India – juli 2018

Dag 2 – zondag 8 juli 2018
India New Delhi – Pune

Na de landing mis ik Schiphol toch altijd wel direct… Heb je een E-visum. Moet je toch een stukje papier mee hebben.
Voor je gevoel sta je dan 10 minuten beetje doelloos te wachten bij iemand die dingen aan het bekijken is in de computer.
Kleine oefening in geduld. De grotere kwam nog.

Op Schiphol had ik een priority label gekregen om mijn koffer. Zodat ik hopelijk niet al te lang hoefde te wachten op mijn koffer.
Vorige keer had ik daardoor mijn aansluiting gemist. Uit voorzorg had ik dit keer dan ook maar de latere vlucht geboekt vanuit Delhi naar Pune. Maar ondanks dat werd het toch gepresteerd om mijn koffer na ruim 90 minuten op de band te leggen. Met dat mooie priority label er aan vast. Ach ja, heb me wel vermaakt door wat te kletsen met lotgenoten.
Daarna kwam deel 2 van de oefening geduld, 1 balie voor de transfer passagiers en 1 hele dikke rij.
Blijkbaar waren een aantal Indiërs het sneller zat dan ik en begonnen te muiten tegen het personeel. Nadat vervolgens achter een aantal balie’s een paar hoofdjes omhoog kwamen die er echt uit zagen alsof ze uit hun winterslaap waren ontwaakt, begon men aan het wegwerken van de rij. Uiteindelijk heeft het nog een goed uur geduurd voor ik aan de beurt was.
Van de 3 uur overstaptijd was niet heel veel meer over. Beetje doorlopen en creatief gebruik maken van wachtrijen had ik nog 5 minuten over voor ik in het vliegtuig kon stappen. Schiphol, wat ben je toch een fijn vliegveld! Tot over 2 weken!

Van de vlucht naar Pune heb ik niet heel veel mee gekregen, beetje zitten slapen. Was ook in het donker met een Air India (AI 0851) Airbus A320 (VT-EXT) ik vlieg toch liever Boeing dus verlies ik al sneller de aandacht.
Even voor de landing werd ik wakker, en na relatief kort op de koffer gewacht te hebben (toch nog 20 minuten) werd ik door de taxi in een kleine 10 minuten naar het hotel gereden. Gauw ingecheckt en van 8 tot half 2 liggen slapen.

Dit keer overigens de eerste paar dagen in een ander hotel dan de vorige keren. Het HHI (Hotel Hindusthan International). Geen aanrader overigens.
Op het eerste gezicht zag de kamer er best aardig uit, maar wanneer je beter keek krijg je niet echt waar voor je geld.
Vloer die half gaar is en een badkuip met een dicht geplamuurd gat in de bodem. Daarnaast rook het er ook naar een mix van natte hond, overrijpe kaas. Goed muf dus.
Daarnaast klonk de airco als een vliegtuig motor en resoneerde het pand van de buiten units. Of je airco nu aan stond of niet.

Gelukkig maar voor 3 nachtjes (en ik heb wel eens erger meegemaakt op mijn reizen) en ergens vind ik ook dat je er niet teveel over kunt klagen want zodra je het hotel uit loopt zie je mensen op straat leven die maar wat graag in een dergelijke kamer zouden wonen.

Amsterdam-New Delhi

Niet helemaal uitgeslapen wat gaan eten in het restaurant van het hotel. Iets anders dan een Indisch buffet was er niet.
Ach ja… When in India… do as the Indians do.
Daarna een rondje gaan lopen door de Phoenix Mall en Pune zelf.
Vervolgens in het hotel wat foto’s zitten bewerken van de heenreis.

’s avonds op aanraden van een collega in een naast gelegen hotel (Hyatt) Italiaans wezen eten.
Wat prima maakte.

Daarna nog wat op de laptop met foto’s bezig geweest, en vervolgens op een normale Indiase tijd naar bed.

Geef een reactie