Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland (2 juli 2011)

Stichting Hoogvliegers

Op zaterdag 2 juli was er op vliegveld Midden-Zeeland (EHMZ) een Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvliegers.
Wat is en doet Stichting Hoogvliegers? Dit is een stichting die ernstig zieke en gehandicapte (verstandelijk/lichamelijk) kinderen voor één dag piloot laat zijn.

De dag begon wederom om 8 uur voor alle vrijwilligers. Net nadat de laatste dingen klaargezet waren, arriveerden de eerste kinderen al.
De vele vliegtuigen stonden al te wachten om 120 kinderen rond te vliegen!

Om 10:00 mocht ik met een hoogvlieger mee om de vlucht te fotograferen. De personen die mee waren met deze hoogvlieger, durfden helaas niet in het vliegtuig mee.
Ko en ik wel.

Zelf sturen vond deze hoogvlieger té spannend dus dat werd overgelaten aan de piloot. Dus was het vooral flink naar buiten kijken en genieten van het mooie uitzicht over Zeeland.

De route die gevlogen werd was vanaf Midden-Zeeland, naar Middelburg, Vlissingen, over de kustlijn van Walcheren, waarbij langs West Kapelle & Domburg werd gevlogen. Uiteindelijk over het veerse meer weer terug naar ’t vliegveld. Al met al een rondje van 30 minuten.

Vorige week werd nog het vliegtuig van de stichting onthuld, deze week was er wéér iets bijzonders, namelijk de 4000ste hoogvlieger (sinds 2007).
Ik mocht mee met de vlucht die deze hoogvlieger ging maken in hét hoogvliegers toestel om foto’s te maken. Ook iemand van de film ploeg ging mee om het e.a. te filmen. Natuurlijk ging familie van de hoogvlieger ook mee. Volle bak!

Erg veel gelachen, subtiel vliegen kwam niet in het woordenboek van de hoogvlieger voor, dus het toestel bewoog lekker op & neer en heen & weer. Achtbanen waren dan ook een favoritie attractie van de hoogvlieger.

Ook leuk detail was, dat op alles wat te horen was via de koptelefoon (ook het radio verkeer) door de hoogvlieger gereageerd werd. Al ging dat niet door de ether heen.

Nadat de piloot weer het toestel veilig aan de grond had gezet, nog veel leuke plaatjes van kinderen geschoten, die weer konden genieten van motoren van de politie, een grote brandweer auto van de vliegbasis Woensdrecht, in ME outfit konden rondlopen (al noemden sommigen dat “ridder spullen”, de mensen van de KMAR stonden bij die associatie nogal beteurterd te kijken), knuffelhonden, een clown en ook nog in mooi geschilderde vrachtwagens konden rondrijden.

Naast broodjes, krentenbollen, popcorn, fruit, frisdrank & water waren er ook fietjes mayo waar iedereen zoveel van mocht eten als ie wilde.

Op naar de volgende dag! 🙂
(Helaas pas weer in augustus)

Geef een reactie