Hoogvliegersdag op Midden-Zeeland (9 juni 2012)

Stichting HoogvliegersOp zaterdag 9 juni was er op vliegveld Midden-Zeeland (EHMZ) een Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvliegers.
Wat is en doet Stichting Hoogvliegers? Dit is een stichting die ernstig zieke en gehandicapte (verstandelijk/lichamelijk) kinderen voor één dag piloot laat zijn.

Rond 8 uur begon de dag met het uitladen van de PH-TRA (de trailer waar veel spullen van de Hoogvliegers in liggen). Zo’n 600 broodjes en flesjes water moesten worden uitgeladen. Vele handen maken licht werk dus dat was zo gebeurd.
Daarna het welkomst woord met de mededeling dat er later op de dag bepaald zou gaan worden of er wel zou worden gevlogen, het waaide namelijk behoorlijk!

Zolang er niet gevlogen werd, kregen de kinderen de mogelijkheid om een ‘groundschool’ sessie te volgen. Hierbij werd door piloten uitleg gegeven in een echt vliegtuig over de werking ervan. Ook werden alle knopjes, wijzertjes en andere instrumenten uitgelegd.

Heb zelf ook nog wat geleerd over de rood-witte windzak die je ziet hangen op vliegvelden. Elk vakje betekent 5 knopen wind. Het vakje waarin de zak ‘knakt’, is de windsnelheid.

Rond 10:00 kwam er een konvooi van vrachtwagens binnen, met daarin allemaal kinderen. Dat blijft ook wel een leuk gezicht, zo’n sliert van vrachtwagens die door de polder rijden.

In de loop van de ochtend kwamen er toch nog een paar vliegtuigen binnen.
Het vliegtuig van de Stichting was daar bij.

Rond het middaguur werd er een nieuwe CD gepresenteerd, met daarop een liedje over de mascotte van Stichting Hoogvliegers: Ko Piloot!
Het viel bij iedereen in de smaak en de kinderen deden zelfs mee aan een polonaise. Een gezellige boel!

Na afloop van de presentatie werd er toch nog gevlogen, maar alleen met kinderen van 12 jaar en ouder, die zelf goed konden aangeven of ze zich niet lekker voelen tijdens het vliegen.

Met 1 vlucht mocht ik mee. Een leuk rondje over het Veerse meer en Goes.
Zelfs nog het huis van een oom & tante gefotografeerd.

Omdat de hoogvlieger achterin zat mocht ik zelf ook nog even sturen. Altijd leuk! 🙂

Je voelde wel dat je toch wel wat moest corrigeren door de harde wind.
De piloot was ook een aardige vent met een leuk verhaal over waar hij nu werkte. Ergens in Bolivia een of andere rijke man rond vliegen door Zuid-Amerika in z’n privé vliegtuig. Leuke verhalen over de afwezigheid van veel zaken die we hier voor lief nemen, zoals bijvoorbeeld een buienradar.

Na afloop van de dag werd er nog door een hoop vrijwilligers naar de wedstrijd van ’t Nederlands Elftal gekeken. Ook Ko Piloot keek mee.

Geef een reactie