor de reis naar Londen: MCM London Comic Con.
Voor wie niet weet wat dit is, ’t is een beurs over superhelden, stripfiguren, fantasy & sci-fi films, anime, games etc.
Je kunt er van alles kopen van jouw favoriete film of serie, acteurs verhalen horen vertellen of op de foto gaan met mensen die zich hebben aangekleed als zijn of haar favoriete karakter of object (cosplay genoemd). Dit laatste werd ook heel veel gedaan, zoals je op de foto’s kunt zien.

Ik herkende veel karakters, maar sommige ook totaal niet. Wel een leuk evenement om eens bij geweest te zijn!
Daniël had via social media met een van de cosplayers afgesproken haar te bezoeken, dus later in de middag zijn wij op zoek gegaan naar Candy Valentina. Het bleek een gezellige ontmoeting en we hebben een tijdje met haar en een klein groepje andere Britten staan praten. Beurzen zijn voor ontmoetingen, toch?

Comic Cons zijn, zo heb ik mij laten vertellen, niet compleet zonder wat panels te bezoeken. We hebben even staan kijken bij Rosario Dawson (bekend van de Marvelseries op Netflix) en Tom Ellis (van de serie Lucifer).
Na een klein rondje souvenirs inslaan was het tijd om te gaan. De magen begonnen ook weer te knorren immers. In de stad, nabij Picadilly Circus, vonden wij een ‘contemporary Indian tapas’ restaurant. Wij raakten erg benieuwd. Het bleek een goede (maar niet goedkope) zet, want het eten deed niet onder voor wat ik in India wel eens eet. Het was elke cent waard!

Comic Con

Één Reactie:

Geef een reactie