Curaçao – Maart 2019

Curaçao – Maart 2019

Verslag van een weekend Curaçao (22-24 maart 2019).
(Bijna) 25 jaar na dato sinds ik voor het laatst op Curaçao was, een weekendje op ‘het eiland’ een trip down memory lane gemaakt.

Dag 1 – Vrijdag 22 Maart 2019
Nederland Amsterdam – Curaçao Curaçao

Over een paar jaar is ‘ze’ de vloot uit bij KLM. De Boeing 747-400.
Nu het nog kan is het dan ook tof om nog in dit iconische vliegtuig (The Queen of the Skies) een vlucht te maken.
Ook leek het me leuk om dat te combineren met een bezoek aan twee vrienden die een tijd geleden naar Curaçao zijn geemirgreerd: Nicole & Roel.

Zodoende stond ik rond een uur of 11 op Schiphol om in te checken.
Dat ging gelukkig lekker vlot, zodat ik achter de douane nog wat tijd had om te genieten van de vliegtuigen. Zo ook het enige oranje vliegtuig van KLM (PH-BVA), een Boeing 777-300ER.
Al had ik niet heel lang, want om 13:05 vetrekt het toestel al, dus op naar gate E7. Eenmaal daar stond de PH-BFN klaar om mij ruim 9 uur te laten genieten van wat komen gaat.

Aanboord op mijn stoel bij het raam gaan zitten en lekker naar buiten zitten kijken en genoten van het mooie geluid van die 4 motoren die het enorme vliegtuig in rap in beweging bracht en met gemak het luchtruim liet kiezen.

Heel boeiend is het uitzicht onderweg niet echt, daar het grootste gedeelte over de Atlantische Oceaan is. En dat is water, heel veel water.
Toch nog wel Sint Maarten van bovenaf gezien en op de foto weten vast te leggen.

Onderweg verder wat films gekeken en wat gekletst met het personeel over luchtvaart en ze wat toffe foto’s laten zien van het e.a.

Na ruim 9 uur werd het eiland bereikt.

Na een veilige landing werd mijn 1e herinnering direct bevestigd bij het uitstappen. Die warme deken die om je heen geslagen wordt.

Amsterdam-Curaçao

Eenmaal door de douane heen Nicole en Roel gevonden. Na een korte stop bij hun huis om op te frissen en de honden te ontmoeten wezen eten bij Toko Williwood
Een flinke steak (want steaknight) en een paar lekkere biertjes was een prima begin van de korte trip aan Curaçao! 

Curaçao

Volgende Pagina »

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Leuk om te lezen en eerst de foto´s van 25 jaar geleden te bekijken. Veel veranderd. Waar we voor het eten hebben zitten borrelen (Iguana café) zag er toen heel anders uit, maar je Penha huisje is nog hetzelfde. Zeeschilpadden blijven mooi om te zien, je wordt er zo lekker chill van.

  2. Mooie foto’s met een link naar het verleden. Het huisje aan de Kaya Lima is leuk gepimpt! Aardig om weer eens terug te zien.De zittende boom is nog niet geveld, maar ik mis de beroemde kapokboom in Hofi Pastoor. Maar ja je kunt niet alles weer beleven in een paar dagen tijd.

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: