Curaçao – December 2020

Verslag mijn reis naar Curaçao (5-31 December 2020).

Door de COVID-19 / coronacrisis kon mijn voorgenomen reis niet doorgaan.
Daar Curaçao wel binnen bereik was en ik wederom van de gastvrijheid van Nicole & Roel mocht maken, besloten de laatste dagen van 2020 op Curaçao te gaan vertoeven en dit keer in een wat rustiger tempo het eiland te gaan bewonderen.
Dag 1 – Zaterdag 5 December 2020
Nederland Amsterdam – Curaçao Curaçao

Vandaag op tijd de wekker (6u), want er kon eindelijk weer een reis gemaakt worden.
Niet de beoogde reis, want dat land zit helaas nog steeds op slot door de Corona maatregelen.
Een prima alternatief is het altijd zonnige en warme Curaçao.

Eenmaal op Schiphol werden wat formulieren die nodig zijn om Curaçao binnen te komen gecontroleerd. O.a. een negatieve coronatest moest worden overhandigd. Geen probleem voor mij. Al begreep ik dat er soms ook reizigers zijn die met een positieve test komen aanzetten, want positief is toch goed…? 
Nadat die formaliteit was afgerond kon ik de koffer al gauw kwijt, door de securitycheck en douane heen.
Het is (helaas) nog steeds erg rustig op Schiphol, zeker als je op tijd bent.
Eenmaal bij de gate nog de zonsopkomst weten vast te leggen met het vliegtuig (Boeing 777-300ER, PH-BVB van KLM) op de voorgrond.

Even voor 10-en begon het instappen, wat wel even duurde omdat het gefaseerd ging zodat men onderling toch nog afstand kon houden.
De tijd nog wat opgevuld met foto’s van andere vliegtuigen te maken.

Eenmaal aan boord lekker gaan zitten op mijn stoel bij het raam, 4A.
Hele fijne plek om van Schiphol naar Hato te reizen, in de World Business Class.
Aangezien je continue met een mondkapje op diende te zitten, behalve als je iets at of dronk, had ik nog bedacht een zak nootjes mee te nemen om die langzaam op te eten tijdens het kijken van wat series.
Je krijgt echter zoveel lekkers aangeboden in de business class, dat ik heel die zak nootjes niet meer aan hoefde te breken. Ik zat vol.

Onderweg lekker naar m’n series en films gekeken. Ook nog wel even kort met de crew staan kletsen.
Vind het noemenswaardig dat ze een paar keer per maand onder de huidige omstandigheden hun werk doen. Ik vond het al geen pretje zo’n mondkapje, laat staan als je dat een paar keer per maand zo lang op moet houden. Wel fijn dat daardoor wel de mogelijkheid is om te kunnen en mogen reizen.
Een paar uur voor aankomst werden de Maagdeneilanden gepasseerd, die goed te zien waren.

Vlak voor de landing werden de befaamde huisjes uitgedeeld. Gekozen voor #101, de nieuwste. Leuk om aan de kleine (maar groeiende) collectie toe te voegen.
De vorige keer toen ik op Curaçao was draaide de 747 nog kort in voor de baan. Nu werd er een langere aanvliegroute gekozen en bood dat zicht op het westelijke gedeelte van het eiland.
Waar ik uiteraard dankbaar een paar leuke foto’s van heb gemaakt.

Na de landing duurde het wel heel lang voor je door de immigratie heen kon. Ook daar werden alle documenten nogmaals gecontroleerd. Zij het op een trager tempo dan op Schiphol.
Nadat die horde eenmaal gepasseerd was, hoefde je daardoor niet meer op een koffer te wachten en kon ik daarna eindelijk buiten dat mondkapje afzetten en Nicole & Roel begroeten.
Tijd om lekker (bijna) 4 weken vakantie te vieren hier op het eiland.

Eenmaal bij hen thuis even lekker gedouched en daarna werd er bij “Bali” het e.a. aan eten besteld & opgehaald. Even ergens naar toe om te eten kan, maar door de maatregelen zijn de zitplaatsen beperkt, kun je geen biertje bestellen bij het eten in een restaurant en moet je om 20u weer naar huis omdat om 21u de avondklok in gaat.

Na het eten nog wat gezellig zitten kletsen en geprobeerd zo lang mogelijk wakker te blijven.
Toch om 22u afgehaakt en naar bed gegaan, inmiddels was het toen 3u ’s nachts in NL.

Amsterdam-Curaçao

 

Er zijn 6 reacties geplaatst:

 1. Tineke de Ruiter

  Arnoud ik heb genoten van je verslag en de foto’s, leuk dat ik zonder te vliegen toch een heel goed overzicht heb gekregen van het eiland waar Nicole en Roel nu wonen.

  Reageer
 2. Maartje

  Arnoud, ik heb ook onwijs genoten van het reisverslag!
  Wat een boekwerk! 1 pot thee was echt niet genoeg hoor haha.
  Dag 16 was zeker een geweldige dag, ik heb enorm genoten van jullie gezelschap en de lekkere lunch incl toert!
  Super leuk je ontmoet te hebben en thanks voor de mooie foto’s!
  The tank splash is echt GEWELDIG!

  Reageer
 3. Nicole Gout

  Ik was er de hele tijd bij.
  Mocht een fotograaf een PA nodig hebben…ik heb heel veel geleerd. Ook veel gelachen, veel GELOPEN(!), en vooral veel gegeten. Pfffft.
  Mooie foto’s van mijn puppies en voor mijn website.
  Nu weer even bijkomen en in het normale leven stappen.

  Reageer
 4. Shirley Oorebeek

  Arnoud, wat ontzettend leuk om al jouw verslagen te lezen. Heb er ook lang over gedaan, tussen het behang scheuren, aansmeren, breken en bouwen door hahaha…. Wel even een momentje om uit te rusten en te genieten van jouw verslagen. Ik vind het persoonlijk ontzettend leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan en dat je ook zo hebt genoten van “mijn” Dushi Walks… Het geeft een kijkje binnen het echte Curaçao. Hopelijk kunnen veel mensen hier van genieten dankzij jou. Heel erg bedankt voor je enthousiasme en hopelijk zien we elkaar een keer! Groetjes van Shirley Oorebeek, eigenaresse van Dushi Walks Curaçao 😀

  Reageer
 5. Amber

  Wat grappig, wij kijken zojuist jouw 41 minuten durende filmpje op YouTube en dan zien we onszelf op playa porto marie liggen op onze huwelijksreis op 1 van je foto’s! Onwijs mooie foto’s maak je! Groetjes Arno en Amber

  Reageer

Geef een reactie