New Dehli – December 2019
New Delhi - 2019

New Dehli – December 2019

Reisverslag van een dagje naar New Delhi.
Wat kun je doen als je <24u tijd hebt in Delhi?
Lees verder om er achter te komen!

Dag 1 – woensdag 25 december 2019
Nederland Amsterdam – India New Delhi

Nadat ik in 2018 van baan wisselde, had ik niet het idee op korte termijn nog eens naar India te vliegen.
Toch deed zich mij de mogelijkheid voor om zo aan het eind van het 2e decennium van de 21ste eeuw nog eens in een Boeing 747-400 naar New Delhi te vliegen. Zij het slechts voor 1 dagje. Al is dat ook wel genoeg voor de drukte en geuren van New Delhi.

Dit keer niet alleen, maar samen met vrienden Marnix & Sees op stap!
Omdat het Kerst was, voor de gelegenheid nog mijn KLM Kerst trui aangetrokken. 

Eenmaal op Schiphol vlot door de douane heen (geen koffer inchecken, die was niet nodig voor deze korte reis) en op naar de gate. Waar de PH-BFY (City of Johannesburg) al stond te wachten om vlucht KL871 uit te voeren. Nu nog maar 9 toestellen in de vloot, nog 1,5 jaar en ze zijn echt allemaal weg. Kortom, dus genieten nu het nog kan!

Naast de BFY stond nog de PH-BKD, op moment van schrijven de nieuwste Boeing 787-10 Dreamliner van KLM. Genaamd “Heavenly Blue” (in het Nederlands maken we dan wel weer “Baardbloem” van). Gezien de kleur van KLM vind ik de Nederlandse vertaling niet heel toepasselijk. 
Maar goed, zo heet de bloem nu eenmaal in onze taal.

En nu… twee gasten die beiden graag foto’s van(uit) het vliegtuig maken, met maar 1 stoel bij het raam… Geluk is met de gekken zeggen ze wel eens. De vlucht was niet helemaal vol en er was zowaar een andere raamplaats beschikbaar. De vriendelijke crew maakte ons er graag maar wat blij mee.

Zolang het licht is buiten zou die stoel benut worden, daarna konden we altijd nog naast elkaar zitten en naar films kijken op het schermpje in de stoel voor je.
Lang zou het niet licht blijven buiten, want gezien de tijd van het jaar en het feit dat we naar het oosten vlogen zou het al gauw donker worden, helaas.

Nét nadat de pushback van de gate gedaan was, werd de PH-BFI (City of Jakarta) nog versleept. Ik had eigenlijk gehoopt op dat de vlucht naar Delhi met dat specifieke toestel zou zijn, want na terugkomst op Schiphol zou deze Boeing 747-400 de vloot verlaten. En er dus nog maar 8x een 747 in de KLM vloot zijn. Maar goed, een laatste foto vanuit een andere 747 is natuurlijk ook een mooi afscheid. 

Even voor 13u ging werd de Polderbaan (36L) bereikt, ging het gas erop en verhefte deze Queen of the Skies zichzelf de lucht in. Begin van de 8u durende vlucht.

Onderweg lekker naar buiten zitten kijken, tot het donker werd.

Daarna nog een rondje door het vliegtuig gelopen en als dank voor de flexibiliteit voor de stoelen nog een set foto’s van de cabin crew gemaakt tijdens het werk, waar ze zeer blij mee waren. 

Amsterdam-New Delhi

Na de landing na 1u ’s nachts lokale tijd voor het gevoel is het dan iets na half 9 ’s avond even gauw doorgelopen, voor de meute uit. Ben vaak op Delhi geweest, maar nog nooit zo snel door de douane gegaan. Wat maar goed was ook, want terwijl Marnix en ik nog op Sees stonden te wachten werd het flink druk bij de douane.

Eenmaal buiten de bus in en met een goed half uur werd het Sheraton Hotel in Saket, New Dehli bereikt. Na een gezellige borrel tegen half 5 lokale tijd de hotelkamer opgezocht voor een veel te korte nacht.

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: